Szüleim nem bírnak öcsémmel, hogy segíthetnék?
Én már nem otthon lakom, néhány barátommal lakunk egy albérletben. Szüleimet próbálom annyiszor hívni, amennyiszer tudom, egyrészt mert találkozni nincs sok időm, egyetemre járok és melllette dolgozom is, plusz péntekenkét mindig megyünk barátaimmal valahova, másrészt mert tudom, hogy mennyire maguk alatt vannak öcsém(16)viselkedése miatt. Ugyanis nekiállt drogozni, cigizni, az éjszaka közepén jön haza, tiszteletlenül beszél szüleinkkel, egy veszekedésünk során szemrebbenés nélkül nekem esett stb. Múlthéten hazamentem és beszéltem öcsémmel, hátha tudnék hatni rá, de semmi.
Az elmúlt napokban szüleim szinte mindig felhívtak, mert ők is teljesen tanácstalanok, egyikünkre sem hallgat, bármit mondunk/teszünk.
19/F
Szerintem valamit lépjetek a hatóságok/pszichológus/elvonó felé, amíg nem lesz meg 18 éves. Minél előbb, mert ha valaki elkezd lecsúszni a lejtőn, csak egyre rosszabb lesz, egyre nehezebb visszahúzni. Cselekedni kell, amíg nem lesz belőle még nagyobb baja, sokuknak már nem elég egy beszélgetés, komolyabban kell érezniük a következményt. A drog nyilván még jobban elveszi az eszét, ha így folytatja, maradandó károsodásai lesznek, lehetséges, hogy így is... Meg kellene tudni, hogy mi/ki vezette rá, hogy drogozzon. Esetleg még azt kéne megpróbálni megértetni vele, hogy a drog idővel mit tesz az agyban... Lehet a boldogságot keresi a kábítószerek hatása alatt, de az agyában épp annak a központját pusztítja el velük, szerintem ez a cikk valóban meggyőző, ezt az előadást tartották meg nekünk még általánosban: [link]
Ui.: Ahhoz pedig csatlakozom, hogy nem a szülőket kéne okolni! Ha valamit "eltoltak" volna, biztos nem járna a másik fiuk egyetemre és élné normálisan az életét! Rengeteg külső behatás mellett fejlődik ki a személyiség, valóban elég lehetett, ha az öcsi rossz társaságba keveredik...
17/L
Mondd meg a szüleidnek, hogy álljanak a sarkukra, és hagyják abba a szájtépést, és inkább cselekedjenek helyette. A tesód szerintem azt hiszi, hogy a szüleitek amúgy sem csinálnak érdemben semmit, ezért nem érdekli a dolog.
Nyomjátok fel a bandájával együtt a rendőrségen, ők majd elviszik elvonóra, ha jól tudom. Én közölném vele, hogy ha ilyen életmódot hajlandó folytatni, akkor már most kezdjen el azon gondolkozni, hogy hol fog lakni, mert 18 évesen mehet amerre akar.
Ha látja, hogy a szüleid nem szórakoznak, és nem csak a levegőbe beszélnek, akkor szerintem észbe fog kapni. A drog nem tréfa, mindenképpen szólni kell a rendőrségnek.
Nem értem, hogy egyesek szerint itt miért a szülők a hibásak. A 16 évest elrontották a 19 évest nem? Nem kell mindig beállítani a gyereket szent tehénként, belekeveredett valami "menő" társaságba, és azt hiszi, hogy ő is "menő" azzal, hogy nekiállt drogozni, meg hasonlók.
Apád helyében kijelentettem volna, hogy MOST azonnal megyünk elvonóra, vagy ha nem jön, akkor azonnal fel lesz nyomva a rendőrségen a társaságával és a dílerrel együtt. És fel is jelentettem volna, ha nem jön, mert ez nem játék. A szüleiddel csak egy gond van, az, hogy a falnak beszélnek. Cselekedni kell, ha a szavak nem használnak. A szüleid vegyenek erőt magukon, ne féljenek a saját gyereküktől, és igenis kérjék a rendőrség segítségét. Ők majd elviszik elvonóra, vagy ha nem megy, még jobban megbüntetik.
Ha most nem lépitek ezt meg, esélyes, hogy 18 éves kora után még jobban le fog csúszni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!