Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy segíthetnék apukámon?

Hogy segíthetnék apukámon?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelt fel, 23 éves vagyok, ez idő alatt két kapcsolata volt, az első nőt nem ismertük, pár hónap után lapátra került, mert ki akarta használni apát anyagilag. A másik nőben, akit nekünk is bemutatott, szintén csalódott. 19 éves voltam, amikor először mutatott be nekünk valakit. Nagyon rossz neki, hogy ennyire magányos, ráadásul mindig egy nagyon visszavonulva élt, csak dolgozik, nem jár el sehová, nincs baráti társasága, a munkahelyén meg a bolton kívül sehová nem jár. Otthon nagyszüleimmel alig beszélnek. Jó a kapcsolat, rendes emberek, segítik egymást mindenben de ez ilyen hülyén alakult ki náluk, hogy nagyon szörnyű a kommunikáció (hiánya). Állandóan idegeskedik, szomorú, mogorva, rá van írva az arcára. Amíg kapcsolata volt, olyan volt, mintha kicserélték volna, még soha nem láttam előtte kiegyensúlyozottnak, boldognak, de mióta szakítottak, szinte depressziós.

A gond még az, hogy nagyon szótlan, szűkszavú, alig lehet vele beszélgetni, még goromba is néha. Annyira aggódom, csak agyon dolgozza magát, de jó dolog nincs is az életében. :( Én törődök vele, próbálok vele beszélgetni, vinni neki enni-inni, felhívom telefonon, írok neki, megbecsülöm a pénzt, amit ad, nem szórom el, csak a legszükségesebb dolgokat veszem meg.

Most már biztosan az is szomorúvá teszi, hogy én hamarosan elkezdem az életemet külföldön. Amint lehet, közelebb költözök majd, de ezt most muszáj meglépni. Pár hónap, és utána ha külföldön lakom, ki tudja milyen sűrűn tudok haza jönni...biztosan ez is nagyon bántja. Egyébként beszéltünk erről, ismerem a véleményét, tudja hogy milyen szörnyű a helyzet itthon, mondta hogy akkor lenne kétségbe esve ha itthon maradnék, mert akkor semmi esélyem nem lenne a jó életre. Örül, ilyen szempontból "megnyugodott", hogy így nem maradok a rosszban. De attól még nélkülözni fog...

Tudom hogy az lenne a megoldás, ha újra lenne párja. Bár lenne neki! Társkeresőre regisztráljak a nevében, mit gondoltok? Mivel tudnék neki segíteni? Erre a depressziójára rá fog menni az egészsége, nagyon rossz nézni, hogy milyen állapotban van, gyakorlatilag egy pillanata nincs, hogy ne lenne magába roskadva. :(

Mit tegyek?

2014. dec. 7. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, mert a jó emberek sokszor ezt kapják...

Nincs igazság.

A nevébe ne regisztrálj, mert az olyan, mintha helyette akarnád az életét irányítani. Nem szabad. Inkább ha elmész hozzá, és bezsélgetsz vele, akkor mondd azt hogy " Húú...képzeld a Juci apukája egy társkeresőn talált magának társat. Különös, hogy ez ilyen jól beválik sok ember számára és megkímélik egymást a kellemetlen félrebeszélésektől!"

Ami igaz is. :) A mi családunkba mindenkinek onnan van párja, 1-2 kivétellel, akik nem váltak el...

Hozd úgy össze, hogy azt hidje, az ő ötlete volt és nem a tiéd :)

A kommunikáció hiánya, a mostani 30-60 éves korosztályban a leggyakoribb. Az ő szüleik neveltetése, sajnos, nem abból állt, hogy beszéljenek egymással az érzéseikről, gondolataikról, véleményéről, hanem a napi teendők és a "ki tud jobban panaszkodni" verseny vívása napi szinten.

Beszélgess vele. Azt írtad, hogy "nekünk is bemutatta" ez azt jelenti, hogy többen vagytok tesók? Másik tesó vele él? Ne hagyjátok magára. Szörnyű lehet magányosnak lenni. Én megértem és tudom, mert sok idős ember vesz körül, akik egymaguk vannak, telefonon sem beszélnek másokkal.

Szilveszterkor pl ő legyen az első, akit újévkor felhívsz :) Kis dolgok, de fontosak lehetnek.

2014. dec. 7. 20:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon jól esett, hogy foglalkoztál a problémámmal és tanácsot adtál! :) Nem, testvéreim nincsenek, de a nagyszüleimmel élünk, akikkel nagyon sokat csacsogunk, majd mamának beszélek már erről a társkeresős dologról, amikor apa is hallja. :) Most úgy döntöttem, hogy a szilvesztert otthon is töltöm. :)
2014. dec. 7. 22:10
 3/5 anonim válasza:
Apának a társkeresőt javasolni jó ötlet, akár direktbe is. Az ötvenes férfiak nagyon kelendők :) Lehetne neki javasolni valami sportot, társas elfoglaltságot, klubot, hobbit... Biztos nagyon rossz őt így látni, de nem a Te felelősséged, hogy ő hogy van. Ha szeret olvasni, vigyél neki vidám vagy önsegítő könyvet, de azt is elmondhatod neki, mennyivel nyugodtabb volnál, ha ő jól érezné magát. Akár meg is kérdezheted, hogyan segíthetnéd őt ebben. Vagy véletlenül ottfelejthetsz az asztalon egy telefonos lelkisegély hívószámot.
2014. dec. 8. 07:54
 4/5 anonim ***** válasza:
De rendes vagy istenem apukád büszke lehet rád.Én is nagyon szomorú vagyok ha arra gondolok hogy egyedül érzem magam. Ezen tényleg az segítene ha találna valakit. Én kicsit sportolok is hogy eltereljem a gondolataimat de nehéz.Ahogy a nők sem tudnak férfi nélkül élni úgy a férfiak sem nő nélkül.Nagyon sokat számít ha van valaki melletted, egy lelki társ, írtad is hogy akkor nagyon boldog volt.Szerintem is jó ötlet a társkereső, én is azt fogom csinálni ha véget ér ez a bonyolult időszakom.Lehet ő nem gondolna rá mivel már idősebb internetet sem úgy kezeli vagy nem tudom , mutasd meg neki segíts.
2014. dec. 8. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Esetleg többet segítene,ha valahol önkéntes munkát vállalna,ahol találkozhat valakivel.Ha vallásos,akkor eleve könnyebb a helyzet,a templomi háttérrel.

Ha nem,akkor kitalálhatja,hogy milyen emberekkel ismerkedne szívesen,pl.gyerekbarát,állatbarát,kertbarát,és olyanféle helyen vállalna önkéntes munkát.

Egyedül sem lenne,érezné is,hogy szükség van rá,könnyebben is ismerkedne.Főleg,hogy férfi,előnyben van.Ha elég népes helyen lakik,lehet,hogy már egy kutya is elég az ismerkedéshez;sétáltatás közben el sem kerülheti,hogy más gazdikkal ismerkedjen.Persze csal ha tényleg szereti a kutyákat.

2014. dec. 27. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!