Elvigyem anyát nyaralni, mikor ő ezt elvárja?
Röviden a helyzet az, hogy lefoglaltunk a vőlegényemmel 2 hetes nyaralást a Balatonra májusban, viszont múlt héten szakítottam vele. Megbeszéltem vele, hogy én elmegyek egyedül, a foglaló ne vesszen el legalább, és évek óta nem is pihentem.
Anyukám nem dolgozik, apa tartja el, és most elvárja, hogy én vigyem magammal és fizessek neki is mindent! A saját részemet tudom állni, de hogy az övét is fizessem, úgy nem. És nem érti, most én vagyok a világ legszemetebb embere.
És akkor én miért rontsam el a nyaralásom szendvicsekkel, mikor ehetnék egyedül étteremben.
És higgyétek el, lógna rajtam folyamatosan. A barátnője nélkül teljesen elveszett még a saját városában is. Másrészt egy ideje folyton rám van szállva, rendbe akarja hozni a kapcsolatunkat, de nekem nem megy ez.
Lehet, hogy gonosznak tűnök, de én tutira megmondanám neki a képébe vágva, hogy mi jogon akarja, hogy elvigyem, amikor ő se vitt el sehova, és nem is foglalkozott velem. Megmondanám neki, hogy nem, mert drága, nem akarom erre költeni a pénzt, és egyedül akarnék lenni. Ha annyira nyaralni akar, nyaraltassa magát apáddal.
Azért az durva, hogy téged sehova sem vitt el, de ő meg elvárja tőled azt, hogy te nyaraltasd őt.
Ez a "mégis anyám-apám" sajnos nem mindig állja meg a helyét. Hisz te is leírtad, hogy nem foglalkoztak veled, nem törődtek veled, otthon hagytak egyedül míg ők étterembe járkáltak meg nyaraltak.
Így szerintem ne foglalkozz azzal, hogy anyád megsértődik vagy hisztizik, bömböl. Teljesen jogos, hogy nem akarod elvinni, hogy egyedül akarsz lenni, vagy például a barátnőddel.
Tehát egyszerűen megmondanám neki, hogy NEM és kész. Innentől ignorálnám, akárhogy sír, vagy hisztizik, kiabál.
Annyira igazatok van, csak olyan nehéz. Mikor rájöttek, hogy én bizony minél hamarabb le fogok lépni tőlük (16 voltam, mikor leesett nekik, hogy ezért gürizek minden nap suli után), akkor hirtelen megváltozott minden, és még több dolgot vettek nekem, próbáltak beszélgetni velem, de hát semmit sem tudtak rólam, így nehéz volt. Voltam akkor velük 2x nyaralni külföldön, ilyen-olyan luxus helyen, és mikor hazajöttünk, kérdezték, hogy na, most már minden rendben van??
Szóval értitek, milyen szülők ők? :( Nem értik a szép szót sajnos, úgyhogy igen, be kell keményítenem.. :(
"Szóval értitek, milyen szülők ők? :("
Szóval megértette már mindenki ezt a túldolgozott történetet kamuként tálalja elénk a szerény intellektusú hazug kérdező?
A szakítástól a nyaralásig ócska kamu.
"Nos most, hogy látjátok milyen egy gazdagabb család gyerekének lenni,"
Ha gazdagabb a családod, akkor anyukád miért ne tudná magának fizetni a részét az éttermekben, stb? Miért várná tőled a pénzt? Ebbe a hazugságba most belezavarodtál... unatkozol, mi?
8-ás, neked ugyan mi közöd ahhoz, hogy ki mikor foglal? Ügyes vagy, hogy te csak utazás elott egy héttel, de ez kit érdekel, es hogy jön ide?
Kérdező, sajnálom a szakítást, a szüleiddel való rossz kapcsolatot.
Menj egyedül nyugodtan.
"Nos most, hogy látjátok milyen egy gazdagabb család gyerekének lenni," - ez volt a legkirívóbb hazugság-
KAMU, de még abból is ostoba.
Kérdező:
Végy egy nagy levegőt, és ha anyád ismét felhozza a témát, akkor mond a szemébe, hogy NEM.
- NEM, mert 16 évig tojt a fejedre
- NEM, mert nem törődött veled, nem foglalkozott veled
- NEM, mert ő sem vitt téged soha sehova
- NEM, mert nincs rá pénzed és nem akarsz erre pluszba költeni
- NEM, mert ha nyaralni akar, menjen el dolgozni, vagy rágja apád fülét
- és NEM, nem érdekel téged az érzelmi zsarolás.
Tudom, hogy nehéz, de csak egyszer kell megtenned! Nem foglalkoztak veled, te 16 évesen már önálló voltál szinte, akkor ne érdekeljen az érzelmi zsarolás se. Egyik füleden be, a másikon ki. Anyád meg úgy hisztizik, mártírkodik ahogy akar, egy cseppet se hasson meg, és ne is érdekeljen. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az ilyen mindennek jó, csak nem anyának, akinek csak akkor jut eszébe, hogy van gyereke, amikor kell valami. Én magamat ismerve ezt meg is mondanám neki, egyenesen a szemébe.
Szégyellheti magát anyád is meg apád is. Más örülne, ha egy jól tanuló, normális gyereke lenne, aki ráadásul még diákmunkázik is, ők meg szó szerint magadra hagytak. Légy erős kérdező! És büszke lehetsz magadra, hogy megálltad a helyed!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!