Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapával lehet "ilyenekről"...

Édesapával lehet "ilyenekről" beszélgetni a lányával?

Figyelt kérdés
Anyukám meghalt, testvérem nincs. Apa nevelt fel, de lányos dolgokról soha nem beszéltünk. Az iskolai felvilágosító órákról tudtam meg ezt-azt. 19 éves vagyok, másfél éve van párkapcsolatom de csak mostanában érzem azt, hogy arra is felkészültem. A barátnőim már túl vannak rajta, és én szégyelltem megmondani az igazat, így hazudtam. Kicsit izgulok és félek az első alkalom miatt, de nem tudom apa mit szólna ha tőle kérnek "tanácsot".
2015. júl. 16. 14:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem meg a barátod nem hülye! Egy nem szűz lányra ki várna 1,5 évet? Másrészt nem ismerem apukád de lehet a puskát venné elő ha megtudná hogy a kislánya ártatlanságát "el akarják venni" (akkor is ha 19 vagy és jogilag felnőtt) de az is lehet azt gondolja már túl vagy rég rajta! Ahogy előttem írták a google több segítséget adhat. Petting sem volt eddig semmi amúgy? Az őszinteségnek amúgy alapnak kellene lennie egy párkapcsolatban!
2015. júl. 16. 15:05
 12/23 A kérdező kommentje:

Az volt. Kellemetlen lenne neki elmondani, másrészt meg úgye úgyis észreveszi, vagy nem?

Attól felek, hogy apa másként nézne rám ha megtudná, de nagyon felek hogy mi lesz. Olvastam a neten is sok mindent, de akkor jól esne ha előtte meg beszélhetnem valakivel

.

2015. júl. 16. 15:13
 13/23 anonim ***** válasza:
2%
Én írtam neked ezzel kapcsolatban. Nem reagáltál.
2015. júl. 16. 15:17
 14/23 anonim ***** válasza:
68%
Beszéld meg a barátoddal! Már csak azért is hogy véletlenül se legyen durva vagy vmi! Hidd el ha kitárulkozol előtte sokkal jobban érzed magad lelkileg és a szex is jobb lesz. Ha meg hazudol az első alkalom lehet katasztrófa lesz! Gondolom nem ezt szeretnéd! Különben is senki másra nem tartozik csak rátok!
2015. júl. 16. 15:19
 15/23 anonim ***** válasza:
57%
"Hidd el ha kitárulkozol előtte sokkal jobban érzed magad" Ha jól értem épp ezt tervezi a kedves kérdező. Vagy rosszul gondolom?
2015. júl. 16. 15:24
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Én nagyon jó kapcsolatban vagyok a lányommal. Velem beszélt meg mindent, pedig az anyjával is megtehette volna.
2015. júl. 16. 15:31
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, te szerintem furcsán látod a helyzetet.

19 éves felnőtt nő vagy, és az apáddal akarod megbeszélni a szexuális életedet. A partnerednek meg nem mersz mondani semmit, akire valójában tartozna az egész.

Mert szerintem az apádnak semmi köze hozzá.

De persze csinálj, amit akarsz, csak nagyon furcsállom, és nagyon gyerekesnek látom az egészet.

Nyilván lehet, hogy mivel izoláltan nőttél föl, emiatt van ez az elmaradás, de most már felnőtt vagy, be kell hoznod, amiben lemaradtál. Próbálj felnőttként hozzáállni. Mi egyáltalán a kérdésed a dologgal kapcsolatban?

A barátodra mindenképp rátartozik, hogy szűz vagy, de mivel szerintem nem hlye, biztos, hogy tudja magától is. Naivitásodban nem tudod, hogy egy tapasztalt lányra nem szoktak másfél éveket várni. Tehát a barátod vágja, hogy mi a helyzet. Mindenesetre meg kellene vele beszélned, mert tényleg ő az, akire az egész tartozik, és tényleg min alapul a párkapcsolatod, ha egyáltalán nem mersz vele bensőséges dolgokról beszélni?

2015. júl. 16. 15:32
 18/23 anonim válasza:
51%

Tudom, mit csinal a gyereked szombat ejjel

Ezt a konyvet olvasom most. Azt hiszem mindenki megemelheti kalapjat elotted, hogy eddig nem zullottel el. Manapsag nagyon ritka, ha valaki ennyire tartja magat, hogy nem fekszik ossze minden pasival, lannyal.

Velemenyem szerint apukadnak el kell fogadnia, hogy felnosz, felnottel. Ahogy elkezded vele megbeszelni, lassan ravezeted a temara, lathatod, hogyan reagal. Szepen lassan kezdj hozza a beszelgeteshez.

2015. júl. 16. 15:33
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell az ilyet túl dumálni szülőkkel, elég ha azt tudja apád, hogy van egy srácod, akivel minden téren jól megvagytok. Ennyi idősen már kb. mindenki feltételezi, hogy egy pár közt pár hónap, max. fél év után minden megvolt. Kár most azzal előjönnöd, hogy eddig szolid kislány voltál, de most már rá akarod szánni magad.
2015. júl. 16. 15:50
 20/23 anonim ***** válasza:
75%

Minket is apukánk nevelt fel, de egészen a kezdetektől fogva gond nélkül beszéltünk vele mindenről: menstruációról, nőgyógyászról, szexről... Nálunk fel nem merült, hogy ez probléma lenne.

Szerintem te is nyugodtan próbáld meg. :)

2015. júl. 16. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!