Hogy lehet egyik másik szülőnek ennyire "sok" esze?
Figyelt kérdés
Most ballagtunk nyolcadikból, ki erre, ki arra megy tanulni, (én momentán sehova, mert betegségem miatt (asztma) kihagyhatok egy évet). Van egy osztálytársunk, csendes, szelíd, félénk srác. Kitűnő eredménnyel végezte el az iskolát. Gimnáziumba szeretett volna menni, az ofi be is adta neki a jelntkezését, de a szülei jöttek nagy dirrell-dúrral, hogy mi az, hogy a gyereküket gimnáziumba jelentkeztetik, ők már kinézték a megfelelő iskolát a gyereknek. Mint később megtudtuk, a srácot szakmunkás iskolába íratták. Mert az a két észlény szerint ma már diplomával nem lehet megélni és a gyerek, amíg nem magának keresi a kenyerét addig kötelessége a szüleinek engedelmeskedni.2015. júl. 9. 07:39
51/54 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen osztálytársam, aki szó szerint, kitűnő tanuló volt, mégis szakmunkásba ment. (ott eü problémák voltak az anyjának, egyedül nevelete a lányát) és valami olyasmi volt az anyja elve, hogy előbb legyen szakmája, mert avval gyorsabban el tud helyzekedni, aztán ha "jól" alakul minden még el tud menni továbbtanulni.
Nem tudom mi lett azóta vele. De lehet náluk is vmi ilyesmi az ok.
52/54 anonim válasza:
Lehet, hogy a szulok tudjak, hogy nem lennenek kepesek finanszirozni a gyerek felsofoku tanulmanyait.Am ugy szakmara kenyszeriteni, hogy azt tanuld, amit az apad..!?
Nem valoszinu, hogy tul sokat agyaltak volna azon, hogy megis milyen szakmahoz lenne kedve a sracnak.Ha igen,micsoda veletlen, hogy pont apuci szakmaja a befuto.
53/54 anonim válasza:
Szegény srác, lehet hogy szakmunkásként jól menne neki később, de tuti jobban örülne, ha tanárként dolgozhatna, talán kevesebb pénzért.
54/54 anonim válasza:
Tanárként én is szívesen dolgoznék. A mai világban semmilyen elvárások nincsenek velük szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!