Hogy lehet egyik másik szülőnek ennyire "sok" esze?
Első körben mi közöd van hozzá?
Második körben szakmunkás után is lehet egyetemre menni, de már lesz egy szakmája, amivel tud kezdeni valamit, nem úgy mint egy gimnáziumi érettségivel.
Harmadik körben, miért lenne az asztma kizáró ok a továbbtanulásra.
Mondjuk nem hiszem, hogy kihagyhatsz egy évet, ugyanis 18 éves korodig tanköteles vagy! Az asztma pedig nem ment fel a tankötelezettség teljesítése alól. Ez az egyik.
A másik pedig, hogy semmi közöd ahhoz, hogy más hová és miért tanul tovább!
Manapság pont kevesebb a negatívum a szakmunkás iskolákkal kapcsolatban.
Régen a szakmunkás egyet jelentett azzal, hogy az illető nem szerez érettségit. Ma már ez nem így van, ők is kapnak rögtön lehetőséget, nem kell ezért esti iskolába járniuk pluszban.
Persze kár, hogy nem hagyják a gyereket a képességeinek megfelelő jobb iskolába járni, de ezen se te, se mi nem segíthetünk. Az osztályfőnöknek lenne itt szerepe, hogy megpróbálja a szülőket másfelé terelni, vagy pedig a gyerekre hatni, hogy álljon ki kicsit magáért.
Egyébként: gondold át ezt a kihagyás dolgot! Bánni fogod még, hogy később végzel!
Ha eddig ment a tanulás, és nem most súlyosbodott az asztmád, ugyanúgy vétek halasztanod, mint a gyereknek a szakmunkás, szakközép vagy gimi helyett!
32 éves nő vagyok. Én szakközép iskolába jártam annak idején, de nem végeztem el a két éves technikumot-kereskedelmi marketinget végeztem. Marha jól hangzik, kábé semmire nem jó. Ezt a szüleim döntötték el, mert fogalmam sem volt, hogy hova és szakmunkás képzőbe csak má ne, mert oda a buták mennek...Ez után elmentem fősulira. Tanító képző, megintcsak a szüleim találták ki, hogy ez mennyire jó, mert gyerek mindig van, némi hajlamom is van rá, jó lesz ez, mert a diplomás minimálbér jobb. Na, csak azért végeztem el, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretem, de jobban tettem volna, ha nem végzem el, mert útközben eldöntöttük párommal, hogy külföldre költözünk, ugyanis végzettség ide vagy oda, tudtam, hogy élhetőbb életet akarok élni. Neki se szakmája, se diplomája, folyamatos 3 műszakja volt csak. Kinn élek külföldön a diplomaosztóm óta. Azóta csak arra tudok gondolni hogy miért nem jöttem ki hamarabb. Itt raktam le szakmát és abban dolgozok és megélek belőle. Bárcsak elvégzett volna a párom is egy "butáknak" való asztalos vagy lakatos vagy heggesztő szakot, mert itt tömérdek állás van betöltetlenül ezekből a szakmákból.
Legalább azokat a szakmákat tényleg lehet is valamire használni, még az életben is.
Diplomásból már túl sok van Magyarországon, értéktelenné vált. jóformán minden hlyének van. Akkor kezdett el igazán terjedni, mikor én jártam fősulira. Manapság már a diploma olyan, mint az érettségi.
Én örültem volna, ha a szüleim, valami értelmes szakmára képeznek ki.
Lehet, hogy a srác többet tud majd kezdeni a szakmájával, mint te mondjuk a diplomáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!