Köteles vagyok átadni az ajándékot a másik szülőnek?
Nem vagy köteles odaadni.
Nálunk is úgy van, a volt férjem vesz egy csomó mindent a lányainknak, DE: az ott van náluk, mert közösen használják a jelenlegi felesége első házasságából született gyerekkel. Nekem meg eszembe sem jut, hogy követelőzzek. Kicsit önzőnek tűnik az anyuka... vagy inkább irigy?
Én nő vagyok, de néha az agyamat eldobom, milyen anyák vannak. Egyszerűen fel nem foghatom egyesek mit képzelnek magukról.
Nagyon helyesen döntöttél, állj a sarkadra! A gyereknek ugyanúg kell, hogy nálad is legyen játéka. Miért ennyire fontos anyukának, hogy nála legyen? Talán eladná a vaterán? Nekem kicsit furcsa, hogy vettél egy csomó játékot és egyik sincs már meg...
Állj a sarkadra, de ne az ő stílusában, hanem higgadtan! fenyegetőzzön nyugodtan, ha ezzel előjön, akkor is maradj higgadt, vond meg a vállad, és csak annyit mondj neki: O.K., ha neked ennyi felesleg időd és kidobni való pénzed van, akkor találkozunk a bíróságon! Szia!
Ha meg mégis bíróságra viszi, akkor ezeket a dolgokat ott minde elmondhatod. Én a helyedben egyébként ettől kezdve eltenném a blokkokat amikor a gyereknek veszel valamit!
Szerintem neked van igazad. Nem vagy köteles mindent odaadni neki "elvitelre" sőt, örüljön, hogy veszel neki.
Ha valamit veszel akkor mondd meg, hogy ezt azért vetted, hogy ha megy hozzád akkor ott legyen neki stb. Ha el akarja vinni kérdezd meg, hogy miért nem jó neki nálad és hogy otthon nincs-e már akkor az miért nem jó stb. Erre nehéz válaszolni, szóval majd úgyis marad nálad.
Különben már most arra tippelek, hogy akkor a feleséged azzal fog jönni, hogy ezzel akarod magadhoz csalogatni a gyereket... nem is értem a viselkedését különben.
Szerintem az anyja nem vesz neki sok mindent és élvezi, hogy te úgyis veszel neki és kész.
Ne add oda amiket veszel mondd meg, hogy direkt oda magatoknak vetted, hogy amikor nálad van akkor tudja használni.
Ha kell otthonra akkor oda vegyen neki az anyja, úgyis kap gyerektartást,ne magára költse... különben meg dolgozzon vagy valami. Gondolom neked sem a fán terem a pénzed...
Ha olyan dologról van szó, amiből butaság többet venni akkor azt elviheti magával, de ha megint megy hozzád ne felejtse el vinni ha szükséges, ne vegyél mindig mindenből újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!