Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles vagyok átadni az...

Köteles vagyok átadni az ajándékot a másik szülőnek?

Figyelt kérdés
Lányom születésnapjára vettem egy nagyobb értékű ajándékot, amit az édesanyja követeli, hogy adjam oda neki, hiszen a lányunk használná. Eddig minden játék és más tárgyi eszköz,amit a kislánynak vettem és magával vitte, sosem került vissza. Kötelező mindent átadnom, hiszen amikor itt van, akkor is tuja használni, sőt az édesanyánál is van egy hasonló neki?! ( Amit szintén én vettem, mikor még együtt voltunk )
2009. máj. 25. 16:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy köteles! Miért lennél köteles átadni? Legyenek a kislánynak nálad is dolgai, játékai! Ne hagyd magad!
2009. máj. 25. 16:13
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Egyáltalán nem kötelező a kislányodnak vett ajándékot úgy odaadni, hogy ő magával vigye az anyukájához. Mivel - leveledből ítélve - a kislány rendszeresen jár hozzád, játsszon vele ott, ha így érzed biztonságosnak. Hangsúlyozd neki, hogy EZ AZ Ő játéka, ajándéka, NEKI vetted.
2009. máj. 25. 16:13
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy köteles odaadni.

Nálunk is úgy van, a volt férjem vesz egy csomó mindent a lányainknak, DE: az ott van náluk, mert közösen használják a jelenlegi felesége első házasságából született gyerekkel. Nekem meg eszembe sem jut, hogy követelőzzek. Kicsit önzőnek tűnik az anyuka... vagy inkább irigy?

2009. máj. 25. 16:15
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, rendszeresen jár ide, próbálok a kedvébe járni, örül is a ruhának, játéknak amit el is visz, de viszont egyiket sem látom. Vannak olyan dolgok, amiket már többször megvettem Neki. De most a sarkamra állnék, és az édesanyja rápendített, hogy kéri az ajándékot, vagy a gyerektartás emeléséhez folyamodik :-o
2009. máj. 25. 16:17
 5/19 A kérdező kommentje:
Hát a fene tudja, hogy irigy -e...Amolyan "rázzuk a rongyot" típus. Nekem meg nincs ráznivalóm...
2009. máj. 25. 16:19
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nő vagyok, de néha az agyamat eldobom, milyen anyák vannak. Egyszerűen fel nem foghatom egyesek mit képzelnek magukról.

Nagyon helyesen döntöttél, állj a sarkadra! A gyereknek ugyanúg kell, hogy nálad is legyen játéka. Miért ennyire fontos anyukának, hogy nála legyen? Talán eladná a vaterán? Nekem kicsit furcsa, hogy vettél egy csomó játékot és egyik sincs már meg...

2009. máj. 25. 16:24
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Állj a sarkadra, de ne az ő stílusában, hanem higgadtan! fenyegetőzzön nyugodtan, ha ezzel előjön, akkor is maradj higgadt, vond meg a vállad, és csak annyit mondj neki: O.K., ha neked ennyi felesleg időd és kidobni való pénzed van, akkor találkozunk a bíróságon! Szia!

Ha meg mégis bíróságra viszi, akkor ezeket a dolgokat ott minde elmondhatod. Én a helyedben egyébként ettől kezdve eltenném a blokkokat amikor a gyereknek veszel valamit!

2009. máj. 25. 16:53
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Anyám is ezt csinálta. Ha apa vett nekem valamit és hazavittem, azt tuti elajándékozta másnap az első szembejövőnek. Szánalmas... Ne add oda neki!
2009. máj. 25. 18:16
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
nem vagy köteles, ráadásul te vetted, és nem az övé hanem a kislányé, nálad is kell valamivel játszon. bocsi de ez a nő látom nagyon anyagias és egy hárpia
2009. máj. 25. 19:04
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked van igazad. Nem vagy köteles mindent odaadni neki "elvitelre" sőt, örüljön, hogy veszel neki.

Ha valamit veszel akkor mondd meg, hogy ezt azért vetted, hogy ha megy hozzád akkor ott legyen neki stb. Ha el akarja vinni kérdezd meg, hogy miért nem jó neki nálad és hogy otthon nincs-e már akkor az miért nem jó stb. Erre nehéz válaszolni, szóval majd úgyis marad nálad.

Különben már most arra tippelek, hogy akkor a feleséged azzal fog jönni, hogy ezzel akarod magadhoz csalogatni a gyereket... nem is értem a viselkedését különben.

Szerintem az anyja nem vesz neki sok mindent és élvezi, hogy te úgyis veszel neki és kész.

Ne add oda amiket veszel mondd meg, hogy direkt oda magatoknak vetted, hogy amikor nálad van akkor tudja használni.

Ha kell otthonra akkor oda vegyen neki az anyja, úgyis kap gyerektartást,ne magára költse... különben meg dolgozzon vagy valami. Gondolom neked sem a fán terem a pénzed...

Ha olyan dologról van szó, amiből butaság többet venni akkor azt elviheti magával, de ha megint megy hozzád ne felejtse el vinni ha szükséges, ne vegyél mindig mindenből újat.

2009. máj. 25. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!