Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet egyik másik szülőne...

Hogy lehet egyik másik szülőnek ennyire "sok" esze?

Figyelt kérdés
Most ballagtunk nyolcadikból, ki erre, ki arra megy tanulni, (én momentán sehova, mert betegségem miatt (asztma) kihagyhatok egy évet). Van egy osztálytársunk, csendes, szelíd, félénk srác. Kitűnő eredménnyel végezte el az iskolát. Gimnáziumba szeretett volna menni, az ofi be is adta neki a jelntkezését, de a szülei jöttek nagy dirrell-dúrral, hogy mi az, hogy a gyereküket gimnáziumba jelentkeztetik, ők már kinézték a megfelelő iskolát a gyereknek. Mint később megtudtuk, a srácot szakmunkás iskolába íratták. Mert az a két észlény szerint ma már diplomával nem lehet megélni és a gyerek, amíg nem magának keresi a kenyerét addig kötelessége a szüleinek engedelmeskedni.

2015. júl. 9. 07:39
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
70%
4-es vagyok: Igaz, bocs a kérdezőre a 16 év vonatkozik valószínűleg. Mondjuk nem hiszem, hogy 16 éves vagy afölötti lenne nyolcadikosan. Az asztma pedig biztos, hogy nem menti fel. Mindegy, annyira nem érdekel, csak érdekesnek tartok egy ilyen okoskodást egy olyantól aki 8. elvégzése után abbahagyja a tanulmányait.
2015. júl. 9. 08:31
 12/54 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem pont az egyetemről lehet sok negatívat hallani. Hány olyan ember van, aki egyetem után nem talál munkát a szakmájában. Lehet, hogy az ő ismerőseik között is ez van.

Szerintem jó ha van az embernek egy szakmája, utána még el tud menni egyetemre. Ha minden kötél szakad, akkor a szakmájában dolgozik.

Én szakközép után technikumba és utána mentem egyetemre. Van egy szakmám és nem bántam meg, nem vagyok elkésve. Ismerőseim között (főleg aki "különlegesebb" szakon van) aggódnak is, hogy jaj mi lesz velük. Én teljesen nyugodtan vagyok, mert ha a diplomával (bár már abból is a másodikat csinálom :D) nem tudnék elhelyezkedni, akkor majd a szakmámba tuti lesz hely.

Bár nekem annyi előnyöm van, hogy 3 különböző területen szerzek végzettséget, nem úgy hogy végigmegyek egy szakterület 3 lépcsőfokain...remélem érthetően írtam :D

2015. júl. 9. 08:31
 13/54 A kérdező kommentje:
Nálam az a baj, hogy sokszor fulladok, ezért kérelmezte az orvos a halasztást. Felvetődött hogy legyek ebben az évben magántanuló, de a szüleim szerint iskolát csak normálisan járva lehet elvégezni.
2015. júl. 9. 08:32
 14/54 anonim ***** válasza:
72%

Igaza van a kérdezőnek! Ne írjátok, hogy "mi köze hozzá", elég szomorú, hogy azért van letolva, mert törődik a körülötte lévőkkel...

Nagyon jó baráti társaságunk volt általánosban, és mindenki ment tovább, ki erre, ki arra. Voltak, akik szakmunkásba, pont nem egy színvonalasba, de az volt legközelebb, és a szülők nem akarták elengedni őket kollégiumba. A csapat másik része, velem együtt, egy távolabbi városba mentünk kollégiumba. A "szakmunkáspárti" szülők megmondták a mi szüleinknek anno, hogy mennyire ostobák, ha a gyerek elmegy 14 évesen kollégiumba, biztos, hogy drogos lesz belőle, ha meg nem, akkor dilomás munkanélküli.

Most érettségiztünk, van, aki egyetemre akar menni, van, aki OKJ-re, ami szintén szakma.

A szakmunkásosok viszont annyira leamortizálódtak a 4 év alatt, hogy az hihetetlen. Átvettek egy olyan "semmi sem érdekel" jellegű alpári hozzáállást, már rég nem találjuk a közös hangot, pedig sokkal többre vihették volna, például ha egy színvonalas szakmunkásba adják őket.

Ezzel nem azt mondom, hogy a srác biztosan el fog süllyedni, mert meg lehet csinálni jól is egy szakmunkást. De valószínűleg vagy beilleszkedik és egy szellemi csonk lesz, vagy sokra viszi magányos farkasként, folyamatos iskolai bántalmazások közben, csak ahhoz óriási lelkierő kell.

2015. júl. 9. 08:33
 15/54 anonim ***** válasza:
51%

De a sokszori fulladás miért gátol a tanulásban? Az agyaddal kell tanulnod, nem a tüdőddel!

Testnevelés felmentés és kész.

Asztmásként én nem értem. Egy év múlva se leszel egészséges, ezt ilyen idősen már nem növi ki az ember, csak magaddal cseszel ki, ha halasztasz.

2015. júl. 9. 08:39
 16/54 A kérdező kommentje:
Félreértések elkerülése végett, nekem apa szakmunkás és jól keres, szóval nem nézem le a szakmunkásokat. De! Más volt akkor, amikor a mi szüleink tanultak és más most.
2015. júl. 9. 08:40
 17/54 A kérdező kommentje:
Nem az én döntésem volt anyáék meg az orvos döntöttek így, én szerettem volna most menni.
2015. júl. 9. 08:42
 18/54 anonim ***** válasza:
73%

Azaz helyetted is a szülők döntenek, te csak beletörődsz az ő döntésükbe, nincs önálló akaratod, ami mellett kiállnál...

Akkor miért is furcsa az, hogy az osztálytársad is így járt?

Ugyanaz!

2015. júl. 9. 08:44
 19/54 anonim ***** válasza:
60%

"Mert az a két észlény szerint ma már diplomával nem lehet megélni"

A gépészmérnökök, villamosmérnökök, proginfósok és a mérnökinfósok ilyenkor szétröhögik az agyukat XD

2015. júl. 9. 08:55
 20/54 anonim ***** válasza:
77%

Az osztályfőnök sehova nem adhatja be a gyerek jelentkezését a szülők aláírása nélkül, mivel a gyerek még kiskorú. Még a felsőoktatási jelentkezésnél is alá kell írnia a szülőnek a jelentkezési lapot, ha a gyereke nem töltötte be a 18-at a jelentkezéskor (voltak páran ilyenek a lányom osztályában)

Maximum beírhatja a jelentkezési lapba az iskolát és kérheti a szülőket, hogy írják alá.

Az, hogy a nyolcadikos (még bőven kiskorú) gyerek hol tanuljon tovább, a szülők döntése.

Mint ahogy a te szüleid döntése (a te általad kívánttal ellentétben) az, hogy kihagyj 1 évet.

Az, hogy a szülők miért döntöttek úgy, hogy szakiskolása íratják részint nem rád tartozik, másrészt nem tudhatod az okát. Mert gondolom nem veled beszélgettek el arról, hogy miért oda íratják a gyereküket és nem gimibe.

Azon az apróságon meg már ne is akadjunk fenn, hogy a jelentkezési lapokat hónapokkal ezelőtt be kellett adni.

Te csak légy továbbra is a szüleid döntését elfogadó szorgalmas gyerek, aki az 1 év kihagyást tanulással tölti otthon.

2015. júl. 9. 08:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!