Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos anyám elvárása? Ne...

Jogos anyám elvárása? Ne legyen egyetlen nap nyaram se?

Figyelt kérdés

Dolgozok nyáron. Augusztusban lesz egy hét "kötelező" szünet. Anya ugyanott dolgozik, így ő is ugyanakkor lenne itthon. Én azt a hetet várom mióta beadtam a jelentkezésem, hiszen az az egy hét lesz minden vakációm. Elterveztem, hogy majd akkor átmegyek a pasimhoz, medencézünk, lustálkodunk, alszok sokat, bulizunk a barátainkkal, stb.

Anya tegnap bejelentette, hogy tök jó, tudok majd azon a héten segíteni neki nagytakarításban.

A kérdésem az, hogy mennyire jogos ez az elvárás? Oké, segítek neki olyasmikben mint pl mosógépet kivinni a helyéről stb amiket nem bír egyedül, meg teljesen alap hogy a saját szobámat kinagytakarítom, de mennyire oké, hogy így egyáltalán nem lenne vakációm?

2015. júl. 6. 19:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom mekkora a házatok, de biztos nem tart 1 hétig kitakarítani.

Mi lenne, ha a szabadságod előtti 1-2 hétvégét rászánnád a nagytakarításra és akkor az a heted tényleg szabadság lesz.

2015. júl. 6. 20:56
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

5-6 lányt áthívni takarítani... én még mondhatni fiatal vagyok, 30 alatt, de ilyet sose kértem a barátnőimtől, és ők se tőlem, de még csak nem is hallottam ilyet. tizen- husonéves lányok nem azért találkoznak, hogy másnak a wc-jét pucolják. egy gyereknek nem ez a dolga. arról nem beszélve, hogy ha már ott lennének és segítenének, az a minimum, hogy rendel a házigazda pizzát, több üveg kóla, valami nasi... ez 5-6 emberre nem 1-2 ezer ft, és már oda is van a fizetése egy része, amiért keményen dolgozik. tehát még ő fizessen azért, hogy ki legyen takarítva a ház.

a gyerek valamennyire segíthet, de mégis milyen szülő az ilyen, aki ezt ilyen szinten elvárja? azért egy hetet hadd pihenjen már! anyu és apu elmegy a tengerpartra, de a gyereket nem viszik, neki nem fizetik ki az utat, de azért a takarításból vegye ki a részét?

az nem normális hozzáállás, hogy "ő is ott lakik". ő ott a GYEREK, akit a szülei VÁLLALTAK, ezáltal azt vállalták, hogy amíg iskolába jár, gondoskodnak róla, segítik. az a gondoskodás, hogy lelépnek nyaralni nélküle? szerintem már az is tök jó, hogy dolgozik.

az meg külön gusztustalan, hogy az anyja szerint ennyit kibír, hisz ő csak nyáron dolgozik. egy gyereknek a tanulás a dolga, az is munka, a gyerek egész évben keményen dolgozik. (már aki nem léhűtő, de gondolom a kérdező nem ez a fajta, ha már nyári munkát végez). vagy talán a tanulás nem munka, az egész napos odafigyelés, koncentrálás nem munka, hogy később felvegyék az egyetemre? mert ha anyuka szerint a gyerek egész évben nem csinál semmit, akkor szerinte egy szellemi foglalkozású ember sem dolgozik. tehát csak az a munka, ha valaki egy gyárban fizikai melós, de ha az önkormányzatnál ül és egész nap papírokat dolgoz fel, akkor ő nem csinál semmit.

na mindezt elmondanám anyukának. nincs olyan család a környezetemben, ahol a tanuló gyereket otthon hagyják és kihagyják a nyaralásból. nehogy már, a jóból nem részesül, de a wc-pucolásból meg igen. lesülne a pofámról a bőr, ha ezt kéne mesélnem a kolléganőimnek, hogy nem viszem a gyereket nyaralni, hadd dolgozzon otthon.

2015. júl. 6. 20:59
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
Én nemet mondanék és nem érdekelne, ha megsértődik. A pihenés szent, főleg ha végiggürized az egész életed.
2015. júl. 6. 21:34
 14/18 A kérdező kommentje:
A hétközbeni dolgokat én csinálom (porszívózás-portörlés mindenhol, mosogatás, stb), a hétvégém arra megy el hogy "átalszom" magam másik műszakos napirendbe, Elmegyek a kötelező családi programokra, segítek otthon meg ülök a fenekemen. Meg csak minden 3. hétvége használható bármire, akkor nem tudok strandolni meg bulizni.
2015. júl. 7. 05:19
 15/18 anonim ***** válasza:

sose értettem az ilyen nagytakarításokat.

nem lenne egyszerűbb alapból rendben tartani a házat és akkor csak napi pár perc lenne , nem évi 1 hét?

mondd meg neki, hogy segítesz neki, de ne számítson arra, hogy egész héten pakolni fogsz. vállald el mondjuk a fürdőt+wct meg ugye a saját szobád.

szerintem se jogos, gondolom, hogy te egész évben nem a lábadat lógatod, hanem suliba jársz, tanulsz.

2015. júl. 7. 09:25
 16/18 anonim ***** válasza:
biztos nem az egész héten fog takaritani
2015. júl. 7. 11:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Tipikus mindkét felnőttnek igaza van helyzet. Kössetek egyezséget!
2015. júl. 7. 12:39
 18/18 A kérdező kommentje:
De, ismerem, egész héten fog :/
2015. júl. 7. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!