Jogos anyám elvárása? Ne legyen egyetlen nap nyaram se?
Dolgozok nyáron. Augusztusban lesz egy hét "kötelező" szünet. Anya ugyanott dolgozik, így ő is ugyanakkor lenne itthon. Én azt a hetet várom mióta beadtam a jelentkezésem, hiszen az az egy hét lesz minden vakációm. Elterveztem, hogy majd akkor átmegyek a pasimhoz, medencézünk, lustálkodunk, alszok sokat, bulizunk a barátainkkal, stb.
Anya tegnap bejelentette, hogy tök jó, tudok majd azon a héten segíteni neki nagytakarításban.
A kérdésem az, hogy mennyire jogos ez az elvárás? Oké, segítek neki olyasmikben mint pl mosógépet kivinni a helyéről stb amiket nem bír egyedül, meg teljesen alap hogy a saját szobámat kinagytakarítom, de mennyire oké, hogy így egyáltalán nem lenne vakációm?
Biztos nem ugy gondolta, hogy egesz heten takaritotok. Nem hiszem, hogy egy lakas/haz nagytakaritasa egy hetet venne igenybe.
Ha odateszitek magatokat 2 nap alatt megvan.
Viszont jogos az elvarasa, hogy segits. Egyreszt gyorsabban vegeztek, es akkor neki is lesz par nap pihenese. A szabadsag ugyanis nemcsak neked jar.
Masreszt, te is ott laksz, es nemcsak a szobadat hasznalod, hanem a konyhat, vecet, furdot, eloszobat, st. is.
Az az 1 hét jár neked.
Viszont ha anyádék elutaznak 2 hétre, akkor te szabad leszel :)
Szerintem kicsit túldramatizálod. Egyrészt a nagytakarítás alapvetően nem anyukád feladata. Mármint az ő szobájában igen, ahogy neked is a tiédben. De a közös helyiségekben már közös feladat. Viszont biztosan nem tart el egy hétig.
Segíts neki előtte. Tényleg az a jó megoldás, ha munka után megcsinálsz egy-egy feladatot. Pl. lemosol két ajtót. Az tíz perc, és annyival is beljebb vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!