Költözés csak az egyetlen megoldás? 18L
tél ota jarok a baràtommal, nagyon szeretjuk egymast.
a szuleim viszont nem fogadjak el, sokat veszekedtunk, tavasszal pl nem engedtek meg hogy atmenjek a baratomekhoz stb.. és ennek ellenere ugye mèg is voltam naluk, 18evesen csak el tudom donteni mit csinalok.
meg azt gondoljak hogy elèg heti 1-2x talalkozni vele, akkor is egy orara... meg este hatra legyek otthon stb..
es emiatt nem akartam veszni hagyni a kapcsolatomat, kialltam magam es a baratom mellett.
viszont emiatt egyàtalàn nem beszelnek velem a szuleim kb nyar ota. ha haza erek koszonni se koszonnek vissza.
az a kevès amit mégis mondanak nekem, hogy nem szivesen tartanak el, nem tekintenek a gyerekuknek.. pedig semmi rosszat nem tettem.
amig nem vegzek a sulival mit tegyek? a baratom dolgozik, en csak nyaron tudok.
Szinte mindent meg lehet beszelni, de a szuleid viselkedesebol itelve nem tudjak hogyan kell.
Ha meg akarod probalni keress valakit aki segit megtanulni az asszertiv viselkedest, eroszakmentes kommunikaciot, es felkeszit, ugy sokkal nagyobb esejed lesz. (egyebkent is hasznos ezeket megtanulni)
Nem erőltetheted a szüleidre a barátod, ha nekik nem szimpatikus.
Ha 18 évesen el tudod dönteni, hogy mit csinálj, akkor állj a saját lábadra. Olyan nagy tud lenni a szátok a jogaitokat emlegetve, akkor legyen elég nagy akkor is, ha kiraknak otthonról.
Ha a kapcsolatodat választottad, a szüleiddel szembeszegültél, akkor vállald a következményeit is.
Csalódtak benned, érthetően.
Költözz a barátodhoz, majd ő eltart. Ne várd el a szüleidtől, hogy eltartsanak téged, hisz a barátodat választottad velük szemben.
Elég durva ha kizárják a saját gyereküket mert nem ér haza időben. HA valóban minden úgy van ahogy mondod, és nem hallgatsz el "apró" részleteket. Nem kérdőjelezlek meg, se sokan csak a saját verziójukat adják elő.
Míg a sulit be nem fejezed, nem ártana hogy velük tudj lakni, mert nem tudod magad eltartani.
Ha leérettségiztél akkor kezdhetsz dolgozni, vagy ha továbbtanulsz, koliba menni. Egy éved van addig, ami ráadásul nagyon fontos év, kellene a nyugodt környezet a tanuláshoz. Nincs nagyszülőd vagy idősebb testvéred akinél nyugodtan lakhatnál míg vége az iskolának?
Nehéz rangsort állítani a tanulás és a barátod közt, ez biztos. A szüleid ismerik a barátod? Bemutattad nekik? Ha tudnák hogy normális, akkor is tiltanának? Mivel indokolják hogy nem engednek találkozni vele?
Talán ha látnák hogy rendes, és mondjuk ő megigérné, hogy hazakisér mondjuk este 9-re (a 6-nál az is jobb), akkor nem enyhülne a szigor?
és akkor hol aludtál mikor kizártak?
egyébként biztos megvan az oka hogy nem kedvelik a fiúdat ,talán félnek hogy idő elött gyerek fejjel terhes leszel ...
5# ismerik, vele nincs bajuk, csak magàval a ténnyel, hogy van, és szeretek vele lenni.
hazakìsér ritkán, de tobb mint egy orara lakik.
amùgy jol tanulok, 4,7voltam tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!