"18 éves lett a gyerekem, innentől kezdve teremtsen meg magának mindent! " (? )
Korlatolt, rossz hozzaallas.
Nyilvan tamogatom a gyerekem ahogy tudom, engem is tamogattak.
Rossz hozzáállás.
A gyermekeim nevelve lettek, èletkèpesek mègis a mai napig támogatom őket. Ha megtehetem mièrt ne?!
Egy család vagyunk,kinek segítsek ha nem a gyerekeimnek.
ez a legrosszabb hozzáállás
az ilyen szülőt felkéne akasztani
Azzal nem értek egyet, hogy mindent teremtsen meg magának, természetes, hogy támogatom mindaddig, amíg tanul, szakmát/végzettséget szerez és önálló életre lesz képes, megfelelő szinten.
Ennek az is feltétele, hogy ő maga is minden tőle telhetőt megtesz ezért, ill. az extra igényei finanszírozásához (költséges hobbi, plusz nyaralás/nyári bulizás, 2. diploma) legalább hozzájárul, pl. nyári diákmelóval. Akkor is, ha egyébként nem jelent a családnak különösebb anyagi megterhelést.
Én nem pontoztam senkit.
Egyébként a gyereknek a tanulás/volt az első. Ugyan nem diákmelózott, mert iskola mellett nem volt ereje. De emellett nem is járt szórakozni.
Körülbelül ez a felállás.
Ez a gyerektől függ hogy milyenek a hozzá állásai, mik az igényei stb... Ha még tanul akkor főleg középiskolába akkor még "kell" őt segíteni már ha még akar tanulni vagy ha tovább akar tanulni akkor is kell segíteni, igaz nem kötelező de illik. Persze ha vannak más egyéb igényei amik nem fontosak akkor azt igen is teremtse meg magának.
Én amikor 18 éves lettem ugyanúgy eltartottak meg segítettek a szüleim. Amikor végeztem a tanulmányaimmal és 3 hónapig nem dolgoztam akkor is segítettek, eltartottak, különös igényeim nem voltak, nem jártam el szórakozni az ő pénzükön, meg semmi hülyeségre nem költöttem, nekem elég volt a napi kaja, meg az hogy legyen hol lennem és mit felvennem és ennyi.
Alkalmi munkákat tudtam vállalni, én abból vettem meg magamnak ami kellett. Most ugye már lassan 3 éve dolgozom fő állásba, ugye még szülőkkel élek, ők is mondták hogy ameddig nincs párom vagy nem akarok messze dolgozni addig éljek inkább velük hogy tudjak spórolni, mert anyagilag csak így tudnak segíteni hogy ha velük élek csak a minimálisat adom be a közösbe, mivel van autóm meg sokat járok maszekolni így ezeket én fizetem értelemszerűen, ha őket fuvarozom sok helyre beszállnak az üzemanyagba de sosem én kérem el tőlük hanem maguktól, pl apám gondol egyet elviszi az autót és megtankolja. De ezek mellett én vásárolok be saját pénzemen így ebbe besegítek ezzel ugye fedezem a rezsi rám eső részét is.
Mi a barátnőmmel össze akarunk költözni, az ő nagyapjához mennénk lakni mert a agy házat már nem bírja egyedül fenntartani, cserébe csak annyit kell tennünk hogy élete végéig kell segítenünk. Ami nem is probléma mert jól kijövünk és külön lakrészünk lesz kialakítva arra spóroltunk de a szüleim is mondták hogy amibe tudnak segítenek mert mégis azért a jövőnkről van szó, hamarosan családot szeretnénk, a barátnőm szüleinek sok adósságuk van és éppen hogy megélnek, de minket nem akarnak belerángatni, meg a nagyapjukat sem, ezért is akarják hogy a nagyapja házát ami nagyon jó helyen van ketten örököljük hogy ha esetleg a szüleivel történne valami ne veszítsünk el mindent az adósságok miatt, legalább az egyik ház maradjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!