Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak lebeszélni a...

Miért akarnak lebeszélni a tanulásról? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Pályakezdő munkanélküli vagyok. A munkaügy indít angol nyelvtanfolyamot aminek a végén középfokú nyelvvizsgát lehet szerezni, tehát ők állják a nyelvvizsgát és még havonta kapok 51000 Ft-ot is. 9 hónapos lesz a tanfolyam. Anyám azt mondta, hogy az nem járja, hogy 9 hónapig csak ennyi pénzt "keressek", holott ő is csak közmunkán dolgozik, meg azt hajtogatja,hogy messze van, pedig csak 1 óra busszal. A nagypapám azt mondja hogy minek, úgysem tudsz vele elhelyezkedni meg szerinte is nagyon messze van. A nagymamám szerint meg azért akarok beiratkozni, mert nem akarok dolgozni menni, de ez nem igaz. Mindig is szerettem volna angol nyelvvizsgát és az alapokat már amúgy is tudom, csak egy kicsit kellene rágyúrni. Amúgy lenne most egy munka, 3 műszakos, de csak 60000 Ft-ért. Azt szeretné anyám, ha inkább arra mennék. Egyedül apukám támogatja, hogy menjek a tanfolyamra, ő nagyon örülne neki és én is nagyon szeretném, de nem akarom azt hallgatni, hogy munkakerülő vagyok. Faluban lakunk és már így is rossz szemmel néznek rám, hogy nem tudtam elhelyezkedni.

2015. jún. 23. 14:02
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
És megmondod, hogy milyen munkát tudok mellette vállalni? Mert mire hazaérek kb 4 óra lesz. Mint említettem napszámosok nem kellenek sehova. Meg amúgyis tanulni mikor fogok akkor?
2015. jún. 24. 20:47
 42/44 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkinek arra van ideje, amire akarja hogy legyen. Mások egyetem mellett dolgoznak, illetve teljes állás és család mellett is tanulnak.
2015. jún. 24. 22:21
 43/44 anonim ***** válasza:

Szerintem eleg egyertelmu a helyzet. Apadra hallgatsz, elmesz a tanfolyamra, utana meg elkoltozol, es szarrakeresed magadat :)

Na jo, azert egy angol kozepfokkal nem leszel sehol sem tulkepzett, inkabb az az alap. Arra hallgatnal inkabb, aki jo dontest hozott (apad jol keres), vagy a segilyesekre? Mert a kozmunka gyakorlatilag az, azert hoztak letre, hogy akinek segelyt kellene fizetni, legalabb ne csak otthon uljenek.

Egyebkent ha betevedne a faluba egy turista, lenne olyan ember, akivel szot ertene? Nem nagyon hiszem.

Ha nincs jo alapod, 9 honap intenziv tanfolyam mellett delutan is tanulnod kell majd eleg sokat. Szoval szamits ra, nem tudom milyen a nyelverzeked.

Egyebkent meg mindig nem irtad, hogy mihez ertesz. Merre van ez a falu amugy?

2015. jún. 24. 22:43
 44/44 anonim ***** válasza:
Na, mi lett a story vége?
2018. aug. 19. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!