Miért akarnak lebeszélni a tanulásról? Ti mit tennétek?
Komplett hülyeség lenne 60 ezer Ft-ért dolgozni, amikor 51 ezer Ft-ért angolul is tanulhatsz, amivel - bár nyilván nem garancia semmire - mégiscsak jobb esélyeid lesznek a későbbiekben. Az angoltanfolyam önmagában havi több tízezer forintot ér. Egyébként azt a 9 ezer Ft különbséget némi mellékes munkával még meg is keresheted minden hónapban, ha muszáj. De aligha ez a 9 ezer Ft fáj a rokonaidnak, inkább önmagában az a bajuk, hogy tanulni próbálsz, többre akarod vinni, mint ami nekik sikerült. Ők ezt sértésnek érzik, és próbálnak lebeszélni róla. Nagyon sok ilyen van sajnos.
Nem akarok rosszat mondani anyukádra, de ha valaki felnőtt, családos emberként közmunkán él, az nyilván nem hozott túl okos döntéseket az életben, nem kellene az ő karriertanácsaira hallgatnod...
Először is leszögezem, hogy tanulj, amíg lehet, mert azt senki nem veheti el tőled.
DE!!!! Kicsit sántít a dolog, hogy 3 műszakos meló lenne 6 0ezerért. Ha műszakos, akkor gondolom bejelentett, meg biztos, hisz nem azt írtad, hogy "talán lenne valami, de az is feketén".
Na most megnéztem direkt neked, 2015-ben a minimálbér bruttó 105 ezer ft, amiből 68775 ft-ot kasz kézhez pótlékok nélkül. Ha 3 műszakos a meló, akkor minden hónapban biztosan van egy hét délután és éjszaka is. Esetlegesen túlórák. KIzártnak tartom, hogy bármikor is 80 ezer alatt vinnél ha, pótlékokkal együtt! Esetleg becsúszhat 1-1 túlóra, vagy olyan hónap, amikor 2 éjszakás hét is van, akkor az már elérheti a 90 ezret.
Nem beszélve egyebekről, nem tudom, mi van ott, de a legtöbb nagy cégnél, gyáraknál van cafeteria, ha nem is azonnal, hanem fél év után. De ha nincs, akkor sem 60 ezerről beszélünk, hanem 80-90 ezerről! Akkor pedig nem 9 ezer a különbség, hanem 30-40 ezer!!!!
Nagyon furcsállom, hogy ennyi válaszoló van itt, és (nagyon helyes, hogy mindenki a tanulásra buzdít), de senkinek nem tűnt fel, hogy ez el van ferdítve? És nektek 30-40 ezer ft semmi? Valószínüleg ezt édesanyád is jól tudja, hogy nem pár ezer ft különbségről van szó, és úgy érzem, nem álltok túl jól anyagilag, és néhány tízezer ft nagyon sokat jelentene.
Mi nem közmunkán és nem minimálbéren vagyunk. Én 100 felett, a párom 200 felett hoz haza. DE NINCS HÓ VÉGÉRE MEGMARADT 30-40 EZRÜNK! És nem élünk nagy lábon! Elviszi a lakáshitel, a rezsi, a kaja, a bérletek, az élet!
MOst jutott még eszembe, hogyaz én párom is 3 műszakban kezdett, olyan 2006 körül, egy üzemben. Akkor ő is minimálbért keresett, mert hiába volt meg a szakmája, pályakezdő volt, és örült, hogy van munkája. Akkor hozott haza olyan 80 ezer körül. Pedig akkomég kevesebb volt a minimálbér, azt kb minden évben emelték azóta! De ügyes volt, jó a szakmájában, és gyakorlatot is szerzett az évek során, így ma már 200-300 között mozog a NETTÓJA! Ezzel azt akartam mondani, hogy nem kell egy gyári munkát lebecsülni, mert onnan is lehet továbblépni, ha valaki nem undorral néz a munkára!
#25 jól írta. Kizárt, hogy 3 műszakban bejelentve 60ezer lenne a fizetés.
Egyébként milyen végzettséged van?
Pedig NEM. Pályakezdő vagy, tehát nincs még munkatapasztalatod, azaz nem kaptál még egyetlen bérpapírt sem. Miért nem hiszel annak, aki már túl van néhány ledolgozott éven?
Egy ismerősöd gondolom azt mondta, hogy "megy a franc három műszakba 60 ezerért!", te meg ezt szentírásnak veszed. Ha nekem nem hiszel, menj el egy próbanapra, vagy ahogy nevezik ezt felétek, eléd rakják a szerződést, benne lesz a bruttó bér, amint írtam, műszakolás nélkül is 69 ezer, ha a fene fenét eszik, akkor is. El lehet menni próbaidőre is, ha nem tetszik, akkor sétálsz ki, amikor csak akarsz, de ha jót akarsz magadnak, megvárod az első fizetésed, mert a nyakamat ráteszem, hogy legalább 85 ezer lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!