Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak lebeszélni a...

Miért akarnak lebeszélni a tanulásról? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Pályakezdő munkanélküli vagyok. A munkaügy indít angol nyelvtanfolyamot aminek a végén középfokú nyelvvizsgát lehet szerezni, tehát ők állják a nyelvvizsgát és még havonta kapok 51000 Ft-ot is. 9 hónapos lesz a tanfolyam. Anyám azt mondta, hogy az nem járja, hogy 9 hónapig csak ennyi pénzt "keressek", holott ő is csak közmunkán dolgozik, meg azt hajtogatja,hogy messze van, pedig csak 1 óra busszal. A nagypapám azt mondja hogy minek, úgysem tudsz vele elhelyezkedni meg szerinte is nagyon messze van. A nagymamám szerint meg azért akarok beiratkozni, mert nem akarok dolgozni menni, de ez nem igaz. Mindig is szerettem volna angol nyelvvizsgát és az alapokat már amúgy is tudom, csak egy kicsit kellene rágyúrni. Amúgy lenne most egy munka, 3 műszakos, de csak 60000 Ft-ért. Azt szeretné anyám, ha inkább arra mennék. Egyedül apukám támogatja, hogy menjek a tanfolyamra, ő nagyon örülne neki és én is nagyon szeretném, de nem akarom azt hallgatni, hogy munkakerülő vagyok. Faluban lakunk és már így is rossz szemmel néznek rám, hogy nem tudtam elhelyezkedni.

2015. jún. 23. 14:02
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Ha ne adj isten nem sikerülne a nyelvvizsga, akkor csak a pótvizsgadíjat kellene fizetnem, ami pár 1000 Ft.
2015. jún. 23. 14:04
 2/44 anonim ***** válasza:
95%

Ne foglalkozz a véleményükkel.

Ők hány idegennyelven beszélnek?

Szerintem jelentkezz a tanfolyamra. Tanulsz és még kapsz is egy kis pénzt.

2015. jún. 23. 14:12
 3/44 A kérdező kommentje:
Ők nem beszélnek idegennyelven.
2015. jún. 23. 14:15
 4/44 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Szerintem nagyon ritka az ilyen lehetőség, ne engedd, hogy eltántorítsanak a rokonok! Elég megnézni, hogy egy magántanár mennyiért vállal 45 percet (nem is 60), amit lehetetlenség lenne fizetni ennyi időn keresztül. Már csak ezt érdemes lenne elmondani nekik. Ha tanfolyam, nyilván szakképzett előadók lesznek, 9 hónap múlva, ha tényleg érdekel, a zsebedben lesz a nyelvvizsga. Én komplex nyelvvizsgát durván 30 ezerért tettem le, volt akinek nem sikerült és mehetett újra. Még egy pont, hogy miért éri meg. Arról nem beszélve, hogy 51 ezer forintot is kapsz. Én nem értem, már-már elítélem azokat, akik ostorozzák a gyereket, mert tanulni akar, és nem dolgozik. Ettől nem leszel munkakerülő, a nyelvtanulás igenis kemény munka és azért teszed, hogy később jobb életet élhess. Ez a tudás is gazdagít.

Használd ki ez a lehetőséget, mert nem lesz még egy ilyen az életben!

2015. jún. 23. 14:18
 5/44 A kérdező kommentje:
Folyton csak azt hajtják, hogy nem leszek vele előrébb meg nem tudok vele elhelyezkedni.
2015. jún. 23. 14:21
 6/44 anonim ***** válasza:
95%

Mindig lesznek primitív emberek, akik a tanulást nem értékelik.

Én most 40 éves munkanélküli vagyok és hidd el cudar ez a világ, diploma, nyelvtudás nélkül egy senki vagy pláne ha a 40-es éveidet taposod.

Lehet, hogy anyukádnak megfelel 3 műszakban 60 lepedőért húzni az igát de ha ő ilyen igénytelen, hogy nem jár utána, mit tanulhatna, amivel jobbá tehetné az életét akkor csinálja.

Te ne foglalkozz senkivel én azt mondom, hogy tanulj és ne hagyd magad visszahúzni.

A tanfolyam ingyenes ha te fizetnéd egy középfokúhoz kb. 7-800 ezer forint kéne alsó hangon de lehet, hogy le vagyok maradva.

Nehogy már azon a 9000 mínuszon akadjon ki. Mondd meg nekik, hogy szánalmas, hogy a saját gyereküket tiltják a tanulástól, holott a mai világban a nyelvtudás a minimum, meg az is, hogy elnéznék, hogy a létminimumon tengődj egy életen át.

Egy nyelvvizsgával fiatalon ennek a dupláját keresheted még valami gagyi melóval is. Nem írtad egyébként, mit tanultál.

Az én anyám dettó ugyan ez volt. Betanított gyári melós, aki a 8. osztályt is a dolgozók iskolájában tette le.

Én szakmunkásban végeztem de addigra már beütött a rendszerváltás és már az Isten papírja sem volt elég a munkáltatóknak.

Eldöntöttem, hogy estin leérettségizek.

Érdemes lett volna felvenni anyám reakcióját! Szinte majdhogynem a földhöz csapta magát, hogy én tovább akarok menni és kizárt dolog, irány dolgozni neki mindegy mit, felőle akár egy alulfizetett takarítónő is lehettem volna, csak toljam haza a pénzt.

Akkor nyugodott le, mikor elmentem mellette dolgozni.

Aztán csodálkozott, hogy nem lehet elhelyezkedni szakmunkással.

Nem tudom leírni azt az ideget és mérget, amit akkor lenyeltem de megérte.

Csak azt tudom javasolni neked, hogy addig tanulj, amíg tudsz ebben a világban, amíg élsz folyton képezned kell magad különben anyád sorsára jutsz.

Nehogy azt mondja, hogy ő elégedett a munkájával és a fizetésével.

Az meg külön ciki, hogy a gyerekének is ezt álmodta meg!

Tarts ki és ne hagyd magad tanulj mert később megbánod ők meg legyenek már egy kicsit előrelátóbbak!

A falu száját meg xard le vidéken ilyenek az emberek mindent kidumálnak aztán majd néznek ha hazaállítasz egy középfokúval.

2015. jún. 23. 14:22
 7/44 anonim ***** válasza:
92%

Pedig sokat számít a munkaerőpiacon az idegen nyelv használatának a képessége, főleg ha még papírod is van róla.

Iratkozz be a tanfolyamra. Sokat jelenthet a későbbiekben álláskeresésnél.

2015. jún. 23. 14:23
 8/44 A kérdező kommentje:

Amikor érettségi után beiratkoztam szakmára, akkor is a szájára vett az egész falu, hogy nem dolgozok.

Én is azt látom, hogy mindenhol előny a nyelv, de hát nem érti meg a családom. Anyám amúgy teljesen elégedett a közmunkával. Ha mondom neki, hogy menjen valami tanfolyamra akkor kiröhög. Meg utazni sem akar a jobb munkahelyért.

2015. jún. 23. 14:30
 9/44 A kérdező kommentje:
Meg ők biztosak benne, hogy nem fog nekem sikerülni, holott soha nem buktam meg semmiből.
2015. jún. 23. 14:40
 10/44 anonim ***** válasza:
0%
Hát azért kicsit sántít amit írsz. Én tavaly voltam tanfolyamon, és az 50 ezer forint az valóban igaz, de nehogy azt hidd, hogy sétagalopp volt, 21-en indultunk. több mint fele otthagyta! Nem tudom ezt honnan vetted hogy csak a vizsga díjat kell fizetni, azt is csak ha nem sikerül elsőnek, és hogy csak pár ezer forint. Aki otthagyta a tanfolyamot, a mai napig fizetik vissza az árát havi bontásban, aki nem dolgozik, az még nem, mert nem tudja ugye... A vizsgadíj nem pár ezer forint volt hanem 30, akinek nem sikerült elsőre. És nagyon nehéz volt, vért izzadtunk konkrétan, soha az életben ilyenre nem mennék, cukorbetegen, az egészségi állapotom is nagyon megromlott a tanfolyam alatt. De te tudod, ha úgy érzed neked menni fog, vágj bele, de mondom nem egy kis kólaparti volt! És azóta sem tudtam vele elhelyezkedni, de a még a többiek sem a mai napig, két embernek sikerült, de nem ezért, hanem ismerős intézte nekik. És sajna én is közmunkán tengetem, sehová nem kellek, de én már elmúltam 40 is... Neked sok sikert!
2015. jún. 23. 14:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!