Miért akarnak lebeszélni a tanulásról? Ti mit tennétek?
Én például kelet-Magyarországon, ahol a lehető legrosszabb a helyzet, alig van munkalehetőség, és a bérek meg sem közelítik a Dunántúlt.
De le is írtam, hogy a kérdező nem írt olyasmit, hogy nem bejelentett, vagy fekete munkáról lenne szó. Ha így lenne, amilyen részletesen írt, szerintem ezt is leírta volna. Gondolom nem akar 3 műszakolni. Senki sem akar.
De az is egy munka, meg kell becsülni.
Egyébként meg ha 4 órába lenne bejelentve, vagy zsebbe kapná a bérét, akkor meg főleg nem tudhatna egyelőre részleteket, mert ott sem volt, nem beszélt a főnökkel, nem ajánlottak neki szerződést, nem írt alá semmit. Mint írta, nagyon fiatal és tapasztalatlan. Honnan is tudhatná... Csak hallott valamit, de amíg nem csinálja, nem tudja. Hajlok arra, hogy azt mondjam, nem is akar dolgozni.
Azért, mert van munka- és élettapasztalatom.
De akkor most reagálhatnál, hogy ez egy bejelentett, 8 órás, 3 műszakos munka?
Osszegzem h sztem mi a pro es kontra
Pro:
Ingyen tanulhatsz nyelvet
Kesobb jobb lehetosegeid lesznek mert ha egy munkaltato valaszt ketto kozul akk tuti azt valasztja aki beszel angolul
Kapsz penzt havonta tehat nem kell teljesen a szuleidre tamaszkodnod
Apukad buszke lesz
Kontra
Munkaval tobbet kereshetnel
Honapokig azt fogod hallgatni h munkakerulo vagy
Lehet h megbuksz a vizsgan
Gondolj bele h anyukad a minimalber es a remenytelenseg okozta frusztraciot a sajat gyereken kenytelen levezetni es gatolja ot abban h esetleg jobb eletet elhessen mint o. Ez sztem szomoru es ha nem akarsz ilyen eletet magadnak es a gyerekeidnek majd akk valaszd a tanulast.
En nem sokat tudok a berekrol de hajlok ra h higgyek neked mert magyarorszagon nem mindenhol korrektek a berek. Mondom en tenyleg nem vagyok jartas a temaban mert a csaladom jomodu ezert nem megyek meg diakmunkara. Engem ezert van aki lustanak belyegez meg de istenem, egyutt tudok vele elni mert en meg beszelek 4 nyelven es vannak egyeb elfoglaltasagaim, hobbijaim amik a jovoben hasznosak lesznek pl ha egyetemre jelentkezek.
Ha egyutt tudsz elni azzal h munkakerulonek belyegeznek meg honapokig es a sajat anyukad is akk mindenkepp meg kene csinalnod a tanfolyamot.
Az angol kozepfok nem nehez ha megvannak az alapok es napi szinten gyakorolsz. Sok sikert :)))
Ha a tanfolyam csak 6 óra naponta, akkor vállalhatsz mellette munkát is, és akkor mindenki meg lesz elégedve. Több pénzed lesz, megtanulsz angolul, nem leszel munkakerülő.
Gondolom az érettségid megvan, az egyik tantárgy kötelezően a nyelv, ha angolból érettségiztél, akkor nem kell túl sok időt fordítanod majd a tanulásra, mert az alapok már megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!