Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak lebeszélni a...

Miért akarnak lebeszélni a tanulásról? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Pályakezdő munkanélküli vagyok. A munkaügy indít angol nyelvtanfolyamot aminek a végén középfokú nyelvvizsgát lehet szerezni, tehát ők állják a nyelvvizsgát és még havonta kapok 51000 Ft-ot is. 9 hónapos lesz a tanfolyam. Anyám azt mondta, hogy az nem járja, hogy 9 hónapig csak ennyi pénzt "keressek", holott ő is csak közmunkán dolgozik, meg azt hajtogatja,hogy messze van, pedig csak 1 óra busszal. A nagypapám azt mondja hogy minek, úgysem tudsz vele elhelyezkedni meg szerinte is nagyon messze van. A nagymamám szerint meg azért akarok beiratkozni, mert nem akarok dolgozni menni, de ez nem igaz. Mindig is szerettem volna angol nyelvvizsgát és az alapokat már amúgy is tudom, csak egy kicsit kellene rágyúrni. Amúgy lenne most egy munka, 3 műszakos, de csak 60000 Ft-ért. Azt szeretné anyám, ha inkább arra mennék. Egyedül apukám támogatja, hogy menjek a tanfolyamra, ő nagyon örülne neki és én is nagyon szeretném, de nem akarom azt hallgatni, hogy munkakerülő vagyok. Faluban lakunk és már így is rossz szemmel néznek rám, hogy nem tudtam elhelyezkedni.

2015. jún. 23. 14:02
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Aki otthagyja annak igen, az egészet vissza kell. A munkaügyi központban mondták, hogy bukáskor csak a pótvizsgadíjat kell fizetni. Amúgy mi az a 30000 Ft a 800000-hez képest?
2015. jún. 23. 14:45
 12/44 A kérdező kommentje:
Aki meg otthagyja az magára vessen.
2015. jún. 23. 14:46
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Napi hány óra a tanfolyam?

Mellette vállalhatnál hétvégenként valamilyen idénymunkát, falukban ilyenkor akad gyümölcsszedés, kapálás, betakarítás stb...

2015. jún. 23. 14:50
 14/44 A kérdező kommentje:
Napi 6 óra. Nem keresnek napszámosokat sajnos, ha hiszitek, ha nem, mindenkinek meg vannak a munkásai akik már évek óta ott dolgoznak.
2015. jún. 23. 14:53
 15/44 anonim ***** válasza:
58%

én azt mondom, hogy a jó nyelvtudás még a diplománál is többet érhet.

Inkább most hallgasd tőlük, hogy munkakerülőnek neveznek, és a falubeliekre meg nézzél te is szúrósan. Ne érdekeljen!!!

Később majd az orruk alá dörgölheted, hogy a nyelvtudásodnak köszönhetően irodában dolgozol, és sokkal többet keresel, mint a gyárban!!!!

csak gondolj a célra, amikor visszavághatsz nekik! :)

2015. jún. 23. 14:55
 16/44 anonim ***** válasza:
92%

Ha van egy nyelvvizsgád az csak plusz, mind munkakeresésnél, mind esetleges továbbtanulásnál.

Szerintem ezt próbáld elmagyarázni nekik. Ha pedig nem értik meg és tovább fújják a magukét, akkor csak apukád biztató szavait halld meg, minden mást engedj el a füled mellett.

Én a helyedben a költözésen is elgondolkoznék. Kis falvakban sajnos ritka a jó munkalehetőség.

2015. jún. 23. 15:08
 17/44 anonim ***** válasza:
94%

A nővérem is járt tavaly, és hát nem olyan nehéz.

Neki sikerült (39) úgyhogy nem vitte túlzásba a tanulást

2015. jún. 23. 15:18
 18/44 anonim ***** válasza:
66%
17. Nem vagyunk egyformák. Nekem nagyon nehéz volt, rengeteget tanultam, és rengeteget stresszeltem is. 21-en kezdtük, fele otthagyta, akik meg maradtunk, mindenkinek nagyon nehéz volt, vért izzadtunk szinte. De úgy látszik nem egyformák a követelmények, meg az emberek sem. Ami egyiknek sétagalopp, az a másiknak a pokol.
2015. jún. 23. 15:39
 19/44 A kérdező kommentje:
Azt már az elején letisztázták, hogy aki otthagyja az köteles az egész tanfolyam árát visszafizetni.
2015. jún. 23. 15:43
 20/44 anonim ***** válasza:
65%
És akinek nem sikerülne? Nálunk azoknak is vissza kell fizetni. (4-en voltak) Ahány település, annyi szokás?
2015. jún. 23. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!