Mi lehet amit én most érzek a párom lányával kapcsolatban? (hosszabb)
A helyzet az, hogy egy nő a másik gyerekét mindig nehezebben tudja elfogadni, mint azonos esetben egy férfi.
Ha a gyerek lány, akkor meg különösen nehéz lesz, mert egyfajta 'rivalizálás' mindig lesz köztük. A korkülönbség pedig nem nagy a kérdező és a lány között, így még neccesebb.
Tapasztaltam mindezt, csak más szereplőjeként a történetnek.
Nem mondom, hogy lehetetlen megoldani, mert meg lehet. Viszont kell hozzá megfelelő érzelmi intelligencia minden szereplő részéről.
Ismét elolvastam az eredeti kérdést és azt gondolom, hogy a kérdező nem azt kérdezi, hogy mit csináljon? Egyrészt az okot firtatja, hogy miért van ilyen negatív érzése, másrészt azt írja, hogy nem akarja ezt érezni. Tiszteletben kell tartanunk a kérdező döntését, hogy nem felszámolni akarja a kapcsolatát, hanem megszabadulni az ehhez kapcsolódó negatív érzésétől. A válaszom erre irányult. A saját érzéseinket nem könnyű, de nem is lehetetlen befolyásolni. Senki nem vitatja, egy tiszta kapcsolat egyszerűbb, a kevesebb zavaró körülmény megkönnyíti az életet. Annyi bizonyos, ha nem sikerül ezt a negatív érzést leküzdeni, akkor el kell engedni ezt a kapcsolatot. Ám próbálkozás nélkül feladni sem volna helyes. Egy személyes találkozó a kislánnyal talán sok mindent világosabbá tenne és a bizonytalanságok is elmúlnának.
Kedves Kérdező! Hogy melyik utat választod, azt magad dönts el a saját érzéseidet követve, úgy vélem tanácsot csak annak kivitelezésében érdemes megfontolni.
A 31-es válaszolónál ott a pont.
Soha nem fogod tudni elfogadni, nem tudsz mit csinálni.
nekem van mostohalányom, és nem jövünk ki, bár lehet hogy nálunk közrejátszik, hogy az anyja ellenem uszítja.
Amég kicsi volt és az anyja nem tartotta vele a kapcsolatot addig minden rendben volt, de amióta kamaszodik és az anyja is előkerült azóta sokat romlott a viszonyunk, látom, hogy lenéz engem és egyszer egy facebook üzenetből kiderült, hogy úgy emleget engem, hogy az apja k*urvája. :S
Na azóta mindennek vége lett.
Annyiból vagyok hátrányba, hogy velünk él a gyerek.
És nehogy azt hidd, hogy ez a pénzről szól, mert nem arról szól.
Ez csak a férfiról szól aki nem lehet teljes egészében a tied, plusz a gyerek valamilyen szinten híd az előző életéhez (az előző nőhöz). 28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!