Miért nem érti meg, hogy nekünk erre se időnk, se pénzünk nincs?
"Remélem azok is olvassák ezt a kérdést, akik azt szokták teli tüdőből rikácsolni, hogy nincs azzal semmi gond, ha valaki a büdös nagy semmire szül (akár több) gyereket, hiszen a szegények tudják csak mi az igazi boldogság..."
Itt nem a szegénység okozza a gondot, hanem a szülő hozzáállása. Érdekes módon a nagy szegénységben meg időhiányban napközben internetezni meg kérdést kiírni tud. Gyereket nevelni már kevésbé, de ennek nem az anyagi helyzete az oka.
nem olvastam végig a válaszokat, de az biztos, hogy itt sincs sok okos ember.
képzeljétek, apám 8 évig volt polgármester, és mellette internet bekötő, és nem voltunk 8 év alatt kirándulni sehol... jön egy telefon, hogy megállt az internet, és ugrani kell. rögtön. különben pápá pénz. nincs se karácsony, se hétvége, se szabadság. ma már nem polgármester, csak internet, de még így sincs ideje. szóval az elég nagy hülyeség, hogy van rá idő... ha még lenne i, akkor is akármikor történhet valami. gondolom, ti is rinyálnátok, hogy "jajj nincs net az egész városban, csinálják már meg ezek a hülyék". ez van.
"nem olvastam végig a válaszokat, de az biztos, hogy itt sincs sok okos ember."
Gondolom a te apád is úgy volt veled mint a kérdező, hogy "hagyjál már hülye gyerek".
aha persze... úgy volt...
csak közlöm, hogy soha nem is nyaggattam őket, hogy menjünk, mert tudtam, hogy úgysem tudunk. ha nincs rá idő, akkor nincs. de persze ezt felesleges olyan embereknek magyarázni, akik nincsenek benne, akiknek a szüleinek "rendes" munkájuk van.
apám igenis jól tud szervezkedni.
és ha nincs más ember? tudod, ehhez végzettség kell.
Én sok fajta munkát végző emberrel találkoztam, közöttük a saját apukám is mezőgazdaságban dolgozott mindig, tehát tavasztól őszig ritkán, este láttuk. Pénzünk se nagyon volt. Ennek ellenére anyu vagy nagyi, nagybácsi, rokonok, akár baráti családokkal, szomszédokkal mentünk búcsúba, kirándulni, strandolni, fagyizni.
Voltak olyan kolitársaim, akik dinnyeárusításból és paprikatermesztésből éltek.
Érdekes módon a szüleinek mindig volt idejük a gyerekeikre. Egy-egy strand, kirándulás, rövid nyaralás mindig jutott, mert akarták.
Sokan úgy jutnak el nyaralni, hogy nyártól nyárig gyűjtögetnek.
Itt nem az idő és pénzhiánnyal van a gond, hanem a kérdező rémes hozzáállásával. Apropó, ha 14 év alatti gyerek és ti egész nyáron minden nap 12 órát dolgoztok, ki lesz a gyerekkel? Vagy hajnalban ott hagyjátok, aztán este hazaestek, megnézitek él-e még?
Amelyik szülő szeretne tartalmasabb időt eltölteni a gyerekével, az megoldja. Rengeteg ingyenes program van, olcsó helyek, szabadstrandok, lehet menni vonattal, biciklivel, vagy a környékre kirándulni hátizsákkal.
Az már más, ha valaki nem akarja...
Nem lett volna jobb, ha annyit mondasz, figyu, kicsim, külföldi nyaralás sajnos nem jöhet szóba, de keressünk nyári programokat, találjuk ki, mikor tudunk apuval szabira menni, mit csináljunk... Akkor hiszti sem lett volna. Egyébként az elég erős, hogy minden osztálytársa külföldre megy. Szerintem a fele se. Ennek ellenére gonosz dolog így beszélni vele, amiért a szüleivel akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!