Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg, hogy...

Miért nem érti meg, hogy nekünk erre se időnk, se pénzünk nincs?

Figyelt kérdés
A kamasz lányom megkérdezte, hogy mit fogunk csinálni a nyáron. Erre azt mondtam neki, hogy ne is álmodjon nyaralásról, mert egész nyáron dolgozni fogunk és pénzünk sincs. Mondtam neki, hogy egyszer kétszer talán elmegyünk a strandra, de nem biztos, mert nincs időnk. Erre besértődött, elkezdett hisztizni és mondta, hogy minden osztálytársa külföldre megy nyaralni. Most mégis mit kezdjek vele? Nem érti meg, hogy dolgoznunk kell?

2015. jún. 14. 11:54
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem azt még könnyebben megértené, hogy nincs pénzetek nyaralni. De ne már, hogy a strandra sincs időtök egyszer-egyszer kimenni. Hétvégén is folyamatosan dolgoztok, vagy mi?
2015. jún. 14. 12:00
 2/55 anonim ***** válasza:
52%
Te nevelésed. Normálisan nevelt gyereknek nem az a mérce, hogy az osztálytársai mit csinálnak.
2015. jún. 14. 12:02
 3/55 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell külföldre menni, anyagi források híján kirándulás a közelben is kiváló nyári program lehet, vagy strand, piknik, ilyesmi. Egész nyáron csak nem lesztek annyira elfoglalva, hogy pár hetente ne engedhetnétek meg magatoknak valami költséghatékony vagy ingyenes közös programot.
2015. jún. 14. 12:04
 4/55 anonim válasza:
95%

A barátnőm és pont ugyan ilyen helyzetben van 14 éves.

Ő szülei is nagyon sokat dolgoznak, sokszor szombaton is.

De vasárnap ha fáradtak is, elmennek egy közös sétára, jót beszélgetnek. Nekik sincs szinte pénzük, hónap végére már a kajára is alig van, de olyan ninbcs hogy 2-3ezret ne lehessen havonta félrerakni, amiből már egy strandolós kitelik simán. És ha fáradtak is vagytok a munka miatt, megteszitek ezt érte mert a gyereketek, és szeretitek. A barátnőm anyja legalább is így van ezzel, ha összeesés szélén áll akkor is megteszi.

2015. jún. 14. 12:05
 5/55 anonim ***** válasza:
95%

Ne veszekedjetek rajta, hanem üljetek le nyugodtan megbeszélni.

Egész nyáron dolgoztok? Csak van hétvége vagy szabadnap amikor belefér egy kirándulás, strand.

Ha kamasz, akkor örülni fog annak is ha beültök moziba.

2015. jún. 14. 12:05
 6/55 anonim ***** válasza:
44%
Küldd el diákmunkázni egyrészt, másrészt meg írj neki egy költségvetést, hogy mennyit kerestek, mennyibe kerülneka számlák, az étkezés meg minden egyéb kiadás, a láynodra ennyit költesz és ennyi marad hó végén. Másképp aligha fogja megérteni, bár ez már nevelési kérdés is, hogy ilyen követelőző lett.
2015. jún. 14. 12:06
 7/55 anonim ***** válasza:
97%

Nem rosszból, de nem így kellett volna tálalni, hogy "ne is álmodj nyaralásról" . Bár ez csak az én véleményem. Sokkal célravezetőbb, ha az a gyerek tudja a család anyagi korlátait, és ezáltal fel is tudja fogni, hogy mit lehet, és mit nem. Nem vagyok szülő, viszont a hugomat nevelgetem a születése óta, mert elég nagy a korkülönbség közöttünk. Az én szüleim is így álltak hozzá a dolgokhoz, hogy leteremtették minden miatt ahelyett, hogy folyamatosan magyaráztak volna neki, hogy meg is értse, hogy mi miért van. Azóta, hogy minden elmondok neki, amit az életkora enged, sokkal kevésé áll hisztisen dolgokhoz, és 10 évesen is képes felfogni, hogy mire van, és mire nincs pénz.

Mellesleg vannak ingyen strandok is, vagy párszáz forintosak, és nem hiszem el, hogy egész nyáron minden nap dolgozni fogtok reggeltől estig. Nincs olyan dolog amit ne lehetne megoldani jó szervezéssel.

Elnézést, ha okoskodónak tűntem, nem annak szántam, ez csak az én magán véleményem :)

2015. jún. 14. 12:08
 8/55 A kérdező kommentje:

Nem küldhetem el dolgozni, 14 év alatti.

Egyáltalán nincs időnk, még vasárnap is 12 órázunk, de nem tudja felfogni. Már nagyon idegesít. Mondtam neki, hogy menjen el a barátnőivel vagy valami, de neeem...

2015. jún. 14. 12:12
 9/55 anonim ***** válasza:
71%
ugy latszik megnevelni se volt idotok ra
2015. jún. 14. 12:16
 10/55 anonim válasza:
96%

Én még nem hallottam ilyen munkahelyről hogy egész nyáron nincs olyan nap hogy ne kelljen bemenni dolgozni.

És esetleg szabadnapot nem tudnál kivenni? csak hogy a gyermekednek örömet okozz és elmenjetek egy jót strandolni???

Egy strandolás nem olyan húde kifizethetetlen dolog. Szerintem ennyit mindenki félretud tenni, ha valamiről lemond helyette.

2015. jún. 14. 12:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!