Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg, hogy...

Miért nem érti meg, hogy nekünk erre se időnk, se pénzünk nincs?

Figyelt kérdés
A kamasz lányom megkérdezte, hogy mit fogunk csinálni a nyáron. Erre azt mondtam neki, hogy ne is álmodjon nyaralásról, mert egész nyáron dolgozni fogunk és pénzünk sincs. Mondtam neki, hogy egyszer kétszer talán elmegyünk a strandra, de nem biztos, mert nincs időnk. Erre besértődött, elkezdett hisztizni és mondta, hogy minden osztálytársa külföldre megy nyaralni. Most mégis mit kezdjek vele? Nem érti meg, hogy dolgoznunk kell?

2015. jún. 14. 11:54
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
79%

Tudom, le leszek pontozva, de aki csak így tudja eltartani magát, az mi a fenének vállalt gyereket? Egy gyereknek nemcsak fedél kell a feje fölé meg kaja, hanem közös programok a szüleivel. Az, hogy még strandra sem biztos, hogy van időtök, semmi minőségi időt, amivel közös élményeket lehet szerezni, nem töltötök vele, az elég gáz, és felelőtlenség is.

Sztem itt nem a külfölddel van a legnagyobb baj, hanem azzal, hogy a saját szülei nem töltenek vele elég időt nyáron. De majd bezzeg, ha 2-3 év múlva cikik lesztek neki, hogy veletek mutatkozzon, akkor ő lesz a közellenség, meg miért nem tiszteli a szüleit eléggé.

Persze ő is túlmegy a külfölddel egy határon, de tartom, hogy ti vagytok a hibásabbak. De ha már így történt, akkor le kell ülni higgadtan megbeszélni, bocsánatot kérni, és elmagyarázni, hogy mi miért van. Igen, részletesen elmagyarázni, nem úgy, hogy "te hülye, nem érted meg, hogy dolgoznunk kell? nem lesz semmi, strand se biztos, miért nem érted meg, hagyjábékén"... meg max. elmondjátok neki, hogy tanuljon rendesen, hogy ő többet meg tudjon adni majd a gyerekeinek.

2015. jún. 14. 12:59
 22/55 anonim ***** válasza:
83%
És akkor hogyhogy van időd ennyi 12 óra mellett kiírni a kérdést???Nem érti meg,mert gyerek és itt a nyár.És igaza van.Nem érti meg,hogy minek született,ha ennyire lesz@rják a szülei.A külföld talán túlzás,de hogy strandra egyszer-kétszer elmenni ebben a melegben havonta?Nem egész nyáron,hanem havonta.Az a minimum.Én is szegény körülmények között nőttem fel,de nyáron nagymamánál,unokatesóknál nyaralás alap volt.Nem külföld,nem medencés villa volt,de megnyitottuk a kerti locsolót,szaladgáltunk alatta,tökjól elvoltam,nem éreztem a pénz hiányát.Mert normális szüleim vannak.Miért szültél gyereket?Ja,hogy legyen.Hát ne haragudj,de a gyereked helyében számolnám a napokat a 18 éves koromig és úgy ott hagynálak benneteket,mint eb a sz@rát.
2015. jún. 14. 13:16
 23/55 anonim ***** válasza:
87%

Mert a hülye iskolában mi az első amiről fogalmazást vagy (utálom,de leírom) esszét kell írni? Hát hogy mit csináltál a nyáron és hol voltál nyaralni! Rajz órán meg rajzold le a nyári élményeidet!A szünetekben mindenki próbálja túllicitálni a másikat,hogy merre járt! Stb. Tényleg égő,na!

Egy-két stranddal se fogod a kisasszonyt boldoggá tenni!

2015. jún. 14. 13:20
 24/55 anonim ***** válasza:
93%

14 év alatti, szinte még gyerek. Ha nincs pénz akkor is jár neki egy-két családi nap.

Nekünk sem volt pénzünk nagy külföldi nyaralásra, de minden nyárra volt egy-két hétnyi programom. Mentem táborba, másik megyében lakó unokatesóhoz és volt pár nap családi strandolás is.

Az is olyan csúnyán hangzik, hogy "ne is álmodjon nyaralásról" , szebben is lehetett volna fogalmazni. Na meg azt is nehezen hiszem el, hogy nem tudnátok felszabadítani egy hétvégét, hogy elmenjetek valahová.

2015. jún. 14. 13:24
 25/55 anonim ***** válasza:
72%

Mert az anyja egy türelmetlen degbeteg, aki tojik a gyereke fejére.

Nem csak megszülni kell azt a gyereket, hanem foglalkozni vele.

2015. jún. 14. 13:24
 26/55 anonim ***** válasza:
85%
Olyan nincs, hogy nincs szabadnapod. Kivetted már az összes szabadságot? Legrosszabb esetben ott az augusztusi 4napos hétvége, el tudnátok menni valahova. Nem drága külföldi utazásra gondolok, hanem kirándulni valamerre, esetleg 1 napra a Balatonra strandolni.
2015. jún. 14. 13:38
 27/55 anonim ***** válasza:
90%
Ha én azt látnám, hogy anyukám/apukám a gép előtt ül és fórumozik, közben meg nekem azt hajtogatja, hogy egész nap dolgoznia kell, akkor lehet én is hisztiznék.
2015. jún. 14. 13:47
 28/55 anonim ***** válasza:
92%
Én meg tudom érteni, szerintem ez minden gyereknek rosszul esne, hogy a környezetében mindenkinek jár valami, ami neki nem. És rossz érzés egész nyáron ugyanabban a városban poshadni, akárki akármit is mond. Próbáld meg rásózni valakire, hogy vigyék magukkal nyaralni. Én is így jutottam el anno egy csomó helyre:)
2015. jún. 14. 13:53
 29/55 anonim ***** válasza:
95%

Elég szar szülők lehettek kedves kérdező. A hangnemed totál lekezelő a saját lányoddal szemben, kb aztt jelenti hogy "hát nem érti meg ez a hülye..."...pedig b..zdmeg egy 14 év alatti gyerekről van szó. Örülnöd kellene hogy egyáltalán veletek akar lenni, mikor máskor legyen? 14 éves kora után gimi, barátnők, utána egyetem, munka...soha többet nem lesz esélyetek sem együtt lenni annyit mint most.

Amúgy meg ha délben gép előtt ülni van idő, akkor nehogy azt mondd, hogy nincs egy szabad napotok a héten, amikor lehetne egy kicsit kimozdulni?

Meg amúgy is, gondolj már bele, neki ez a vakáció, pihenés, olyan ez, mintha a főnököd azt mondaná a 2 hetes szabadságod előtt 1 nappal, hogy bocs hülye gyerek, de dolgoznod kell, mert csak. Neked is szarul esne. Egy gyereknek is szarul esik, hogy még csak most kezdődött a nyár, de te már le is írtad az egészet annyiban hogy "hagyj a f..szba, nincs rád időm".

Csak majd ne csodálkozz, ha egyedül fogsz megdögleni mert a gyerekednek nem lesz rád ideje...

De hogy valami jót is mondjak, egy biciklitúra semmibe nem kerül, és 12 órázás után is képes rá az ember, én 10 óra munka után esténként szoktam 25-50km-t tekerni 2-3 naponta. Vagy még a legeldugottabb falvak körül is van valami látnivaló, amit meg lehet nézni, vagy lehet sátrazni, de egy olcsóbb szállás sem kerül sokba, legfeljebb 1-2 dolgon spóroltok addig.

2015. jún. 14. 13:56
 30/55 anonim ***** válasza:
80%

Remélem azok is olvassák ezt a kérdést, akik azt szokták teli tüdőből rikácsolni, hogy nincs azzal semmi gond, ha valaki a büdös nagy semmire szül (akár több) gyereket, hiszen a szegények tudják csak mi az igazi boldogság... Lehet lepontozni.

Amúgy mindenfelé van egy csomó ingyenes rendezvény. Ha arra van időd, hogy ide írogass, akkor arra is, hogy öt perc alatt kikeresd a környéketeken lévőket. Meg vegyél kicsit vissza magadból. Érthető hogy fáradt vagy, de ezt ne a gyereken verd le, nem ő tehet róla. Próbáld meg, hogy egyszer leülsz vele beszélgetni NORMÁLIS hangnemben, türelmesen, ne adj isten kedvesen, aztán figyeld meg a csodálatos változást.

2015. jún. 14. 14:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!