Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Huszonéves gyereket is megüthe...

Huszonéves gyereket is megüthet egy szülő?

Figyelt kérdés

Ha már elmúltam 20éves anyám arcon vág, mert nem az ő elvárásainak megfelelően viselkedek akkor ezt megteheti pusztán azért mert ő a szülő és én a gyereke vagyok?

Most komolyan azt kell csinálnom amit ő mond? Nem lehet nekem más életútam más gondolkodásom mentalitásom? Mi vagyok én valami betanított kézi szoba pincsi?

2015. jún. 9. 23:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#10) ezt te tudod - engem egy ilyen helyzetben kb semennyire sem érdekelne, hogy hogyan tálalja a szomszédoknak, és a szomszéd mit reagál rá...
2015. jún. 10. 10:43
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

Vagy megbeszéled vele a dolgokat, vagy ha nem megy, szépen elplattyogsz látleletet vetetni, utána pedig feljelented a rendőrségen. Persze az utóbbinak az is lehet a következménye, hogy börtönbe zárják, ha ő tartott el, akkor gázban vagy.

Le is léphetsz, mint már sokan írtuk. Az, hogy nincs hova menned, a leggyengébb ellenérv. Szépen elmész egy bankba/felmész a netre és felveszel valahonnét 200 000 Ft kölcsönt, 20-30%-os THM-mel. Jelenleg az országban forintokért lehet bárhol kisebb garzonokat vagy szobákat bérelni, akár Budapesten is kijön egy rezsivel együtt 40-50 000 Ft-ból. 1-2 nap alatt lehet munkát találni a fővárosban, olyat is, ami 100-120 000 Ft-tal jár, nettó. Persze valószínűleg 12 óráznod kell majd, váltott műszakokban, de ha ilyen szörnyű otthon az életed, akkor ez semmiség. Az első hónapban a kölcsönödből megélsz (tegyük fel, hogy 6 000 Ft volt felutazni Bp-re, találtál garzont vagy szobát rezsivel együtt 40 000 Ftért 80 000 kaucióval, elment 126 000 Ft, 74 000 Ft-ból simán meg lehet élni egy hónapig), onnantól kezdve pedig a fizetésedből mindig félreteszel 20-30 000 Ft-ot és 1-2 év alatt törleszted.

Vagy nem teszel semmit, tűröd tovább és néhanapján felteszel egy önsajnáltató kérdést gyakorira. Ez is egy megoldás.

2015. jún. 10. 10:50
 13/17 anonim válasza:
100%

Volt egy ismerősöm, az anyja egész nap szekálta, ütötte verte, fiú létére.

egy nap betelt a pohár.

mindig azt mondta lányokat soha nem ütne meg, azon a napon megszegte az ígéretét.

az anyja egy vita során nekiesett, az arcát is összekarmolta, ököllel ütötte ahol érte, majd egy BUMM!

csak egy csattanás volt.

majd egy darabig eltartott míg az anyja magához tért.

persze a srácnak mennie kellett otthonról, de a nő örökre megtanulta a leckét.

azóta a szavát is alig lehet hallani ha valahova megy.

a srác meg felszívódott.

2015. jún. 10. 17:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13, most mit lehet erre mondani? Én is kb ezt tettem volna a srác helyében...
2015. jún. 10. 19:04
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát igen egyes szülök azt hiszik hogy határok nélkül bármit megtehetnek
2015. jún. 10. 22:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem. Ennyi idősen, már semmiféle nevelési hatása nincs a fizikai fenyítésnek. (más hogy én gyerekekre vonatkozóan sem támogatom a komoly "megverést" és az arcon csapást - max a kezére ha négy évesen a konnektor felé nyúl...)

Ha ilyen történne az első szóra itt hagynám anyám/apám. Ha nem tudnám, mert nem áll módomban anyagilag, biztos vagyok benne nagyon hideg lenne a levegő köztünk.

Másrészt semmi nem jogosít fel rá, hogy ha téged édesanyád arcul üt te visszakézből pofon vágod. Anyád tette nem követendő példa és ha csak nem akarsz olyan lenni középkorodra mint édesanyád, nem fogsz már most elkezdeni úgy viselkedni, ahogy ő.

Harmadrészt mivel a házában élsz bármennyire is kellemetlen, köteles vagy az ő szabályai szerint élni. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig neki van igaza, de ahogy már előttem is írták 18 év után nem kötelesek eltartani, így kénytelen vagy tűrni.

Ha annyira bánt a helyzet, keress diákmunkát gyűjtögesd a pénzt, hogy mimnél hamarabb elmehess otthonról.

2015. jún. 11. 00:57
 17/17 anonim ***** válasza:
20 évest megüthet. esetleg visszakapja. gyereket nem üthet meg, az gyermekbántalmazás.
2016. aug. 29. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!