Huszonéves gyereket is megüthet egy szülő?
Ha már elmúltam 20éves anyám arcon vág, mert nem az ő elvárásainak megfelelően viselkedek akkor ezt megteheti pusztán azért mert ő a szülő és én a gyereke vagyok?
Most komolyan azt kell csinálnom amit ő mond? Nem lehet nekem más életútam más gondolkodásom mentalitásom? Mi vagyok én valami betanított kézi szoba pincsi?
Fiatalabban sem utheti meg.
(Most tekintsunk el attol, hogy neha kell (vagy nem))
A kerdesed jo. Neked kell eldontened, hogy elturod ezt, vagy othagyod a szuloi hazat, es kulon eletet elsz, vagy maradsz a hatalma alatt...
Nem, normális szülő 6 és 16 évest sem üt meg.
A 20 éves meg már nem gyerek.
Látom, még erősen él a proli mentalitás.
164. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el.
(2)Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség 8 napon belül gyógyul, könnyű testi sértés vétsége:2 év
Az "igen"-t, vagy "nem"-et a család mentalitása határozza meg.
"Most komolyan azt kell csinálnom amit ő mond?"
Ha MamaHotelben élsz, (azaz mindenről anyád gondoskodik, te csak élvezed ezt, sem rezsi, sem mosás-főzés-takarítás a te gondod), bizony elvárhatja, hogy az ő előírásai érvényesüljenek.
.
A megütés más dolog, én ellenzem az ütéssel "nevelést".
Ha a gyerek szép szóból nem ért, a kívánalom magyarázatát nem érti meg, az ütés csak árt, hiszen (elme)orvosi eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!