Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám nem akar elengedni...

Az anyám nem akar elengedni külföldre. Mivel tudnék rá hatni ebben az ügyben? Teljesen tehetetlen vagyok?

Figyelt kérdés
Jövő májusban érettségizek. Eddig úgy volt, hogy maradok Budapesten és jogot tanulok majd (szüleim, nagyszüleim is jogászok). Viszont 13 hónapja van egy barátom és neki a tesója Angliában tanul, szeptembertől ő is ott fog. Többször voltam kint vele/velük én is és nagyon megtetszett ez a lehetőség, mindig is szerettem volna külföldre költözni, ott élni, tanulni. De anya hallani sem akar erről a lehetőségről, mert az is elég nehéz lesz neki, ha különköltözöm, nem fog elengedi Angliába, hogy aztán alig lásson majd... És nem is hajlandó erről beszélni, ha próbálkozok, egyszerűen otthagy, hogy őt ez nem érdekli.
2015. jún. 9. 15:42
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Az anyagi részbe tényleg nem szeretnék belemenni, de van elég pénzünk arra, hogy ott éljek.

Valamilyen humán szakra mennék, de pontosan még nem tudom, a jog is csak azért van az "elképzeléseim" között, mert belém nevelték.

Az a baj, hogy anya nem az a kiabálós fajta, aki az ember szemébe mondja, hogy mi a baj... Hanem az a "csendes gyilkos", aki képes évekig nem szólni valakihez, ha éppen arról van szó. Azt pedig nem szeretném, hogy a kapcsolatom tönkremenjen vele.

75%-os, te miről hadoválsz itt? Miért lenne ez "kamu"? Jól vagy?

2015. jún. 9. 15:58
 12/26 anonim ***** válasza:
70%

18 éves ha elmúlsz, oda mész, ahova akarsz.

Persze, ha elő tudod teremteni a tandíjat, tudsz hol lakni, el tudod magad tartani egyedül.

Mert ha anyukádtól akarsz rá pénzt kérni, akkor akár mondhat nemet is. Meg nem is biztos, hogy tudja fizetni majd, bár nem ismerem az anyagi körülményeiteket.

Azon kívül, hogy elmondod, milyen nagy lehetőség lenne ez neked, nem tudom, mi mással tudnál rá hatni.

2015. jún. 9. 16:01
 13/26 anonim ***** válasza:
93%
Jövő májusig még sok dolog történhet.
2015. jún. 9. 16:04
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

Az anyagi rész annyira nem elhanyagolható, havi legalább 200 ezer csak a megélhetési költség kint, ez tényleg csak a minimum!!!, és ebben nincs benne semmi luxus, ehhez jön a tandíj, így ezeket évi 6,5 millió alatt nem úszod meg. Ez jelentős összeg, akkor is ha van pénze a szüleidnek. 4 évre ez 26 millió!!! Vannak ösztöndíjak, hitelek természetesen ezeket nehéz megszerezni külföldiként, már a főiskolára is nehéz lesz bekerülni. 19 évesen leérettségizel, a felvételihez szükséged lesz kitűnő vagy ahhoz közeli vizsgára, meg persze ugyan ilyen év végi eredményekre. Kell egy kint elfogadott angol nyelvvizsga vagy megírt teszt és a legtöbb helyre ezen kívül kell még egy nyelvvizsga.

Ha ezeket meg tudod csinálni és előteremted magadnak a szükséges pénzügyi hátteret, 19 évesen azt csinálsz, amit akarsz, senki nem szólhat bele. Addig viszont, ameddig a család támogat, nekik is van beleszólásuk.

2015. jún. 9. 16:16
 15/26 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy mennyibe kerül kint az élet és nem gond a finanszírozása. Pont ezért nem akartam ebbe belemenni. Van elég pénzünk rá.

Anyán kívül ott van még apa és a nagyszüleim, akik ezt támogatják. Vagyis apa nem szól bele, a nagyszüleim pedig szeretnék, ha külföldön tanulnék, világot látnék. Szóval az anyagi részt tekinthetjük megoldottnak is.

2015. jún. 9. 16:35
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem kell ezt tovább ragozni.A kérdezőt az érdekelte,hogy az anyját hogy bírja jobb belátásra.Amiket felsoroltak itt a válaszolók,az érvek azok nagyon jók,többre mégy egy külföldi diplomával,18 évesen pedig jogod van a további életedről dönteni.Ha van pénz,mindegy honnan,akkor menj.Anyukád se tartson vissza,meg a Tőczik Tamás féle válaszolók anyuci szoknyája mellől sem.
2015. jún. 9. 16:44
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
Már megint a kis gazdag p_csak, a gazdag pasijával akivel folyton külföldre mászkál titokban, mert az anyja nem akarja elengedni... Még mindig nagyon felismerhető a stílus.
2015. jún. 9. 16:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
miért jó neked naponta kiírni ugyanezt a kamu kérdést?
2015. jún. 9. 17:11
 19/26 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy mennyibe kerül kint az élet és nem gond a finanszírozása. Pont ezért nem akartam ebbe belemenni. Van elég pénzünk rá. "

Még ha nem is kamu a kérdés, akkor is, az nem a te pénzed, nem te dolgoztál meg érte. Szóval a szüleidnek van elég pénze. De nem kötelesek eltartani 18 éves korod után. Főleg ha lelépsz külföldre.

Egyébként anyukád tudja már, hogy külföldön leszel amikor a féltesód megszületik?

2015. jún. 9. 18:08
 20/26 A kérdező kommentje:

Összetévesztetek valakivel. Nem értem, hogy minek válaszoltok, ha semmi hasznosat nem tudtok írni.

Milyen féltestvérről beszéltek itt?

Meg milyen jogon becsméreltek BÁRKIT ezen az oldalon?

2015. jún. 9. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!