Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik hogy érettsé...

Miért nem engedik hogy érettségzzek?

Figyelt kérdés
Jövőhét pénteken lesz a szóbeli vizsgám, fodrásznak tanulok. Apa közölte hogy talált nekem munkát, a húga alkalmazna, erre mondtam neki hogy szeretnék visszairatkozni érettségire, mire kitört a ribillió. Elkezdtek szidni, hogy milyen egy felelőtlen vagyok és hogy mi lesz, ha ők nem lesznek. Az a baj, hogy esti levelezőn se engednek.

2015. jún. 3. 07:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus, az ilyen emberek hiszik azt jellemzően, hogy minden rendben lesz nálad is, és még neked is esnek, ha esetleg mégsem. Ne hallgass rájuk, nem azt a világot éljük, ami a szüleink fiatalkorában volt, amikor nem volt munkanélküliség (legalábbis a mostani formában).
2015. jún. 3. 12:28
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen, azért anno az ő idejükben más volt.
2015. jún. 3. 14:28
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha van olyan tanárod, aki szimpatikus lenne nekik, akkor őt kérd meg, hogy beszéljen velük az érdekedben.

Ha pedig nem segít semmi, akkor ha eelmúltál 18 (majd), akkor nyugodtan elmehetsz. Addig gyűjtheted a pénzt melóval, csak ne hagyd, hogy elvegyék az egészet.

Értelmesebben fogalmazol, mint az egyetemre készülő osztálytársaim nagy része, nagy kár lenne, ha veszni hagynád az érettségit!

2015. jún. 3. 14:38
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Az a gond, hogy anyáék mindig azt mondják hogy ők se érettségiztek le, mégis megéltek.
2015. jún. 3. 14:56
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 40 éve érettségiztem. Már akkor azt mondták a szüleim, hogy: tanulj, különben nem lesz belőled más, mint WC pucoló, vagy utca-seprő.

Sajnos ma már lassan az érettségi is annyira alapkövetelmény, mint anno' a 8 általános. A világ halad, ők sem tehetik azt meg, hogy a homokba dugják a fejüket, és a "bezzeg az én időmben.." szöveget mondják.

2015. jún. 3. 15:10
 16/22 A kérdező kommentje:
Én harcolok akkor is, kell az érettségi, meg utána jártam, az első év 11 000 Ft a második év 8 000 Ft a harmadik évben nincs beiratkozási díj csak a vizsgadíj az 37 000 Ft itt az estin ahova én szeretnék menni
2015. jún. 3. 16:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg az érettségit! Semmi szükséged szülői engedélyre, ha nagyon ágálnak beiratkozásnál, akkor egy hónapot kihagysz, amíg be nem töltöd a 18-at, annyit fél lábon is. Ha van bármi kérdés, amiben a sarkadra kell állnod, az az oktatásod! Ne hagyj nekik kitérőt! Viszont a pénzt igyekezz magad összeszedni hozzá, pár heti diákmunkából meglesz az. Egyébként itt nálunk távoktatás is van, ahol még a megjelenés se kötelező, csak a házidogákat kell leadni, és zárthelyit írni évente háromszor. Ezt szinte mindenki munka mellett csinálja, én is itt vagyok épp. Kicsit húzós, de vállalható :)
2015. jún. 3. 17:07
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
nem értem mi a probléma elmész melozni a pénzből fizeted az estit
2015. jún. 3. 19:21
 19/22 A kérdező kommentje:
Az, hogy hamarosan nagykorú leszek, és szerintük a magam lábán kell megállnom, ezt pedig tanulással nem lehetséges.
2015. jún. 3. 19:37
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Lányok-fiúk!

Ki tudja pontosan, hogyan is van??? Hány éves korig jár a családi pótlék, ha a gyermek nappali iskolába jár???

Annak mennyi az összege? Meg még hozzá diák-utazási igazolvány, meg diák-foglalkoztatás...

... és ehhez képest ezen a munkahelyen mennyi fizetést is kapnál???

Lehet, hogy nem sokkal lenne a fizetésed nettóban több,

mint amit a felsorolt jogcímeken igénybe lehet venni!

2015. jún. 4. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!