Amikor sírok, a szüleim mindig rám szólnak, gúnyolódnak. Olyanokat mondanak, hogy sohasem lesz belőlem igazi ember, hogy fogok így dolgozni, stb. Kinevetnek, de sosem vigasztalnak meg. Általában próbálom visszatartani a könnyeket, de a hangomon mindig lehet hallani. Amikor nem látnak, sokat sírok, valamint éjszakánként szoktam még kiadni magamból.
Ha fiú lennék, még valamennyire megérteném, de így nem. Miért jó ez nekik? Ezzel a neveléssel kevésbé leszek puhány ember?
Ez a hozzáállás sajnos nagyon negatív irányba is elvihet téged, mert ha elhiszed nekik, amiket mondanak, végül teljesen kiiktatódhat belőled az érzelmek ezen része, vagy akár minden. Számomra teljesen érthetetlen, miért állnak ehhez így a szüleid, mindenesetre próbáld meg ignorálni azokat a dolgokat, amiket mondanak, és ne ebből indulj ki, mert könnyedén torzíthat téged.
Persze az egy más kérdés, hogyha érzelmileg instabil vagy, folyamatosan sírsz, és túlérzékeny vagy, mindenen pityeregsz. Ezzel érdemes szakemberhez fordulni, mert nem normális, és valóban nehéz lesz érvényesülnöd így az életben.
2015. máj. 31. 18:02
2/17 anonim válasza:
Én mindig is utáltam az olyan lányokat akik állandóan sírnak,rinyálnak meg kényeskednek minden szarért. Ha már most, fiatal korodban ilyen puhány vagy akkor felnőtt korodban nem lesz belőled semmi. Elfognak nyomni és nem fogsz tudni sehol elhelyezkedni. Mert valljuk be kinek van szüksége egy olyan emberre aki csak sír mint egy kisbaba?
2015. máj. 31. 18:03
3/17 anonim válasza:
Az előző kettővel más-más körülmények között értek egyet. Miért sírsz?
2015. máj. 31. 18:08
4/17 A kérdező kommentje:
Nem sírok mindenért. Általában akkor, amikor nagy fizikai fájdalom ér, de előfordult már az is, hogy egy közeli ismerős elvesztése miatt lettem lelkileg instabil, ezért néha rám tört a sírógörcs. Akkor felpofoztak.
2015. máj. 31. 18:08
5/17 anonim válasza:
Mert aztán tehet róla, hogy ilyen érzékeny, kedves 2. -.-
2015. máj. 31. 18:11
6/17 anonim válasza:
Azért az elég durva, hogy a gyászolásért pofont kapsz. Az általad felsorolt sírások önkéntelenek, és a legkevésbé sem esnek a hiszti kategóriába. Szerintem keress fel egy pszichológust, beszélgess vele sokat, mert talán segíthet abban, hogyan értesd meg a szüleiddel, hogy ez normális, valamint megelőzheti azt, hogy ez torzítóan hasson rád.
2015. máj. 31. 18:12
7/17 anonim válasza:
Látom a válaszomat szépen lepontoztátok. A kérdező nem fejtette ki pontosan, hogy miért sír folyamatosan, ezért én ennek alapján írtam le a véleményemet. Biztos van ok annak, hogy a gyászolás miatt kaptál egy pofont. Meghalt egy hozzátartozód, oké gyászold. Valószínűleg abba a lelki állapotba amibe most te vagy túlzásnak tűnik a számukra, vagy az agyukra ment a folyamatos bőgésed. Meg kell erősödnöd kicsit lelkileg.
2015. máj. 31. 18:21
8/17 anonim válasza:
Ez nagyon nehéz helyzet, de a legfontosabb, hogy ne hidd el nekik, hogy a sírás rossz! Ez egy természetes reakció, ami segít kiadni az érzelmeidet. Ha visszafolytod őket, akkor előbb-utóbb más módon kijutnak majd, és az nem biztos, hogy kellemes lesz, sajnos tapasztalatból tudom. Régebben én is mindig visszatartottam a sírást, aztán nagyon rossz vége lett, amikor nem bírtam tovább magamba folytani az érzéseimet, majdnem teljesen elidegenítettem magamtól a családtagjaimat. A részletekbe most nem mennék bele.
2015. máj. 31. 18:23
9/17 anonim válasza:
Tudod a legtöbb ember okkal sír, max nem tudsz róla. Ezért nem kell elítélni senkit sem, mert te is kerülhetsz bármikor olyan helyzetbe. Ilyen hozzáállással pedig ne várd majd akkor az emberek segítségét.
2.-nak
Kérdezőnek pedig javaslom egy szakember felkeresését, lehet, ha tudnál valakivel beszélgetni a problémádról jobban lennél.:)
2015. máj. 31. 18:38
10/17 anonim válasza:
Még a legkeményebb emberek is sírnak néha, csak ott ahol nem látja senki.
Szíved joga akkor sírni, amikor jólesik. Nehogy már ezt is megszabják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!