Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ezen a kocsitémán...

Miért kell ezen a kocsitémán ennyit beszélni? Hogy szerezzek tapasztalatot vezetés nélkül?

Figyelt kérdés

A barátomnak van egy autója, amit vezettem már többször és ma kivittem a reptérre, mert 1 hétig külföldön lesz. Előtte mondta, hogy akkor amíg nincs itt, nyugodtan használjam az autót. Ez azért is jó, mert kedden megyünk osztálykirándulásra a Balatonhoz, viszont én nem tudok a csoporttal menni, hanem később kellett volna utánuk vonatoznom egyedül, amit nagyon nem akartam. De így megoldódott a probléma, mert autóval sokkal gyorsabban ott vagyok, kényelmesebb is. Viszont anya itt parádézott egész este, hogy ő nem engedi, hogy beleüljek abba a kocsiba, meg hogy száguldozni fogok vele és őrültebbnél őrültebb dolgokat mondott. A kedvencem az volt, hogy mi van, ha részegen vezetek majd és belehajtok a Balatonba...

Nem akarom neki mondani, hogy már Ausztriáig is elvezettem, voltam hatalmas viharban, éjszaka is sofőr, szóval nem csak itt a városban szoktam vezetni. De akkor még jobban kiborulna.

Nem is értem. Ő akarta a jogosítványt, most meg ez megy.

Biztonságos az autó, tele van légzsákokkal, van benne minden "extra", nem is egy Opel, vagy Suzuki kategória. Az utakon nem félek, eltévedni is nehezen tudnék.

Anya meg csak idegesít az "aggódásával", mert tudom, hogy az úton is minimum 20-szor hívni fog.

2015. máj. 31. 22:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

A kérdésed alapján arra következtetek, hogy most vagy 11.es, azaz kb 17-18 éves. Szóval nagyon friss jogsis lehetsz.

Nekem is megvolt a jogsim amilyen hamar csak lehetett, de kb egy évig úgy vezettem csak, hogy ült mellettem egy tapasztaltabb sofőr.Szóval segített kereszteződéseknél figyelni, vagy szólt, hogyha nagyon az út szélén megyek stb.

Nem tudom milyen messze van tőled a Balaton, de azzal is kalkulálj, hogy vissza kell hoznod onnan, és lehet nagyon fáradtan, mert osztálykirándulás nem a hosszú és pihentető alvásokról szól. Szóval én inkább a visszafele úttal kapcsolatban aggódnék, hogy nagyon fáradt leszel és nem figyelsz annyira.

Szerintem is jó lenne teljesen a vonat, ráérsz még gyakorolni a vezetést. Ez szerintem csak felesleges menőzés lenne a többiek előtt.

".. tele van légzsákokkal, van benne minden "extra", nem is egy Opel, vagy Suzuki kategória."

Jah ezzel mindent elárultál.:D

Én se tudom mit vered így magad, nem te vetted. Ha nem lesz ez a gazdag pasi mindig melletted, fogsz te még örülni egy Suzukinak is.

És csak megsúgom, hogy a legdrágább, legnevesebb kocsival is ugyanúgy lehet balesetet szenvedni, mint egy Opellel.

Ha még nem vagy 18, akkor igenis van beleszólása anyukádéknak, hogy mivel mész el.

De igazából a te dolgod, én nem alszok rosszul akkor sem, hogyha kocsival mész.De kicsit már unalmas ez a sok 17-18 éves tinilányos kérdés , ahol megjelenik a milliomos barát, akiről egyébként semmit nem tudunk, hogy szeretik -e egymást , vagy mióta vannak együtt..és persze mindig megjelennek a gonosz szülők is, akik elrontják az egészet.

Uncsi már.

2015. jún. 1. 08:26
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
21. vagyok. aki belekötne a korosztályba, annak mondom, hogy a végzősöknek már megvolt a kirándulás, vagy ha nem is, nem érettségi előtt mennek. szóval kizárásos alapon 11.esnek gondolom a kérdezőt, szóval 17-18 éves.
2015. jún. 1. 08:27
 23/29 anonim ***** válasza:
83%

"Nem töröm össze sem magamat, sem az autót. De van rajta biztosítás, meg a barátom nem olyan anyagi helyzetben van, hogy gond lenne neki... De nem lesz semmi probléma."

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt miből tudod ilyen biztosan? Szép dolog az önbizalom, de az mindenkivel előfordul, hogy egy pillanatra nem koncentrál és baj lesz.

De nyilván, ha a barátod nem veled fizettetné ki a kárt, ha okozol valamit, akkor menj el a kocsival, mert az sem megoldás, hogy akkor nem vezetsz sosem, ha anyukád fél a balesetektől. Megértheted őt, hiszen aggódik, ez természetes. Próbáld meg neki higgadtan elmagyarázni, hogy úgy érzed, tapasztalt, jó vezető vagy és vigyázni fogsz, ráadásul a barátod megengedte, hogy használd a kocsit. Mást nem igen tehetsz....

2015. jún. 1. 09:37
 24/29 anonim ***** válasza:
83%
23-as vagyok. Szóval az mindenkivel előfordulHAT, hogy egy pillanatra nem koncentrál és baj lesz esetleg...
2015. jún. 1. 09:39
 25/29 anonim ***** válasza:
46%

''ha lenne autóm, gondolkodás nélkül azzal járnék''

De a kerdezonek nincs autoja...

2015. jún. 1. 11:37
 26/29 anonim ***** válasza:

off

Láttam pár válaszban, hogy gáz, hogy a barátja állja a benzint is.

Szerintem egy normális párkapcsolatban ez nem olyan nagy dolog, főleg, hogyha az egyik fél még tanul, a másik meg dolgozik, akkor nem látok semmi kivetnivalót abban, hogy a barát állja a benzint.Úgy értem, hogy ettől még nem lesz senki ribi , hogyha szeretik egymást, akkor természetes a másik támogatása.

A kérdező tudja, hogy milyen messze van a Balaton, autópályán megy -e, mit csinál,hogyha elromlik a GPS, vagy bármi probléma lesz.

Én úgy gondolom, hogyha elsőre vezetsz egyedül, akkor elég lenne először csak a kisboltba elmenni, nem pedig ilyen messze.

Ráadásul, szerintetek mit fog gondolni a többi osztálytárs/tanárok, amikor egy méregdrága kocsiból száll majd ki a lány? (Lehet, hogy csak irigykedni fognak.) Szerintem ennek még nincs itt a helye és az ideje. Majd ha egy gólyatáborba megy a kérdező, akkor már másabb, ott már nem tűnik ez ki. De egy középiskolás osztályban, ahol a tanulók zömének még jogsija sincs, ott tuti kinéznének ezzel.

2015. jún. 1. 12:13
 27/29 anonim ***** válasza:

én sem engedném, hogy vezesd.

a barátod autoja, nem a tied. a barátod tartja fent, o fizet mindent rá- nem te. te még gyerek vagy és ugyis gondolkodsz... ha ennyire vezetni akarsz vegyél magadnak egy autot- ami biztonságos és tele van légzsákokkal, azzal verjed a csalánt :DD ne máséval.

2015. jún. 1. 12:20
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

A kocsi a barátodé, a jogosítvány meg a tiéd. Ha barátod engedi vezetni az autót, akkor anyukádnak semmi beleszólása nincs ebbe.

A telefont meg halkítsd le induláskor és nem fog idegesíteni, ha menet közben hív.

2015. jún. 1. 12:39
 29/29 anonim ***** válasza:
74%
Most már csak ilyen gyenge, rövid sztorikra telik tőled? Esik a színvonal...
2015. jún. 1. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!