Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ragaszkodtak hozzá,...

A szüleim ragaszkodtak hozzá, hogy menjek autóvezetésre, de nem megy a KRESZ, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Világéletemben nehezen tanultam, az érettségin is éppen hogy átcsúsztam mindenből,nehéz a felfogásom, de ragaszkodtak hozzá, hogy tanuljak vezetni. Nem tudom beleverni a fejembe a különböző jelzéseket, azt, hogy kinek van elsőbbsége meg pláne nem, hát még a műszaki részéről ne is beszéljünk... Igaz, hogy nemrég kezdtem, de 1 hónap van csak rá, és hogy kinek van elsőbbsége itt meg ott még 1 év alatt se tanulnám meg. Nem engedik, hogy otthagyjam, pedig még nincs sok pénz veszve. Mit csináljak? Ha véletlenül sikerülne is kitippelnem a válaszokat, attól még fogalmam se lenne semmiről amikor menni kellene vezetni, a vezetés meg soha a büdös életben nem lesz meg, mert még egyenesben se tudom tartani az autót az úton...

2015. ápr. 12. 17:34
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
100%

Fppúú :) Szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy nem akarod vállalni, mivel nem vagy képes meganulni/felfogni a jelzéseket, szabályokat... Akkor elkerülöd az ön és köz veszélyt, megóvva mindenkit mindentől :)

Barátságosabb a buszozás :))

2015. ápr. 12. 17:39
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lenne valamilyen szakembert keresni, aki tud segíteni a tanulási problémáidon. Hosszútávon így a mai világban nagyon nehéz lesz.

Ami a KRESZ-t illeti, sokkal könnyebb, mint az érettségi. Ha ott átcsúsztál, ennek is meg kéne lennie.

2015. ápr. 12. 17:41
 3/23 A kérdező kommentje:
Hiába beszéltem velük, hajthatatlanok, nem engedik meg, hogy ott hagyjam... :/ Csak ismerem apámat, utána meg azt mondja, hogy ő mennyi pénzt beleölt, erre megbuktam. Mert azt mondta, hogy elsőre át kell mennem.
2015. ápr. 12. 17:46
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért jó lenne, ha megpróbálnád és nem mindenre a "hülye vagyok nem tudom megcsinálni" lenne a válasz. Viszont ha sokadszorra sem sikerül, akkor tényleg hagyd, mert csak problémát okozol az utakon.
2015. ápr. 12. 17:49
 5/23 anonim ***** válasza:
79%
Jesszus, mondjuk így inkább jobb is lenne, ha nem vezetnél. Nem értem, miért erőltetik, mert így ön- és közveszélyes leszel.
2015. ápr. 12. 17:54
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a hozzáállásoddal van baj. Nem azt kéne bebeszélned magadnak, hogy nem tudod megcsinálni, hanem azt, hogy meg tudod. Hidd el, nálad sokkal gyökerebbek is átmennek a vizsgákon :D
2015. ápr. 12. 18:15
 7/23 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy sok 8 osztályos "c-snek" is van, de hát mit tegyek, ha nem tudom megjegyezni a szabályokat? :S
2015. ápr. 12. 18:19
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen csináld meg a jogsit, jól jön az életben.

Gyakorold a Kressz programot, én se a könyvből tanultam csak csinálgattam vagy 2 héten keresztül folyamatosan, már a végén kivűlről tudtam melyik a helyes válasz. Még a műszakiakat is. Ha az ábrákat nem érted, kérj meg egy barátodat hogy üljetek le együtt, és magyarázza el, hogy miért az a helyes válasz. Nekem van olyan buta barátnőm, hogy senki nem mondta volna meg, hogy valaha jogsija lesz és mégis megcsinálta. :DDD Hidd el menni fog csak tényleg ne úgy állj hozzá, hogy hülye vagyok, nem megy. Ha a szüleid fizetik az egészet, hidd el megéri ez a kis "szenvedés". A program nagyon jó! Meg is magyarázza, hogy mi miért van. Be kell tanulni.

Mikor, még 4 évvel ezelőtt, én vizsgáztam nekem volt külön rutinvizsga is, műszaki cuccokkal, neked már az sincs. A forgalomba megint nem tudsz hibázni mert az oktatód bármikor közbeavatkozhat nem kell izgulni. Minden utcát előbb utóbb kívülről fogsz vágni, hogy hol mit szabad csinálnod mert annyiszor végigmentek hogy már a könyöködön fog kijönni! Sok sikert, és hajrá! :) 21/L

2015. ápr. 12. 18:43
 9/23 A kérdező kommentje:
Gyakorlok a programmal is, de eddig egyiken se mentem át. Azért köszi a biztatást.
2015. ápr. 12. 18:53
 10/23 anonim ***** válasza:
A kreszprogramban van magyarázórész is, ott megmondja a hibás feladat után a jó választ. Én két hete vizsgáztam. Én is azt gondoltam, hogy nem fog menni, de csak egy hibám volt a kresznél, és az is azért, mert gyorsan nyomtam egy választ, végigolvasás nélkül. A jobbkézszabály: jobbról adom, balról kapom, máskülönben eldönti a tábla, vagy , ha mind a 4 úton jönnek, akkor udvariassági alapon.
2015. ápr. 12. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!