Miért ilyenek velem a szüleim?
Anyám és az anyai nagyszüleim előtt bármikor felhozom azt, hogy pár éven belül meglesz jogsi autóra, már nagyon szeretném motorra, egyből letámadnak, hogy ne tervezzek, mert nagyon könnyű elrontani, rendőrök úgyis megbüntetnének, nemtanulnám meg a kreszt és megbuknák, megbuknák a praxon is.
Azért mondják, hogy elrontanám a vezetési vizsgát, mert 12 évesen nem tudtam elindulni a kocsinkal, lefulladt, vagy ugrálva indult el.
Ha már ezt szóbahozzák, én szóba hozom, az automata váltós autót. Erre persze leharapják a fejem, hogy az nem autó, az semmi, olyannal csak a kényelmesek járnak. És, hogy akinek automata váltós kocsija van, az nemtud vezetni.
Ha csak a motorról van szó, akkor meg ugyanez, hogy sose tanulnám meg a váltást (holott haveromnál láttak már váltani, és ment is, megy is nekem) illetve, ha szóbajön az automataváltós robogó, akkor meg ugyanaz, hogy attól még nem fogok tudni vezetni.
Gokartba is láttak, az is jól megy, gépen 2 éve naponta vezetek, jó az nem ugyanaz, de azért mégis valami.
Autószerelőnek tanulok, imádom az autókat/motorokat. De miért jó ez nekik, hogy elrontsák a napom, és elvegyék a kedvem a vezetéstől? Egyszerűen nem értem őket. Félnek, hogy a "kisfiuk" felnő?
F/16
Nyugi :)
Erről a témáról ne nagyon beszélj velük, inkább olyan ismerőseiddel, barátaiddal oszd meg az ilyesmi gondolataidat, akik támogatnak.Anyukád/rokonaid pénzügyi támogatására sem számíthatsz nagyon e téren, de ha magad gyűjtesz pénzt ezekre, akkor semmi akadálya, hogy jogsit szerezz ;)
Ne foglalkozz vele, hogy mit gondolnak, mondanak!!
Sok sikert, remélem sikerül :)
Az nem jelent semmit, hogy 12 évesen mi NEM sikerült az autóval kapcsolatban. Most 16 vagy, tényleg nemsokára elkezdhetnéd a tanfolyamot. De nagy az ellenállás otthon, és úgy vettem ki, nem is tudod meggyőzni őket.
Van valami zsebpénzed, vagy rokonoktól befut ajándék gyanánt? Mert maga a tanfolyam is drága, továbbá megemelték a kötelező óraszámot, szóval nem két fillér. És ha eljársz a tanfolyamra, figyelsz, és tanulod a kreszt, akkor le tudsz vizsgázni. A gyakorlat meg azért van, hogy vezetni is megtanuljanak a hallgatók. Most vedd le napirendről a témát, és mondjuk jövőre vedd elő újra, hátha megváltozik a véleményük. A jogosítvány ma már hozzátartozik az élethez, a legtöbb álláshirdetésben is írják, hogy előny, sőt van ahol feltétel. Sok sikert.
Ember! Az, hogy 12 évesen egyáltalán elindult alattad a kocsi, már szép, én 18 évesen tanultam vezetni egy böszme nagy autón, volt, hogy négyszer (!!!) fullasztottam le a gyakorlati órán, az oktatóm már a fejét fogta :D
Sőt, elárulom, egyszer a forgalmit is csúnyán elszúrtam, teljesen az én hibám volt, elismerem. Viszont másodjára simán átmentem deákigazolvány meg minden nélkül, és mind apám terepjáróját, mind anyám Skodáját, sőt még a haverom traktorját is zökkenőmentesen kezelem lány létére - persze tudom, bőven van még hova fejlődnöm.
Ezzel a kisregénnyel csak annyit akartam mondani, hogy ne hagyd, hogy a kezdeti kudarcok lehúzzák az önbizalmad, szedd össze a lét, és számolj rá mondjuk 30000-rel többet, mert benne van a pakliban, hogy a 30 óra nem elég, vagy megbuksz, aztán mehet a menet, a családod meg vagy elismeri, hogy tévedett, vagy nem, de ne ezzel foglalkozz, hanem a saját céljaiddal.
A KRESZ vizsgán meg olyan ostoba emberek is mentek már át, hogy ajajj :D Veszel egy tesztkönyvet/CD-t, és megtanulod. Autószerelmesként a nagy része nem lesz újdonság.
Szurkolok!
Köszi mindenkinek :)
De azt sem értem, hogyha ennyire mondják, hogy úgyse, úgyse.... akkor gokartozni miért engednek? Ami egyébként jól megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!