Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek velem a szüleim?

Miért ilyenek velem a szüleim?

Figyelt kérdés

Anyám és az anyai nagyszüleim előtt bármikor felhozom azt, hogy pár éven belül meglesz jogsi autóra, már nagyon szeretném motorra, egyből letámadnak, hogy ne tervezzek, mert nagyon könnyű elrontani, rendőrök úgyis megbüntetnének, nemtanulnám meg a kreszt és megbuknák, megbuknák a praxon is.

Azért mondják, hogy elrontanám a vezetési vizsgát, mert 12 évesen nem tudtam elindulni a kocsinkal, lefulladt, vagy ugrálva indult el.

Ha már ezt szóbahozzák, én szóba hozom, az automata váltós autót. Erre persze leharapják a fejem, hogy az nem autó, az semmi, olyannal csak a kényelmesek járnak. És, hogy akinek automata váltós kocsija van, az nemtud vezetni.

Ha csak a motorról van szó, akkor meg ugyanez, hogy sose tanulnám meg a váltást (holott haveromnál láttak már váltani, és ment is, megy is nekem) illetve, ha szóbajön az automataváltós robogó, akkor meg ugyanaz, hogy attól még nem fogok tudni vezetni.

Gokartba is láttak, az is jól megy, gépen 2 éve naponta vezetek, jó az nem ugyanaz, de azért mégis valami.

Autószerelőnek tanulok, imádom az autókat/motorokat. De miért jó ez nekik, hogy elrontsák a napom, és elvegyék a kedvem a vezetéstől? Egyszerűen nem értem őket. Félnek, hogy a "kisfiuk" felnő?

F/16

2015. márc. 23. 14:06
 1/9 A kérdező kommentje:
Apai részről nincs ilyen tapasztalatom, nem ismerem apát, és a szüleit, anyámék szó szerint tiltanak tőlük, mert hogy mekkora f*** egy banda az egész...
2015. márc. 23. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
sajnos a rokonaid butak. nem tudnak motivalni, csak lehuzni. raadasul meg egy csomo suletlenseget is allitanak.
2015. márc. 23. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Amit mondanak, annak semmi valóságalapja nincs. Egyes szülők valamiért élvezik, ha összetörik a gyerekük álmait/vágyait, mert "nehogy úgy érezze már, hogy neki sikerülhet, vagy neki jár". Nagyon káros hozzáállás! Rajtad vezetik le a frusztrációjukat, mert az ő életük nem jött be annyira, mint szerették volna, úgyhogy próbálnak téged is lehúzni maguk közé. Ha másnak sem sikerül, rögtön elfogadhatóbb a saját kudarcuk, hiszen lám, nem is olyan könnyű elérni a céljainkat.. Ismerek több olyan személyt, akit lényegében motiválatlan, megkeseredett emberré tett a szülei folytonos szurkálódása. Nagyon önző és gonosz dolog, amit veled tesznek. Sosem fogom megérteni az ilyen embereket. Ha te elkezdesz küzdeni a tervedért, folyamatosan az utadba fognak állni, mert nekik az lenne a megerősítést, ha minden erőfeszítésed ellenére elbuknál. Így próbálják igazolni a saját életüket, vagyis felesleges harcolni, éppen ugyanoda jut az ember azzal is, mintha nem is próbálkozna. Semmivel sincs kevesebb érzéked a vezetéshez, mint bárki másnak, és azért valljuk be, igen kevesen vannak, akik elhasalnak.. A gyerekkori dolgokat felhozni pedig butaság, miért kellene 12 évesen vezetni? Ameddig az ember nem ért valamihez, sokkal jobban fél tőle, mintha ténylegesen megtanulná. Pl. balesetet szenvedett, az utazástól félő ismerőseimből (több is van) remek sofőr lett, mert már tudták, hogyan kell irányítani a dolgokat, és hogy nem olyan könnyű végzeteset hibázni. Ha nekik sikerült, akkor bárkinek.
2015. márc. 23. 14:17
 4/9 anonim válasza:
91%
Elég durva hangulat lehet nálatok, valami másról lehet szó. Szerintem te azt érzed, hogy nem szeretnek eléggé, hogy nem bíznak benned eléggé. Ha sokat veszekszel még kevésbé fognak bízni benned, még kevésbé fognak szeretni. Hogy mit kéne csinálni azt nem tudom, de megkeresném azt a családban, akivel a leginkább jóban vagyok, és dumálnék róla, aztán lehet hogy vele ki tudtok főzni valami okosat.
2015. márc. 23. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Nyugi :)

Erről a témáról ne nagyon beszélj velük, inkább olyan ismerőseiddel, barátaiddal oszd meg az ilyesmi gondolataidat, akik támogatnak.Anyukád/rokonaid pénzügyi támogatására sem számíthatsz nagyon e téren, de ha magad gyűjtesz pénzt ezekre, akkor semmi akadálya, hogy jogsit szerezz ;)

Ne foglalkozz vele, hogy mit gondolnak, mondanak!!

Sok sikert, remélem sikerül :)

2015. márc. 23. 15:26
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Vannak ilyen szülők. Egyszerűen nem hiszik el, hogy a csemetéjük sikeres lehet valamiben. Beszéld meg mással az ezirányú terveidet.
2015. márc. 23. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Az nem jelent semmit, hogy 12 évesen mi NEM sikerült az autóval kapcsolatban. Most 16 vagy, tényleg nemsokára elkezdhetnéd a tanfolyamot. De nagy az ellenállás otthon, és úgy vettem ki, nem is tudod meggyőzni őket.

Van valami zsebpénzed, vagy rokonoktól befut ajándék gyanánt? Mert maga a tanfolyam is drága, továbbá megemelték a kötelező óraszámot, szóval nem két fillér. És ha eljársz a tanfolyamra, figyelsz, és tanulod a kreszt, akkor le tudsz vizsgázni. A gyakorlat meg azért van, hogy vezetni is megtanuljanak a hallgatók. Most vedd le napirendről a témát, és mondjuk jövőre vedd elő újra, hátha megváltozik a véleményük. A jogosítvány ma már hozzátartozik az élethez, a legtöbb álláshirdetésben is írják, hogy előny, sőt van ahol feltétel. Sok sikert.

2015. márc. 23. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Ember! Az, hogy 12 évesen egyáltalán elindult alattad a kocsi, már szép, én 18 évesen tanultam vezetni egy böszme nagy autón, volt, hogy négyszer (!!!) fullasztottam le a gyakorlati órán, az oktatóm már a fejét fogta :D

Sőt, elárulom, egyszer a forgalmit is csúnyán elszúrtam, teljesen az én hibám volt, elismerem. Viszont másodjára simán átmentem deákigazolvány meg minden nélkül, és mind apám terepjáróját, mind anyám Skodáját, sőt még a haverom traktorját is zökkenőmentesen kezelem lány létére - persze tudom, bőven van még hova fejlődnöm.

Ezzel a kisregénnyel csak annyit akartam mondani, hogy ne hagyd, hogy a kezdeti kudarcok lehúzzák az önbizalmad, szedd össze a lét, és számolj rá mondjuk 30000-rel többet, mert benne van a pakliban, hogy a 30 óra nem elég, vagy megbuksz, aztán mehet a menet, a családod meg vagy elismeri, hogy tévedett, vagy nem, de ne ezzel foglalkozz, hanem a saját céljaiddal.

A KRESZ vizsgán meg olyan ostoba emberek is mentek már át, hogy ajajj :D Veszel egy tesztkönyvet/CD-t, és megtanulod. Autószerelmesként a nagy része nem lesz újdonság.

Szurkolok!

2015. márc. 23. 21:22
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :)

De azt sem értem, hogyha ennyire mondják, hogy úgyse, úgyse.... akkor gokartozni miért engednek? Ami egyébként jól megy.

2015. márc. 24. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!