Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem vagyok tehetséges semmiben...

Nem vagyok tehetséges semmiben, és a szüleim egész nap éreztetik velem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bárhova megyek, vagy bármit teszek csak a kudarc ér. Semmiben nem vagyok kiemelkedő mint a többiek. Nem vagyok jó tanuló sem. Sportolásban sem vagyok jó, rajzolni sem tudok. Hobbim sincsen. Hogyan fogadhatnának el a szüleim?
2015. febr. 11. 12:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem attól lesz értékes egy ember, hogy kiemelkedő valamiben. Attól, hogy azt csinálja, amit szívből csinál, és mások életére pozitív hatással van. Nem kell bizonyítanod semmit sem a szüleid szeretetéért. Annak feltétel nélkül kell jönnie. Értékes, egyedi ember vagy, akkor is, ha nem tudsz rajzni, nem vagy élsportoló, sem kitűnő tanuló. TE vagy!
2015. febr. 11. 12:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Hiába szeretek valamit csinálni, ha teljesen béna vagyok, senkit nem fog érdekelni, és semmi haszna nem lesz. Elfecsérelt idő.
2015. febr. 11. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem az! A lényeg az, amit az adott tett lelkileg ad. Ha nem tudsz táncolni, de élvezed, csináld! Az élet nem attól értékes, hogy mások szerint megfelelően csinálod, attól, hogy élvezed! SOsem lehet tudni, mit hoz a jövő! Próbálj ki sok mindent, keresd, amiben igazán boldog vagy, és meg lesz az eredménye! Ismerek olyan embert, aki imádott rajzolni, de borzalmasan ment neki :D óvónő lett, és most egész nap rajzolgat velük, a gyerekek pedig imádják! Olyat is ismerek , aki jól rajzolt, de sosem vették fel képzőművészetire, mégis sikeres festő lett! Ez pedig csak egy szelete az életnek, annyira sok lehetőséged van! Fiatal vagy, előtted az élet!
2015. febr. 11. 12:57
 4/12 anonim válasza:
81%
Volt egy ismerősöm, aki hasonló cipőben volt mint te. Neki az apja volt olyan, hogy a gyerek akármibe kezdett, folyton csak lehurrogta. Elkezdett gitározni, de szerencsétlenségére, az apja nagy Rock rajongó, és minden mozdulatára volt valami megjegyzése...és szegény gyerek azt is abbahagyta. Na már most, ha neked nincs hobbid, akkor csak egyet tehetsz, teszel azért, hogy legyen valami hobbid, mert olyan nincs, hogy valakinek nincs! Elsősorban meg kéne magad emberelni, és nem árt tudni és tudatosítani, hogy te is ember vagy, bármilyen hihetetlen. Én például 20 évesen jöttem rá, hogy a zene az ami nekem a hobbim lehet, előtte én is csak bolyongtam a világban. Hogy kicsit kitérjek a pszichológiai részre, legáltalánosabban az a probléma lehet a háttérben szüleidnél, hogy te vagy az ő meg nem valósított álmuk kivetülése. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de amint teheted, menekülj. Mert csak egyféleképpen fogadnak el a szüleid és akkor sem biztosan, mégpedig ha felmutatsz egy olyan dolgot amit ők soha a büdös életbe nem értek el és nem is fognak. Ezt az egészet az előnyödre is tudod fordítani, ha összeszeded magad, és akkora bizonyítási vágyad lesz, hogy a csillagokat lehozod az égről!
2015. febr. 11. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A bizonyítási vágy beteg dolog. A súlyos megfelelési kényszer, az állandó hajtás, csak azért, hogy mások boldogok legyenek,... ebbe emberek tucatjai betegednek bele. Felesleges! Mindenki a saját életéért és a saját boldogságáért felelős. A szüleid gyermeke vagy, de nem azért születtél, hogy őket boldoggá tedd!! Azért vagy itt, hogy TE magad boldog legyél. Ehhez nekik semmi közük!
2015. febr. 11. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha egész életedben csak olyan dolgokat csinálsz aminek haszna van, akkor mire 30 éves leszel egy kiégett, lestrapált ember leszel, aztán 40 elvisz egy infarktus vagy valami hasonló.

A szüleidet nem változtathatod meg ez tény. Csak annyit tehetsz, hogy tanulsz rendesen és mellette megpróbálod élvezni is az életet.

2015. febr. 11. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"Mindenki zseni, de ha egy halat aszerint ítélnek meg hogy hogyan tud fára mászni azt hiheti egész életében hogy egy bolond"
2015. febr. 11. 13:05
 8/12 anonim válasza:
75%
De ha szegény még messze áll attól, hogy elfogadja, hogy nem az a fontos, hogy ő élvezze amit csinál, akkor ezt, hogy várhatjuk el tőle. Mindenkinek kell bizonyítania, mert ez sajnos ilyen undorító világ de ez így is van jól. Én azt tanácsolom, hogy próbálj ki mindent ami egy picit is tetszik, és olyan, hogy feladni? Nem engedheti meg magának az ember manapság.Egy valamit csinálj de azt jól!
2015. febr. 11. 13:06
 9/12 anonim ***** válasza:
26%
Szembesítsd őket azzal, hogy minderről ők tehetnek !! A géneket tőlük örökölted, a nevelésedet illetően ők a felelősek.
2015. febr. 11. 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:

3 szakmám van mégis tök hülye vagyok egy csomó dologhoz és a szakmámban is sem vagyok mindig biztos, pedig elég sokat tanultam! ez azért alakult ki nálam, mert kiskoromban a bátyámat bízták meg mindennel és én voltam aki "nem tudja megcsinálni", sajnos én is elhittem és így is álltam hozzá...pedig csak sikerült leraknom 3 szakmát, elismert is vagyok a szakmámban...csak néha emiatt meginog bennem a bizalom...

nálad szerintem ugyanez a helyzet...azt hiszed nem tudod megcsinálni, nem vagy jó semmiben, DE EZ NEM IGAZ!!!

meg kell találnod amiben nagyon jó vagy! minden másban is tudsz jó lenni, csak tanulnod, fejlődnöd kell!

találnod kell olyan hobbit amit szívesen csinálsz, megy és van benne sikerélményed...nem azt mondom egyből minden menni fog, de ha van kitartásod akkor meg lesz az eredménye! talán nem is a teljesítménnyel hanem a kitartással van baj...lehet ha valamiben sokáig kitartanál akkor nagyon is jó lehetnél benne!

21F

2015. febr. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!