Miért kell ezen a kocsitémán ennyit beszélni? Hogy szerezzek tapasztalatot vezetés nélkül?
A barátomnak van egy autója, amit vezettem már többször és ma kivittem a reptérre, mert 1 hétig külföldön lesz. Előtte mondta, hogy akkor amíg nincs itt, nyugodtan használjam az autót. Ez azért is jó, mert kedden megyünk osztálykirándulásra a Balatonhoz, viszont én nem tudok a csoporttal menni, hanem később kellett volna utánuk vonatoznom egyedül, amit nagyon nem akartam. De így megoldódott a probléma, mert autóval sokkal gyorsabban ott vagyok, kényelmesebb is. Viszont anya itt parádézott egész este, hogy ő nem engedi, hogy beleüljek abba a kocsiba, meg hogy száguldozni fogok vele és őrültebbnél őrültebb dolgokat mondott. A kedvencem az volt, hogy mi van, ha részegen vezetek majd és belehajtok a Balatonba...
Nem akarom neki mondani, hogy már Ausztriáig is elvezettem, voltam hatalmas viharban, éjszaka is sofőr, szóval nem csak itt a városban szoktam vezetni. De akkor még jobban kiborulna.
Nem is értem. Ő akarta a jogosítványt, most meg ez megy.
Biztonságos az autó, tele van légzsákokkal, van benne minden "extra", nem is egy Opel, vagy Suzuki kategória. Az utakon nem félek, eltévedni is nehezen tudnék.
Anya meg csak idegesít az "aggódásával", mert tudom, hogy az úton is minimum 20-szor hívni fog.
Nem töröm össze sem magamat, sem az autót. De van rajta biztosítás, meg a barátom nem olyan anyagi helyzetben van, hogy gond lenne neki... De nem lesz semmi probléma.
Tankolásra külön pénzt tart a kocsiban a barátom.
Igen,én is hallottam, a városunkból valók voltak. :(
Figyelj, nem tudhatod, anyukádnak is igazat adok ebben.
Viszont valamilyen szinten neked is. Főleg így, hogy már vezettél is, igaz, titokban. Lehet, hogy akkor épp szerencséd volt, de az is igaz, hogy sokszor még a 15 éve vezetőket is meglepheti ez-az.
Máshogy viszont nem szerzel olyan rutint. No de ez meg ráadásul nem is a saját autótok, az is igaz.. Ha látja rajtad, hogy megbízható sofőr vagy, nem iszol ha vezetsz, stb, akkor valahogy szoktasd hozzá a gondolathoz. A barátod is gondolom nem véletlenül adta oda neked.
Az anyák már csak ilyenek. Egyezzetek meg, hogy felhívod, mikor valahol megállsz pihenni, aztán feltétlenül akkor,mikor odaérsz. Meg lehet érteni őt is, de 10 év múlva ugyanígy fog érted aggódni. Tapasztalat. :)
Igen, vannak balesetek, de akkor senki se szerezzen jogsit?
Kérdező, a leírásod alapján nem vagy egy forrófejű ámokfutó, s így látatlanban Neked adok igazad, persze azzal a kitétellel, hogy nem ismerem a helyzetet, csak amit leírtál. Vannak ilyen aggódó anyák... Azért az ilyen kombinálás meg ha tényleg megcsinálja, az úton hivogatás inkább növeli a balesetek esélyét, ez azért hiba a részéről... Persze emberek vagyunk és az anyai aggodalmakat egy szintig meg lehet érteni.
Azt nem tudom, mit tudnál neki mondani, de igazából ezt nem is kérdezted.
Ja, a baratod penzen tankolnal?
Nem erzed cikinek?
Mellesleg meg a rutinos vezetok is okoznak balesetet, de te persze biztos vagy abban, hogy veled ez nem fordulhat elo...
Gyerek vagy meg. Menj es villogj mas kocsijaval a tobbiek elott a Balcsin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!