Ti megvennetek a gyermekeiteknek?
Hiába jön a felnőtt, hogy nem megvesztegetéssel kell motiválni, meg nem így meg úgy.
Ezek tinik,tombolnak, pont most fogod elcseszni a jó viszonyt aztán jöhetsz sírni, hogy a gyereked középsuli óta bukásra áll, és miért ne, hisz ilyenkor fel sem fogják, hogy önmagukért tanulnak, ebben a korban kizárólag a szülőknek tanulnak és ha azt látja, hogy egy vele egykorú analfabéta mivel mászkál a legszarabbul csak te fogsz járni.
Azért nincsenek jóban a gyerekeikkel a szülők, mert alattvalóként kezelik, nem pedig kompromisszumot kötnek és kommunikálnak és nem utolsó sorban intkompetens idegeneket kérdezgetik a saját életük döntéseiről.
Ha megtehetitek, miért ne.
Nem tudom az leesett-e a többi válaszolónak, hogy attól, hogy ti 100 ezerrel kevesebbért vesztek telefont, nekik nem lesz 100 ezerrel több pénzük. Mindegy.
Én megenném, mert anno nekem is megvették, ami ilyen nagyobb dolog volt nagyobb alkalomra. És egy ballagás szerintem igenis nagy alkalom. Lezár a gyerek életéből 8 évet, valami teljesen új várja... szóval szerintem van olyan jelentős, mint egy diploma, ha az érzelmi oldalát nézed. Mert persze 8 általánossal senki nem fog annyit keresni mint diplomával, ezt tudjuk.
Esetleg olyat nem tudsz csinálni, hogy külföldi oldalról rendeld meg a telefont? Lehet, hogy nem ér oda pont mire átadnád, de jelentősen olcsóbbra is kijöhet, és akkor telefon is lesz, meg pénz is marad.
A fiadat meg csak te ismered. Ha nem követelőző, normális, alapvetően tudja, hogy a pénz nem fán terem, és tudna is vigyázni a telefonra, és tényleg annyira nagy vágya, belefér.
De arra figyelj azért, hogy ne legyen az se, hogy minden új telefonra "rákapna", mert akkor meg az lesz a legjobb.
Ha megveszed, 2-3 évig bírnia kell, sőt, annyi idő alatt még a "menősége" se avul el.
Nem venném meg.
Egy ilyen osztályú eszközt olyan vegyen, aki vigyázni is tud rá, illetve ki is tudja használni a képességeit.
Nomost a mobil (pláne gyerekeknél) az a fogyóeszköz-kategória.
Szóval ha van félévente ennyi kidobni való pénzed, akkor vegyed. Ha nincs, akkor inkább faragj le azokból az igényekből, mert érettségire kacsalábon forgó villát vehetsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!