Ti megvennetek a gyermekeiteknek?
Nem.
18 éves vagyok és a legdrágább telefonom 60.000-ért lett. Ezt használom 4 éve de lassan újítok mert szeptemberben ez lesz az 5.
60-70-ért is kapsz olyan telefont ami elég jó. 150-ért meg fölösleges Iphone-t venni. Az se jobb mint egy 100.000 telefon.
Én a középiskolai ballagásomra a szüleimtől semmit sem kaptam valójában (egy drága étteremben ebédeltünk, ők fizették, szóval ez így nem igaz), de másoktól összesen 70 ezer forintot. Én elmúltam 18, a fiad olyan 14 lehet, csak hogy meglegyen a különbség. A pénz meg a duplája.
Egyébként mit tud ez a telefon, hogy ilyen drága?
Még ha egy laptop lenne, azt megérteném, mert azt több mindenre lehet használni (a neten túl), és lehetne tanulni is vele. Akármilyen telefon is ez, én a legtöbb telefonért még a 80 ezret is sokallom. Netezni mindegyikkel lehet, telefonálni mindegyikkel lehet, a legtöbb már szuperjó fotókat is készít, zenét lehet hallgatni, szóval nem értem, mire fel ilyen drága.
Igen, arra akarok kilyukadni, hogy pénzkidobás.
"Nem értem az olyan szülőket akik azt mondják, hogy nem kell az neked jó az olcsó is. Attól, hogy nektek jó mindenből a szar azt ne próbáljátok már meg ráerőszakolni a gyerekre is."
- Ja, mert az a telefon, ami nincs meg 150 ezer, az biztosan szar...
10# vagyok. azt akartam kihozni a válaszomból, hogy inkább olyat kapjon amire emlékezni fog pár év múlva is.
a telefon nem ilyen dolog, tényleg max 1-2 évig hordják az emberek, utána ha olyan akkor be is lassul, megadja magát az aksi, na meg csábítanak majd az aktuális új mobiltelefonok.
akkor már inkább kapjon egy ágyat vagy egy szekrényt. bármi mást amire szüksége van, és még a középiskolai ballagásán is használni fogja, nemcsak le lesz hajítva az asztalra mert már új telefonja van.
nekem középiskolában 2 telefonom volt, de az osztálytársaimnak is legalább 1 váltás volt.
vagy inkább kapjon egy tartós órát , vagy valami aranyékszert ha szereti. annak mindig értéke lesz
Nézd, én nem venném meg, mert ellenkezik az elveimmel. A legnagyobb fiam is nagyon jó tanuló volt, erős gimnáziumba is került. Jövőre érettségizik, év végén 2-3 négyese lesz, a többi ötös. A második legnagyobbam nem is ballagott, mert 6 osztályosba jár, a 3. meg 8 osztályosba. Szóval nálunk nem esemény a nyolcadikos ballagás. Jövőre fog ballagni a legkisebb gyerekünk (ő 8. után megy majd középiskolába), nála sem lesz nagy felhajtás.
Mindezt annak ellenére tesszük így, hogy meg tudnánk venni a 150 ezres telefont..
Sosem értettem, amikor a szülők az általános iskolai ballagásból ekkora ügyet csinálnak. miért jár azért külön jutalom, hogy elvégzett valaki 8 osztályt? Ha már ünneplés, akkor annyi, hogy meghívjuk a nagyszülőket, szülők testvéreit és együtt ebédelünk, beszélgetünk.
Unokaöcsém most fog ballagni 8-ból, az ő sulijukban nem is lesz nyilvános a ballagás.( Nyugat-Magyarország, megyeszékhely)
12-es, nekem egy digitális fényképezőgépem van, 16 megapixel a legnagyobb tudása, mégis 4-5 megapixelre állítom legtöbbször, mert semmivel sem jobb, ha 16 megás.
Ha az ember megengedheti magának, akkor nyilván dobjon ki egy telefonra minél több pénzt, de így csak egyre materialistább emberek lesznek a bolygón, ami nem túl jó jövőképet mutat...
Kapjon inkább egy hangszert, vagy egy terráriumot, vagy egy koncertre jegyet. Ezek tovább megmaradnak és élményt adnak, míg egy telefon? Bármikor összetörhet, 1 hónap múlva megszokja a gyerek, és már nem is lesz igazi értéke, csak egy telefon, ami jó drága ugyan, de másnak úgyis lesz jobb, szebb, okosabb, modernebb rövid időn belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!