Családosok! Megvennétek egy nagyon régi házat? (Többi lent)
Nem tudom jó helyre írom e, de talán itt vagytok a legtöbben.
Adódott egy olyan helyzet, hogy nagyon olcsón tudnák venni egy két szobás házat nagyon nagy telekkel.
Egyből újítani kell. Szigetelés ablakcsere, járólap csere és még talán a belsejét is máshogy kialakítani.
Viszont azt nem tudom mikor épült a ház de a tulaj unokája azt mondta hogy ami volt 1940-ben árvíz azt is túlélte. Szóval kb nagyon régi ház.
Az az egy dolog jó hogy maga a telek óriási. Szántóföld is van hozzá. 6 millióra tartják ebből valamit le lehet húzni. Van 1 gyerekünk és úton a következő. Erre tudunk hitelt felvenni mert sajnos többet nem kapunk.
Ti megvennétek?
Nem. Gyerekkel csak költözhető állapotú házat vennék.
Addig hol laknátok, amíg készülne a ház?
Jaj csak hitelre NE!
Az eletetek is ra megy.
A barátnőm 10 éve vett egy lakást 5 millióért azóta fizeti es meg tartozik 10 millióval .
"Szigetelés ablakcsere, járólap csere és még talán a belsejét is máshogy kialakítani"
És mindent (villany, víz) átvezetékezni. Nem 10 e ft.
Mi újság a tetővel?
Ha ilyen régi a ház: van neki beton (nem nagyon hiszem), de legalább kő alapja?
Engem pont nem nyugtatna meg, hogy túlélt egy árvizet. Nem roggyant meg?
+ 1 kérdés:
Bocs a zsebben turkálásért, de ha "csak" ennyi hitelt kaptok, akkor mi lesz, ha hirtelen beüt egy plusz kiadás?
Mondjuk számoltok egy 1 milliós felújítással. Na, az minimum 1,4 millió lesz, hidd el.
Kockázatos.
2 gyerekkel nem vállalnám be, bármekkora is a telek.
Mi is egy régi házat vettünk meg, hihetetlen, mik kerültek elő. De nekünk csak utána jöttek a gyerekek. Kizárt, hogy ebbe 2 gyerekkel beleugorjak.
Attól, függ, hogy hol van ez a ház?
Budapesten, vagy valami kis nevesincs faluban?
Viszont a szántóföld miatt sejtem, hogy nem egy fővárosi helyről van szó.
Mi a párommal pont, ilyen házat keresünk BUDAPESTEN.
Megvennénk kb. telek áron és mivel egyikünk sem IQ fogyatékos, így simán csak a hozzávalókat kéne fizetni.
És nincsenek baba hegyek, úgyhogy tök mindegy, hogy egy sátorban vagy egy házban alszunk X ideig.
Nem. Az okok:
- a ház maga 6 millió, ennek a dupláját számítsd felújításra. Nem viccelek. És akkor az még kevés is lehet. Akkor már 12 milliónál járunk egy átlagos állapotú házért, berendezés nélkül.
- Új konyha, fürdő,wc még 1-2 millió, hiszen ha a ház ilyen rossz állapotban van, ezeket biztosan nem lehet használni benne. Így már 13-14 milliónál járunk.
- ehhez hozzájön, hogy ez a ház csak 2 szobás. Ez már 1 gyerekkel is kicsi, nem hogy kettővel. Előbb-utóbb bővíteni kellene, annak megint nem olcsó az ára.
- ha ennyi hitelt kaptok, nem lesz pénzetek a felújításra.
Inkább maradnék albérletben és gyűjtögetnék még, mert ez így egyenes út az anyagi csődhöz.
Hozzáértő, szakemberrel elmennék megnézni. Egy statikus lehet hogy többet tudna mondani róla.
Láttam már régi házból csodaszép meseházat átalakítva.
Szuvas gerendákkal, rossz tetővel, alsó szigetelés hiányával meggondolnám a vásárlást.
Ha egy hozzáértő személy jónak ítélné meg az állapotát akkor nektek kell kitalálni hogy mit szeretnétek belőle kihozni és az kb. mennyibe kerülne. Például ha szeretnétek beépíteni idővel a gyerekeknek a tetőt de alkalmatlan a gerendázata rá azon is érdemes elgondolkodni. A villamos vezetékek áthúzatása is aktuális lenne mielőtt beleköltöznétek.
Viszont én hiszek a csodás régiből újat házátalakításokban, csak az a kérdés hogy két pici gyerekkel mindebben hogy tudnál részt vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!