Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek baj, ha egy szülő...

Szerintetek baj, ha egy szülő nem küldi diákmunkára a gyerekét? Mi abban a jó?

Figyelt kérdés

Nem provokáció miatt kérdezem, tényleg érdekel.

Itt szinte minden kérdéshez beírja valaki, hogy "menjél diákmunkára", pedig néha még a kérdéshez sem kapcsolódik ez.

Aztán itt van az én esetem. 11 éve járok iskolába, mindig is kitűnő voltam, versenyeket nyerek (sport, nyelv, történelem). Szinte a hét minden napjára jut valami elfoglaltságom, ha meg esetleg nincs semmi, akkor örülök, ha pihenhetek, szórakozhatok.

Eddig minden nyaramon tanultam valamit az utóbbi években, vagy nyelvvizsgára készültem, vagy a jogsit csináltam, közben versenyszerűen sportoltam.

A szüleim pedig nem akarják, hogy még ezek mellett dolgozzak is, mert arra tényleg nem lenne energiám, ráadásul nem is fizetnek valami jól az ilyen munkák, az én családom pedig szerencsére nem szorul rá arra, hogy saját magam fedezzem a költségeimet. Mert elég sok pénzt költök, szerintem a diákmunkával a tizedét tudnám kifizetni.

Meg az egyetem után lesz elég időm dolgozni, ha majd úgy alakul. De pl. itt van az anyukám és még a környezetemben több nő, akik sosem dolgoztak, pedig egyetemet végeztek és mégis boldog, teljes életük van.

Nem értem, hogy mi lehet a jó abban, ha mondjuk az ember fagyit oszt reggeltől estig a 40°-ban, vagy mosogat a semmiért szinte. És itt a válaszadók úgy beszélnek a diákmunkáról, mintha az által bárki milliomos lehetne és még nekik áll feljebb, ha azt írom, hogy szerintem ennek semmi értelme.

2015. máj. 25. 09:01
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Jaj, anya és apa nem élnek együtt már nagyon rég óta.

Anyának egyszerűen jó ez, így boldog. Van ideje mindenre, saját magára is. Ha pl. együtt szeretnénk ebédelni hétköznap, akkor csak értem jön a sulihoz és kész.

Nem kell reggeltől délutánig dolgoznia, teljesen szabad. Szerintem ebben semmi rossz nincs.

2015. máj. 25. 14:59
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nem olvastam el az eddigi válaszokat, szóval ha netán ismételnék valakit, akkor elnézést. Már 15 évesen szerettem volna dolgozni, de mindenhonnan elhajtottak, mondván, hogy a 18-at be kell töltenem. Tavaly érettségiztem és az írásbelik után egyből elhelyezkedtem a venséglátóiparban. 350.000 forintot sikerült összegyűjtenem ezalatt a négy hónap alatt, de a pénz azóta is ott van a bankkártyámon, nem nyúltam hozzá. Igazából a pénzért mentem oda, de mikor augusztus végén leszereltem tudtam, hogy ez idő alatt rengeteget tapasztaltam. Négy hónap alatt kiválóan tudtam tanulmányozni az emberi viselkedést, pozitív és negatív megjelenéseit egyaránt. Egy olyan helyen dolgoztam, ahol az emberek több tízezer forintot is fizettek egyszerre és sokan bizalommal, sokan eleve gyanúval és megvetéssel közeledtek hozzám. Sokan barátkoztak velem, sokan pedig éreztették, hogy ők a fizető vendégek és teljhatalommal rendelkeznek. Naponta többszáz embert szolgáltam ki és mindenféle személyiség megfordult nálam. De nem csak a vendégsereg mutatott sok újdonságot, hanem én, aki egy nagy liberális eszmében nevelkedtem először értettem meg, hogy milyen egy íratlan szabályokkal teli hierarchikus rendszerben élni, milyen mikor a vezetők és az alkalmazottak között hatalmas szakadék tátong, beszélgettem a kollégáimmal, akik már tizenéve dolgoznak azon a területen és érdekesnek tartottam, hogy volt aki mennyire szeret bánni az emberekkel és szereti a munkáját úgy is, hogy nincs fejlődési lehetőség, előléptetés és persze olyan is akadt, aki kis híján idegösszeomlást kap a munkája monotonitása miatt és megundorodott az emberektől, csak kényszer miatt van ott. Érdekes, hogy ott voltam én 18 éves leányzó a felnőttek között és mégis ment folyamatosan az áskálódás, a pletyka, a klikkesedés, mint az óvodában, de volt összetartás is emellett, a céges bulikat nagyon szerettem, és sok 30'-as, 40'-es barátaim lettek, akik egész más szemszögből látják már a világot. Olyan problémákkal is szembesítettek, amelyek még távol állnak tőlem, családi összeütközések, gyermeknevelés, idős szülők gondozása stb. A munkahelyemen négy hónap alatt több tapasztalatot tettem be a kis tarisznyámba, mint 18 év alatt összesen! Megérte.
2015. máj. 25. 15:14
 43/49 anonim ***** válasza:
70%

,,elég sok pénzt költök''

,,itt van az anyukám és még a környezetemben több nő, akik sosem dolgoztak''

,,mintha az által bárki milliomos lehetne és még nekik áll feljebb''

,,Nem kell reggeltől délutánig dolgoznia, teljesen szabad. Szerintem ebben semmi rossz nincs.''

Hát rendesen meg lettél nevelve. Nem baj keress egy gazdag hülyét mint anyád tette aki eltart.

Putriban élni sem rossz ha valaki ezt tapasztalja/szokja meg.

Szerintem neked büdös a munka simán azért problémázol itt a diákmunkán. Alád van rakva minden és így ki dolgozna?

A versenyektől meg nem leszel több senkinél. Senkit nem fog érdekelni hogy te most futáson vagy tanulmányban jó lettél hacsak nem leszel országos döntős.

Sportban pedig amíg nem vagy támogatott végképp nem szólhatsz semmit.

A nyelvvizsga meg akkora 0-t ér hogy azt ki sem lehet fejezni. Ha tudsz beszélni az adott nyelven nagyon nem fog senkit érdekelni hogy megvan vagy nincs.

Ilyen nagyképű embert is ritkán látni az oldalon. Neked a lábad nem érintené a talajt ha tudnál anélkül közlekedni...

2015. máj. 25. 15:19
 44/49 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező: én elhiszem, hogy ez így neked és anyádnak is megfelel, és apádnak is, és hogy ti így vagytok boldogok.

Viszont azt kellene megértened, hogy nem mindenki így boldog, az ettől különböző életforma sem rosszabb.

Én pl. nem tudnám elképzelni, hogy munka nélkül éljem le az életemet, akkor sem, ha a párom havonta milliókat keresne. Mert nekem egyebek mellett kell az életembe a karrier, a hivatás.

Engem is támogattak a szüleim, de emelett azt is fontosnak tartottam, hogy az egyetemi évek elején munkatapasztalatot szerezzek és amint lehet, önállátóvá váljak (mindezt úgy, hogy ne menjen a tanulás rovására).

Nem muszáj így élni, különbözőek vagyunk és mindenki mást tart előnyösnek.

Csak el kell fogadni, hogy hogy sokféleképpen gondolkodunk, és aki nem pont úgy él és gondolkodik, ahogy te/én/akárki, az sem feltétlenül rosszabb.

2015. máj. 25. 15:24
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
De cica, ez még mindig nem oldja meg a nyugdíjkérdését. :D Nekem mindegy, csak nem értem. :) De nem is kell mindent, igaz.
2015. máj. 25. 15:48
 46/49 anonim ***** válasza:

,,cica'' ellen vagyok, de ennek a csöves országnak nem adóznék:)

Ha a 40e-t adózok havi szinten 40 évig számold ki az mennyi és hogy mennyit fogsz te belőle látni ha 70 éves korodra meghalsz:)

Emellett meg hülyeségekre basszák el szóval fölösleges fizetni.

2015. máj. 25. 15:50
 47/49 anonim ***** válasza:
75%
Ilyen emberek is kellenek. Természetes szelekció, ha beüt a krach és munkára kényszerül. Jó ez így. Nem kell mindenkinek értenie, miért él. Vannak véglények, akiknek elég enni és szarni. A többit meg ráhagyják azokra, akik értik is, minek születtek a Földre.
2015. máj. 25. 17:41
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Segít megtanítani arra, hogy beoszd a pénzed és sokkal másabb úgy költekezni, hogy tudod mennyi munka áll mögötte.

Van olyan ismerősöm akinek az apjának vállalkozása van, a havi bevételük milliós, de neki is megmondták a szülei, hogyha nyáron fesztiválozni akar, akkor dolgozza le a cégnél.

De itt általában azért tanácsolják a gyereknek a diákmunkát, mert tudják, hogy milyen a magyar valóság.

Neked szerencséd van, a szüleid jól keresnek. De egy átlag bevétellel rendelkező családnál sajnos gyakran szükséges, hogy a kamasz nyáron dolgozzon valamit, hogy utána fedezni tudja a barátokkal töltött balatoni hetet vagy épp a nyelvvizsgát.

Mert ha a szülőnek nincs pénze és örül annak, ha minden számlát kitud fizetni, akkor hiába szeretné akkor sem fogja tudni kifizetni a heti 4 szakkört.

2015. máj. 25. 17:48
 49/49 anonim ***** válasza:

De, van értelme. Például akiknél anyuci és apuci nem képes a gyerek minden elfingására egy Iphone-nal reagálni, az fogja magát, és elmegy diákmunkára, ha akar valamit. Soha, senki nem mondta, hogy ez kötelező lenne, csupán egy opció.

És sok gyerek van ugyanígy mint te, tanul, sportol, stb, és mellette diákmunkázik.

Én gimiben így csináltam. Sportoltam, jó tanuló voltam, mellette heti 1-2 délutánt diákmelóztam, és nem fizetett rosszul (igaz, fekete munka volt, de akkor is). Mellette szintem minden hétvégén buliztam, és ez senkit nem zavart, mert mellette is tevékeny voltam.

Az, hogy te sokat költesz, és a szüleid állják ezt neked, az a te dolgod, nem mindenki van ilyen jó helyzetben.

2015. máj. 26. 10:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!