Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek baj, ha egy szülő...

Szerintetek baj, ha egy szülő nem küldi diákmunkára a gyerekét? Mi abban a jó?

Figyelt kérdés

Nem provokáció miatt kérdezem, tényleg érdekel.

Itt szinte minden kérdéshez beírja valaki, hogy "menjél diákmunkára", pedig néha még a kérdéshez sem kapcsolódik ez.

Aztán itt van az én esetem. 11 éve járok iskolába, mindig is kitűnő voltam, versenyeket nyerek (sport, nyelv, történelem). Szinte a hét minden napjára jut valami elfoglaltságom, ha meg esetleg nincs semmi, akkor örülök, ha pihenhetek, szórakozhatok.

Eddig minden nyaramon tanultam valamit az utóbbi években, vagy nyelvvizsgára készültem, vagy a jogsit csináltam, közben versenyszerűen sportoltam.

A szüleim pedig nem akarják, hogy még ezek mellett dolgozzak is, mert arra tényleg nem lenne energiám, ráadásul nem is fizetnek valami jól az ilyen munkák, az én családom pedig szerencsére nem szorul rá arra, hogy saját magam fedezzem a költségeimet. Mert elég sok pénzt költök, szerintem a diákmunkával a tizedét tudnám kifizetni.

Meg az egyetem után lesz elég időm dolgozni, ha majd úgy alakul. De pl. itt van az anyukám és még a környezetemben több nő, akik sosem dolgoztak, pedig egyetemet végeztek és mégis boldog, teljes életük van.

Nem értem, hogy mi lehet a jó abban, ha mondjuk az ember fagyit oszt reggeltől estig a 40°-ban, vagy mosogat a semmiért szinte. És itt a válaszadók úgy beszélnek a diákmunkáról, mintha az által bárki milliomos lehetne és még nekik áll feljebb, ha azt írom, hogy szerintem ennek semmi értelme.

2015. máj. 25. 09:01
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
nálunk én könyörögtem hogy mehessek diákmunkázni. nem az egész nyarat, csak egy-másfél hónapot. mi sem vagyunk rászorulva, de én nagyon élvezem. Ne rabszolga munkát képzelj el, ha jó helyre kerülsz jól szórakozhatsz, és sok új emberrel ismerkedhetsz meg, ráadásul sokkal jobb érzés a saját magad által megkeresett pénzt költeni. Igen, meg nem gazdagodsz belőle, de ha rendesen csinálod, meg van valami pici többlet tudásod a másfél hónap alatt én kb 100-120 ezer körül meg szoktam keresni. Én azt javaslom próbáld ki, ne nyilatkozz úgy semmiről, hogy nem ismered. Én az évek során voltam már: Utasszámláló hol vonaton, hol buszon, gyógyszergyárban gyógyszercsomagoló, hostes, promóter, turistáknak készítettünk hangfelvételeket a buszos kirándulásaikhoz, bébiszitter, számítógépes adatrögzítő... voltak még de most ennyi jut eszembe. tehát nem csak a kizsigerelő munkák vannak.
2015. máj. 25. 09:23
 12/49 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

A diákmunkának van előnye is, hátránya is. Előnye, hogy fogalmad lesz arról, milyen dolgozni. Nekem ez hiányzott. Másrészt ha az egyetem mellett valami szakmába illő munkát tudsz szerezni, akkor nem gyakorlat nélkül indulsz neki a munkakeresésnek a végén. Engem egész idő alatt azzal riogattak, hogy gyakorlat nélkül sehova se fogok kelleni. Mások meg azt mondták, hogy ne dolgozzunk az egyetem mellett, ha nem muszáj, többet ér az alaposabb tanulás.

Én nem dolgoztam az egyetem végéig. Az MSc utolsó évében már igen, de nem én kerestem a munkát, hanem a munka engem és kifejezetten ott szerettem volna dolgozni hosszú távon. Én is sok plusz dologban vettem rész az iskola mellett, nekem se nagyon volt olyan délutánom, mikor ne lett volna valami órám. Nyáron viszont nem tanultam, hanem a hobbijaimmal foglalkoztam, pihentem, szerintem ez is fontos és hasznos.

Utólag azt gondolom, hogy mindkét oldalban van igazság, csak más-más esetekben. Akik a legjobb tanulók közé tartoznak, mint - várhatóan - például te, azokat azonnal fölveszik majd az egyetem végén gyakorlat meg bármi nélkül. Akik kevésbé jók, azoknak viszont nagyon jó, ha van gyakorlatuk, referenciájuk, látszik, hogy jó munkát végeznek. Az egyetemen elég jól kiderül, hogy ki tartozik az évfolyam felső 5%-ába.

2015. máj. 25. 09:24
 13/49 anonim ***** válasza:
46%

Nálatok nincs igénye a nőknek az önállóságra?

Nincs igényetek saját tapasztalatokra, munkahelyre, kapcsolatokra, saját tőkére, saját gondolatokra?

Elég, hogy a pasi ad egy társkártyát és ti harisnyát vesztek?

Nem érzed át, hogy ez mennyire sekélyes?

A férjem magasan keres, nem kell dolgoznom, mégis teszem. Mert emberi igényem a fejlődés, nem csak szellemileg, de szociálisan is. Sosem tudnék ilyen sekélyesen élni, mint ti.

2015. máj. 25. 09:27
 14/49 anonim ***** válasza:
56%

Nem tartod viccesnek, hogy azok küldenének mindenkit dolgozni, AKIK ÉJJEL-NAPPAL AZ INTERNETEN LÓGNAK:-)))

VAJON MI LEHET A MUNKAKÖRÜK???-)))

2015. máj. 25. 09:32
 15/49 anonim ***** válasza:
48%
Szakfordító vagyok, így a net éjjel-nappal elérhető számomra. És te?
2015. máj. 25. 09:33
 16/49 anonim ***** válasza:
71%
én meg arra lennék kíváncsi hogy tudják itt egyesek ellenőrizni ki hány órát tölt a gép előtt. egyébként én egyetemista vagyok, vizsgaidőszakom kezdődik most, úgyhogy igen a gép előtt ülök.
2015. máj. 25. 09:43
 17/49 anonim ***** válasza:
54%
Tudom, itt ügyvédek a tárgyalások közben Gyakoriznak. Már megszoktam:-)
2015. máj. 25. 09:43
 18/49 anonim ***** válasza:
12%
mindenki magából indul ki, akkor gondolom te a szüleid nyakán élő ingyenélő vagy igaz? Ha már van időd mindig itt ülni a gyakorin.
2015. máj. 25. 09:56
 19/49 anonim ***** válasza:
43%

Én speckó szülési szabadságon vagyok a 2. gyerekkel és megyek vissza dolgozni októberben. Nem kéne, mert elég a pénzünk, de én akarok, mert hasznos tagja akarok lenni a családomnak és a társadalomnak.

Szomorú, hogy egy egyetemista korú ember így gondolkodik a munkáról, ahogy te, kérdező. Úgy látom, mindent megtanultál az iskolapadban, csak épp az életet nem tanította meg senki.

Jó lenne, ha szüleid látnák a hozzászólásaidat, talán észbe kapnának, hogy jót akartak, de a ló túloldalára estek.

2015. máj. 25. 09:57
 20/49 anonim ***** válasza:
64%
Szerinted az az anya, aki teljes érzi úgy az életét, hogy semmit sem csinál, észbekapna, ha ezt látná? Erősen kétlem. Értékrendi probléma van, véleményem szerint családi minta alapján. Ez is egyfajta elnyomása a nőknek, csak látszólag a kényelmesebb fajta. Lelki üresség, fölényesség, sekélyesség, igénytelenség. És ezt örökítik tovább.
2015. máj. 25. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!