Mit tegyek hogy anyám megértse én aludni szeretnék?
Anya reggel mindig korán kell, legkésőbb 6-kor fent van (hétvégén). Amikor nincs iskola én 10-ig is képes vagyok aludni, de anyám már reggel 6-tól üvölteti a zenét, tévét és még a gépen is olyan gyorsan ír hogy felkelek (én szinte semmire nem kelek fel de viszont erre igen). Ha megkérem reggel-8 óra előtt- hogy vegye hallgabbra a tévét vagy óvatosabban írjon (természetesen szépen szólok hozzá) ő van megsértődve és én vagyok a lusta dög amiért hétvégén fél 8-ig alszok. Mit tegyek hogy anyám normális legyen? Garzonban lakunk és elegem van. Lenne pénz nagyobb albérletre de ő inkább a kozmetikai cuccaira költi
14/L
"Övé a lakás, ő fizeti, neked nincs jogod az ő igényeit ócsárolni, viszont tény, hogy tekintettel sincs rád."
Ez jó, szerencsétlen 14 éves. Mi az, hogy nem fizeti a lakást, mert így persze semmilyen igénye nem lehet...
Nekem a fölöttünk lakó volt nagyon zajos, ráadásul éjjel, függetlenül attól, hogy másnap hétvége volt vagy munkanap. Tévé, rádió, nem tudom, de valamit folyton bömböltetett, és áthallatszott. A közös nyitott folyosón vannak a kapcsolószekrények, úgyhogy fölsétáltam lekapcsolni a villanyóráját párszor, egy idő után megtalálta a hangerő szabályozót.
A ti esetetek egy kicsit bonyolultabb, és jogos lenne az igényed, hiszen neked is szükséged van megfelelő mértékű alvásra, ráadásul, írod, hogy segítesz is. Kérdezted már, hogy nem használna-e fejhallgatót inkább? Én akkor is rászólok a családra, ha normál időben hallgatnak túl hangosan valamit.
Értelmezni kéne a leírtakat nem ész nélkül nyomatni. Igények, nem szokások:
Igény: "Lenne pénz nagyobb albérletre de ő inkább a kozmetikai cuccaira költi"
Szokás: " reggel 6-tól üvölteti a zenét, tévét és még a gépen is olyan gyorsan ír"
Na mit írtam? Igény? Bingó...
Nem tudom mi van veletek emberek, semmi szövegértési képesség, nulla, nuku, hihetetlen.
Hát ezt most te nézted be. Bírom amikor ilyen okosak oktatnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!