Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kellene tennem, mit...

Mit kellene tennem, mit csinaljak apammal higy megertse a helyzetet?

Figyelt kérdés
Apam 70 eves, nyugdijas, iszonylag jo karban tartja magat, bar lassul, es szeret mar pihenni egyre tobbet. Anyu 16 eve meghalt, apam azota egyedul el. Rossz gyerekkorunk volt, apam alkoholista volt, anyu halala utan szokott le az italrol es a cigirol, az alaptermeszete eleg nehez, de viszonylag jo kapcsolatban vagyunk az azota eltelt evek alatt. Sikerult ugymond megbocsajtanunk neki a feszultsegben eltoltott "gyerekkort". Ferjemmel kb. 25 percnyire lakunk tole egy hegyoldalban. 17 honapja megszuletett a gyerekunk, eleinte feljott 1-2 hetente latogatni minket apam, majd mi jartunk le hozza babakocsival, vafy autoval. Amikor 9 hos lett a lanyunk ujra teherbe estem, majd kb.6 honapos voltam amikor babakocsival mar nem ment a latogatas mert nagyon kemenyedtem a hazauttol a hegyoldal miatt, apamnak viccesen megemlitettem, hogy neha o is feljohetne, mire mergesen visszaszolt hogy sok a dolga, es messze is lakunk. Biciklivel jar egyebkent, Ekkor elkezdtuk autoval latogatni, de mar az sem megy a 12 kilos aktiv gyerekemmel, lassan 8 honapos vagyok, ha nem muszaj mar nem megyek vele, mert nagyon megterhel. 2 hete nem voltunk apamnal, vagy ha en tmentem valamiert, akkor egyedul, ferjem mradt itthon a lanyunkkal. Telefonal is apam tobbszor mint eddig, ertesere adtam hogy maf nem tudom vinni az unokajat mert egeszsegugyileg nem birom. O viszont nem jon, en mar nem hivom, merg csak ram formed hogy messze lakunk. Nem erti meg hogy nem tudunk lemennk hozza egyutt, o csak azt hajtogatja hogy messze lakunk, de hallom a hngjan hogy szomorkodik, hogy nem megyunk. Egyik nap ivott!!!, majd reszegen felhivott hogy hogy vagyunk, fozott ebedet, de tole biztos nem kell nekunk semmi. Nem erti meg hogy nem tudok mar lemenni hozza es mivel egesz nap a tv-t bamulja, en meg anhak orulnek ha jonne vegre tobb mint fel ev utan.
2015. jan. 8. 23:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmit, sajnos. Nem kockáztathatod terhesen az egészségedet emiatt. Majd ha tudtok, lementek kocsival, vagy felviszitek magatokhoz látogatóba.
2015. jan. 8. 23:35
 2/9 anonim ***** válasza:
28%

25 perc ?

miért nem viszitek fel kocsival?

ha akarnátok, meg lehetne oldani

2015. jan. 8. 23:57
 3/9 anonim ***** válasza:
végülis már 70 éves, nem lehet hogy nem bír feltekerni hozzátok szegény? :S
2015. jan. 8. 23:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát ha van autótok, miért kell a hegyoldalban gyalogolnod?
2015. jan. 9. 00:10
 5/9 anonim ***** válasza:
4. látom, hogy nehézkesen megy a szövegértés számodra. :D Azért a lényeget sikerült kiragadnod. 25 perc bicajjal? Még én is meggondolnám (22 évesen), hogy ekkora távot letekerjek-e ilyen időben nem, hogy 70 évesen. Én megértem. De az is egy lehetőség, hogy a férjed lemegy érte autóval, amíg te otthon vagy. Majd egy ebéd és egy kis látogatás után haza is viszi, neked még vezetned sem kell. :D Egy hegyoldalban? Ha nem indiszkrét akkor hol laktok? Elég szép hely lehet. :D
2015. jan. 9. 00:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy a ferjed miért nem viszi fel autó al..

A nagymamam 71 éves es 25 percet nemhogy biciklivel( arra rá sem ül már) hanem gyakod sem tesz már meg.

Nagapám szintén nem bír ennyit, bár ő 74 már, de 70 évesen sem ment.

Autőba is 30 km-en belül megy már cak.

Szerintem teljesen érthető, hogy nem megy.

Az is, hogy te nem mesz..

Gobdolj bele, hogy te fiatalon terhesen sem tudsz menni, akkor neki időskent ez mennyire megterhelő..

Neki fáj ez, ez tisztán látszik.. Nem tud menni..

Nektek kell megodani..

Vigyétek át délutanra kocsival, és este viszza, vagy csak ebédre, vagy pár orára

2015. jan. 9. 07:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Vagy gyerek és te kocsival odamentek, beül, elviszitek, aztán este férjed hazaviszi.
2015. jan. 9. 07:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom már autóval vinni a lányomat mert 12 kg, alig tudom emelni, nemsokára szülök. Főleg a kertbe megyünk csak ki emiatt. Apám hetente többször átbiciklizik a szomszéd faluba ami hosszabb út mint ide hozzánk, és az is dombos. Pilisvörösváron lakunk, a hegyoldal ahol lakunk külterület, víkendházakkal, földúttal, csatorna nélkül stb., szóval hiába a panoráma. Férjem a 6.10-es busszal megy reggel dolgozni, este fél 7 felé ér haza, 7 körül fürdetünk már mert álmos a lányom. Hétvégenként apám nem ér rá mert vagy megy a barátaihoz vagy ők jönnek hozzá. Ezek lemaradtak, így kerek a történet.
2015. jan. 9. 10:22
 9/9 A kérdező kommentje:
7-es Válaszoló, apám ha jött is, 20 perc múlva felállt hogy mennie kell, nem tud itt ülni még egy órát sem, nem tudom miért, szóval ez sem járható út hogy este hazamegy. beszélgetni mondjuk nem nagyon tudunk, nincs miről. Férjemmel tud inkább, férfi férfivel nyilván. Apámnak is nehéz gyerekkora volt, talán ő is ezért olyan amilyen, sajnáltam is hogy a rossz körülményei és neveltetése miatt lett valószínűleg egy nagyon agresszív ember (volt), gyerekkoromban olyasmiket kellett végignéznünk a testvéreimmel, hogy anyu nyakához tette a kést és ordít hogy megöllek. Minden nap vártuk hogy mennyire részegen ér haza, majd hajnalig veszekedés, reggel suli, szóval azért rendesen sérült a család. Évekig jártam pszichológushoz mire a nagyját fel tudtam dolgozni, és sikerült többé-kevésbé megbocsájtanom, megbocsájtanunk neki. De nem ez volt a kérdés, bocsi csak kijött belőlem.
2015. jan. 9. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!