Hogyan beszéljem le a lányomat a bölcsész életpályáról?
Tulajdonképpen mik a tervei a lányodnak, mit akar majd a suli után kezdeni ezzel a képzéssel? Ha tanítani nem akar, akkor mivel foglalkozna, ennek utánanézett?
Vagy csak azért jelölte ezt, mert ebből jó, és majd csak lesz valami?
Nagyon fontos, hogy olyan területre menjen, ami érdekli, ugyanis, ha olyat tanul, ami nem érdekli, nem lesz jó belőle (hiába tudja esetleg bemagolni), és így meg nem lesz keresett és jól kereső munkaerő, mert nem lesz belső motivációja (az anyagi motiváció önmagában kevés).
Arra próbáld rávezetni inkább, hogy legyen egy célja, amit el akar érni ezzel, amit most tanulni fog, lássa magát abban a szakmában, azon a munkahelyen, nézzen utána, kutakodjon.
Tanítani nem akar (megértem), feltételezem, munkanélküli sem akar lenni, meg nem is a gyorsétterem a végső cél.
Abban igazad van, hogy önmagában a magyar 99%-ban kevés, úgyhogy erősen ajánlott választani mellé mást is, ha ragaszkodik ehhez, csak azt már úgy fog tudni, ha látja, mit akar.
Ne haragudj, tudom, hogy nem ezt kérdezted, de ilyeneket írsz?
- most derült ki, hová jelentkezett
-úgy veszed ki a szavaiból
Az én szüleim azért mindig pontosan tudtak mindent az ilyen fontos dolgokról. nem hiszem, hogy tudna olyasvalaki befolyásolni, aki utólag kérdezi meg a dolgot. Te se mutatsz neki példát megfontoltságból.
Nálam is valami hasonló volt a gond, és anyukámék úgy oldották meg, hogy kötelező volt mellé választanom egy nyelvszakot.
Így elvégezhettem amit akartam, de a fordítói/tolmács szakma is nyitva állt előttem. Te is ragaszkodj ahhoz, hogy a magyar mellett vegyen fel valamilyen más nyelvet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!