Mi értelme van a bölcsész szakokat államilag támogatni, amikor közismerten munkanélküli képző intézmények? Minek kitermelni ennyi diplomás munkanélkülit súlyos állami pénzekből?
44 éves bölcsész a férjem, soha, egyetlen napot nem volt munkanélküli, mindig is a végzettségének megfelelő állásban dolgozott...
Az öccse két éve nem kap munkát villamosmérnökként...
Utálom az általánosításokat.
Tehát a villamosmérnök öccs nem szakmai, hanem családi okok miatt nem kap munkát. Így azért máris más a helyzet, mert érvedből az szűrhető le, hogy a végzettsége miatt van munkanélküli pozícióban. (Egyébként ez így eléggé hajaz a politikusok érveléstechnikájára :D)
Ha nagyon negatív akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy azért, mert ebben az országban nagyfejeseink úgy gondolják okos emberekre nincs szükség, ezért a butákat támogassuk (tisztelet a kivételnek persze).
Persze ez így nem annyira igaz, de sarkítva így gondolom. Ott csappantanak jelentősen létszámot, ahol brutális túlképzés van és ebben igazuk is van.
A mérnöki szakokon nincs többnyire, ezért vesznek fel boldog-boldogtalant. Szerencsére arra már találtak megoldást, hogyha valaki kibukik, akkor keményen perkálhatja az elfogyasztott féléveinek árát. Az meg aki minden egyéb ok nélkül, szimpla lustaságból végzi el az egyetemet 6-7-8 év alatt, annak a szakmájában sosem lesz munkahelye és x-edik félév után ugyanúgy fizet, mint mások. Arról nem is beszélve, hogy ezt már pl. azzal is lehetetlenné teszik, hogy háromnál többször nem lehet felvenni egy tárgyat és 6-nál többször vizsgázni sem egy adott tárgyból. Én azt látnom ezzel azért igyekeznek jó irányba haladni.
Igazából nem is értem azokat az embereket, aki ilyen képzéseket választ (szabad bölcsész), az ő dolguk, ők tudják, én inkább az egészségügyi hallgatókat támogatnám jobban, de sajnos ebbe túl sok beleszólásunk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!