Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megérdemlem, hogy...

Szerintetek megérdemlem, hogy nem mehetek el?

Figyelt kérdés

Holnap a barátomhoz utaztam volna (messze lakunk egymástól, csak hétvégente tudunk találkozni), de a szüleim nem engednek el, mert bukásra állok fizikából és a jövőhéten lesz alkalmam javítani.

Hiába mondom nekik, hogy ki fogom javítani, azt mondják, hogy majd, ha látták akkor elmehetek.

Pedig a barátommal állatkertbe mentünk volna, ráadásul a jövő hétvégén nem is biztos, hogy tudunk találkozni, mert most érettségizik.

Annyira hiányzik és hiába sírok már napok óta anyukáméknak nem akarnak engedni :(

2015. ápr. 24. 21:16
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
66%
nálunk is már egy 3-as -kovetkezményeket- vont maga után. például megvertek..tiltottak. nem tudom mi lett volna, ha bukásra álltam volna valamibol..korulbelul agyon is vert volna édesapám. (30 éve volt, akkor még nem volt ez, hogy majd feljelentik a szuloket egy atyaipofon miatt) szoval a helyedben orulnék, hogy nem pofoznak fel.. csak tiltás van.
2015. ápr. 25. 07:23
 42/60 A kérdező kommentje:

#42: Nem, a ballagására nem megyek..

#43: Szerencsére ők nem ilyen verekedősek

2015. ápr. 25. 07:43
 43/60 anonim ***** válasza:
97%
A helyedben a tanulassal foglalkoznek es nem a pasizassal. Foleg ha bukasra alnek!
2015. ápr. 25. 09:42
 44/60 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező ne haragudj, de 17 éves létedre iszonyat gyerekes és felelőtlen vagy. Úgy viselkedsz, mint egy vergődő 10 éves, és minő tragédia, hogy nem látod 1 hétig.

A barátod is értelmes lehet, ha 29 éves létére érettségizik, vagy te is szeretnéd az ő példáját követni? Igaza van a szüleidnek, a tanulás a legfontosabb, és nem a pasizás. Ez a "nem engednek el ezért bosszúból nem tanulok" hozzáállás meg leírhatatlanul szánalmas, és az óvodások szintje. Közhely, vagy nem közhely, magadnak tanulsz. Nem a szüleidnek, nem a pasidnak, MAGADNAK. Ha nem tanulsz, rossz eredményeket érsz el, cseszheted a jövődet, majd megrohadsz valami szalag mellett egy gyárban.

Gimnáziumban megbukni valamiből elég nagy szégyen, amúgy szerinted a barátod nem akar most az érettségire készülni inkább?

Tanulj és próbálj felnőni agyilag, mert így ha hiszed ha nem, ennek nem lesz jó vége.

2015. ápr. 25. 11:06
 45/60 anonim ***** válasza:
52%

Igaza van a többi kommentelőnek, baromira gyerekes lehetsz, és teljes egészében a szüleidnek adok igazat. Vagy mégis mit vártál? Bukásra állsz, a szüleid meg majd tapsolni fognak a szép teljesítményedért? A bukás az az egész éves hanyag-lusta tevékenységed eredménye, és ne fogd a tanárra, mert az a legegyszerűbb. Nyáron meg majd azért fogsz bömbölni, mert azért nem mehetsz majd sehova, mert a pótvizsgára kell készülnöd. Felelőtlen vagy, hogy a "majd kijavítom" mentalitással le se sz@rod az egészet.

Neked amúgy van egyáltalán jövőképed, vagy "majd lesz valahogy" ? Csak mert érettségi nélkül takarítani sem vesznek föl sehova. És a "párod" miért 29 éves korában teszi le az érettségit? Vagy most sikerült csak eljutni odáig?

Az meg a te egyéni problémád, hogy sírsz, hisztizel, mert 1 hetet nem bírsz ki a pasid nélkül.

2015. ápr. 25. 11:15
 46/60 anonim ***** válasza:
96%
Sajnálom, de igazuk van.... TANULJ!
2015. ápr. 25. 11:23
 47/60 anonim ***** válasza:
85%

Nem 29 éves, hanem 19 éves a barátja, csak félreírta.

Valaki írta, h vannak szemét tanárok. Tudom én is nagyon jól, de a leírás alapján nem a tanár a hibás. Nyilván ha a tanár szemét lenne, és a kérdező megfelelően állna a dolgokhoz, tanulna, és úgy állna bukásra, a szülők tennének lépéseket, mert akkor egyértelműen nem a gyerek a hibás.

2015. ápr. 25. 11:25
 48/60 anonim ***** válasza:
97%

A párja még mindig 19 éves, de senkit ne érdekeljen, jó, hogy tudtok olvasni, tényleg!

Kérdező, nem kell a tanárra fogni, te voltál a nemtörődöm, lusta. És megsúgom: fél éves anyagból nem fogsz tudni két nap alatt felkészülni - te még nem, neked ez rengeteg (nekem simán ment a gyerekgyógy vizsgámra, de órán is odafigyeltem).

A fizika meg még bonyolult is.

2015. ápr. 25. 11:29
 49/60 anonim ***** válasza:
86%

De azért látom a lepontozás nagyon megy. Ennyire normális lenne, hogy a szülő megpróbálja tanulásra késztetni a gyerekét, főleg, hogy bukásra áll?

Jó, menjen a kérdező ahova szeretne, de később ne rinyáljon, hanem viselje a következményeket. Van ilyen lány ismerősöm. Bukásra állt, szülei mindenhova elengedték, majd 20 évesen (érettségi nélkül) megmondták neki, hogy nem támogatják tovább, eddig türelmesek voltak, álljon a saját lábán.

Most a vasúton takarít.

2015. ápr. 25. 11:36
 50/60 anonim ***** válasza:
96%
Hogyan lehet fizikából bukásra állni?:D Én sem engednélek el a barátodhoz. Ha nem találkoztok pár hétig, az még nem a világvége...
2015. ápr. 25. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!