Szerintetek megérdemlem, hogy nem mehetek el?
Holnap a barátomhoz utaztam volna (messze lakunk egymástól, csak hétvégente tudunk találkozni), de a szüleim nem engednek el, mert bukásra állok fizikából és a jövőhéten lesz alkalmam javítani.
Hiába mondom nekik, hogy ki fogom javítani, azt mondják, hogy majd, ha látták akkor elmehetek.
Pedig a barátommal állatkertbe mentünk volna, ráadásul a jövő hétvégén nem is biztos, hogy tudunk találkozni, mert most érettségizik.
Annyira hiányzik és hiába sírok már napok óta anyukáméknak nem akarnak engedni :(
#42: Nem, a ballagására nem megyek..
#43: Szerencsére ők nem ilyen verekedősek
Kérdező ne haragudj, de 17 éves létedre iszonyat gyerekes és felelőtlen vagy. Úgy viselkedsz, mint egy vergődő 10 éves, és minő tragédia, hogy nem látod 1 hétig.
A barátod is értelmes lehet, ha 29 éves létére érettségizik, vagy te is szeretnéd az ő példáját követni? Igaza van a szüleidnek, a tanulás a legfontosabb, és nem a pasizás. Ez a "nem engednek el ezért bosszúból nem tanulok" hozzáállás meg leírhatatlanul szánalmas, és az óvodások szintje. Közhely, vagy nem közhely, magadnak tanulsz. Nem a szüleidnek, nem a pasidnak, MAGADNAK. Ha nem tanulsz, rossz eredményeket érsz el, cseszheted a jövődet, majd megrohadsz valami szalag mellett egy gyárban.
Gimnáziumban megbukni valamiből elég nagy szégyen, amúgy szerinted a barátod nem akar most az érettségire készülni inkább?
Tanulj és próbálj felnőni agyilag, mert így ha hiszed ha nem, ennek nem lesz jó vége.
Igaza van a többi kommentelőnek, baromira gyerekes lehetsz, és teljes egészében a szüleidnek adok igazat. Vagy mégis mit vártál? Bukásra állsz, a szüleid meg majd tapsolni fognak a szép teljesítményedért? A bukás az az egész éves hanyag-lusta tevékenységed eredménye, és ne fogd a tanárra, mert az a legegyszerűbb. Nyáron meg majd azért fogsz bömbölni, mert azért nem mehetsz majd sehova, mert a pótvizsgára kell készülnöd. Felelőtlen vagy, hogy a "majd kijavítom" mentalitással le se sz@rod az egészet.
Neked amúgy van egyáltalán jövőképed, vagy "majd lesz valahogy" ? Csak mert érettségi nélkül takarítani sem vesznek föl sehova. És a "párod" miért 29 éves korában teszi le az érettségit? Vagy most sikerült csak eljutni odáig?
Az meg a te egyéni problémád, hogy sírsz, hisztizel, mert 1 hetet nem bírsz ki a pasid nélkül.
Nem 29 éves, hanem 19 éves a barátja, csak félreírta.
Valaki írta, h vannak szemét tanárok. Tudom én is nagyon jól, de a leírás alapján nem a tanár a hibás. Nyilván ha a tanár szemét lenne, és a kérdező megfelelően állna a dolgokhoz, tanulna, és úgy állna bukásra, a szülők tennének lépéseket, mert akkor egyértelműen nem a gyerek a hibás.
A párja még mindig 19 éves, de senkit ne érdekeljen, jó, hogy tudtok olvasni, tényleg!
Kérdező, nem kell a tanárra fogni, te voltál a nemtörődöm, lusta. És megsúgom: fél éves anyagból nem fogsz tudni két nap alatt felkészülni - te még nem, neked ez rengeteg (nekem simán ment a gyerekgyógy vizsgámra, de órán is odafigyeltem).
A fizika meg még bonyolult is.
De azért látom a lepontozás nagyon megy. Ennyire normális lenne, hogy a szülő megpróbálja tanulásra késztetni a gyerekét, főleg, hogy bukásra áll?
Jó, menjen a kérdező ahova szeretne, de később ne rinyáljon, hanem viselje a következményeket. Van ilyen lány ismerősöm. Bukásra állt, szülei mindenhova elengedték, majd 20 évesen (érettségi nélkül) megmondták neki, hogy nem támogatják tovább, eddig türelmesek voltak, álljon a saját lábán.
Most a vasúton takarít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!