Szerintetek megérdemlem, hogy nem mehetek el?
Holnap a barátomhoz utaztam volna (messze lakunk egymástól, csak hétvégente tudunk találkozni), de a szüleim nem engednek el, mert bukásra állok fizikából és a jövőhéten lesz alkalmam javítani.
Hiába mondom nekik, hogy ki fogom javítani, azt mondják, hogy majd, ha látták akkor elmehetek.
Pedig a barátommal állatkertbe mentünk volna, ráadásul a jövő hétvégén nem is biztos, hogy tudunk találkozni, mert most érettségizik.
Annyira hiányzik és hiába sírok már napok óta anyukáméknak nem akarnak engedni :(
Gondolj bele az milyen szörnyűségesborzalmaskegyetlenség lesz a gonosz szülőktől, amikor egész nyáron nem engednek el sehova, mert a kicsi szerelmes csemetéjüknek a pótvizsgára kell készülni.
Ez a "nem engednek el, akkor bosszúból csak azért se tanulok" hozzáállás meg nem is tudom elmondani mennyire szánalmas... Az a helyzet ugyan is, ha megbuksz, azzal magaddal cseszel ki, nem a szüleiddel...
Amúgy ilyenkor mindig eszembe jut, hogy sírnak a fiatalok, hogy nincs munka, nem kellenek sehova, még wc-t pucolni se. Hát ilyen hozzáállással mit akarnak? Te kérdező te mit akarsz? Majd a pasasod fog eltartani? Remek kilátásaid vannak...
Persze, hogy megérdemled. Az iskola és a tanulás az első, az a jövőd. A bukást nem engedheted meg magadnak. Ráadásul a barátod érettségire készül, az meg még fontosabb.
Én sem engednélek el.
Egy (két) hetet igazán kibírhattok. Különben is nem áll meg az élet, van skype, telefon, tudjátok tartani a kapcsolatot. Mennyivel jobb lesz két hét múlva, mikor ő már túl lesz az érettségin, neked meg meglesz a kettes. Szabad emberek lesztek :)
Viszont akkor tanulnod kell, nem itt ríni.
Csajszi, igen, ilyen eredménnyel megérdemled, hogy nem mehetsz el. Nem tudom, te gondolkodtál-e már a továbbtanuláson, merre akarsz menni, de most ez fontosabb, mint hogy találkozzatok a barátoddal. Tanulsz, javítasz, jövőre meg van esélyed jobban csinálni, hogy el se juss idáig. Ha ügyes vagy, ez most csak egy kis szelete marad az életednek, egy rossz emlék, egy ballépés, aztán ha a barátoddal még évekig együtt lesztek, ez a kis idő nem is fog számítani (ha mégis, akkor az a kapcsolat annyit is ér...).
Szóval fel a fejjel, rosszabb szülők is vannak, mint a te szüleid.
Tényleg szemetek. Ne is tanulj, bukj meg, majd tanulsz nyáron ahelyett, hogy a barátoddal strandolnál. Irónia vége.
Egyetlen dolgod van, hogy tanulj. Ha ezt nem teljesíted, ne csodálkozz, hogy nem engednek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!