Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megérdemlem, hogy...

Szerintetek megérdemlem, hogy nem mehetek el?

Figyelt kérdés

Holnap a barátomhoz utaztam volna (messze lakunk egymástól, csak hétvégente tudunk találkozni), de a szüleim nem engednek el, mert bukásra állok fizikából és a jövőhéten lesz alkalmam javítani.

Hiába mondom nekik, hogy ki fogom javítani, azt mondják, hogy majd, ha látták akkor elmehetek.

Pedig a barátommal állatkertbe mentünk volna, ráadásul a jövő hétvégén nem is biztos, hogy tudunk találkozni, mert most érettségizik.

Annyira hiányzik és hiába sírok már napok óta anyukáméknak nem akarnak engedni :(

2015. ápr. 24. 21:16
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak az volt a mániája, hogyha bármiből 2,5 alá csúsztam, az komoly szankciókat vont maga után.

Később elmondta miért: ő egyszer azért bukott meg, mert pont kettesre állt, kihívták felelni az utolsó előtti héten, egyest kapott, és az átlaga alá ment.

2015. ápr. 24. 22:11
 32/60 anonim ***** válasza:
57%
Ó, nálunk már a 4-esnek sem örültek. A 3-asból nagy balhé lett volna.
2015. ápr. 24. 22:30
 33/60 anonim ***** válasza:
73%

Az ő szemszögükből igen. Nem ők szerelmesek barátodba, viszont ők nevelnek 17 éve, ők fektették beléd az idejüket, pénzüket, amit illene meghálálni. Bár nem értem, hogy miért csak most foglalkoznak a jegyeiddel, mikor már ilyen rosszul állsz... Nyilván kétségbeestek és próbálnak jó szülők lenni, nézd el nekik.

Én megértem azt is, amit te mondasz. Gondolkozz inkább úgy, hogy a tanulással esetleg olyan munkát is szerezhetsz, amivel a későbbiekben kényelmesen megalapozhatjátok a jövőtöket. Ha meg szakítanátok barátoddal (nem kívánom), akkor is ott vagy te. Nem mindig fognak eltartani, lehet lesz olyan, hogy csak egymagadra számíthatsz majd. Akkor meg örülni fogsz, ha van fedél a fejed felett és étel a szádban. Hamarosan felnőttként kell majd gondolkodnod és viselkedned, jobb, ha már most hozzászoksz.

Szép dolog a szerelem, csak sajnos a pénz a mozgató rugója mindennek...

Én is sajnálom.

(Én egyéb okok miatt kényszerültem ott hagyni a sulit, de érettségi nélkül nagyon nehéz talpon maradni. Barátommal jelenleg reggeltől-estig dolgozunk, hogy legyen szállásunk és napi betevőnk, de nem mindig megoldhatóak. Nagyon örülnék, ha a helyedben lennék és a szüleim segítenének nekem. Értékeld!)

OFF: Egyébként nem értem minek ez a sok lehurrogó komment. Inkább az oktatási rendszert kéne fújolni.

18/L

2015. ápr. 24. 22:32
 34/60 anonim ***** válasza:
84%
Ha 8 hónap alatt nem sikerült megtanulni, gondolod 1 nap elég lesz? Feküdjél csak neki.
2015. ápr. 24. 23:16
 35/60 anonim ***** válasza:
18%

Az eszem megáll. Mik ezek a válaszok?

Én megértelek mert voltam hasonló helyzetben és azt is tudom, hogy milyen szemét példány néhány tanár. Nem tudom sajnos, hogy mit tehetnél... az írásodból ítélve szerintem nem igazán lehet meggyőzni a szüleidet. Nem tudom azt sem, hogy a többiek miért problémáznak ezen, hiszen értelmes lánynak tűnsz és nem hiszem, hogy ha bukásra állsz valamiből akkor elsiklasz felette. Tarts ki!

A többieknek üzenem, hogy igenis vannak olyan tanárok akik direkt szívatják a diákokat. Nekem a kémia tanárom volt olyan, hogy szinte egyetemi szinten kérte a kémiát és 18 fős osztályból év végén 10-en álltunk bukásra, a többi halvány kettes. Megtanultatott velem 6 oldalt, másnap azt mondta, hogy én minek jövök felelni mikor megadta a kettest. Tudnék még sokat mesélni erről, de ti elfelejtitek, hogy voltatok fiatalok. Nem kéne...

2015. ápr. 24. 23:26
 36/60 anonim ***** válasza:
85%
Ha megtudnám, hogy a lányom 1,58-ra áll valamiből, nem hogy nem engedném el a barátjához, de már korábban el is tiltottam volna tőle. Nem igaz, hogy egy erős 2es átlagot nem tudsz belőle összehozni. A sírás helyett inkább állj neki tanulni, talán még nem késő.
2015. ápr. 24. 23:39
 37/60 anonim ***** válasza:
94%
Nekünk is volt rossz tanárunk középiskolában, 2 is, beszéltünk az igazgatóval, aki a körmükre nézett, nem sokáig maradtak az iskolában, mi pedig kaptunk helyettük jó tanárokat, azoknál már csak az bukott, aki lusta volt...
2015. ápr. 24. 23:43
 38/60 A kérdező kommentje:

A #35ös válaszadót miért kellett lepontozni? Kedves nagyon, jól esik, hogy így együtt érez.

A többi választ is köszönöm..amúgy közben még beszéltem velük, édesapukám nagy valószínűséggel már engedne, ha anya nem lenne ennyire hajthatatlan.

Úgyhogy úgy néz ki, ez a hétvége most elmarad sajnos. Remélem a következőn be tudjuk pótolni.

2015. ápr. 25. 00:18
 39/60 anonim ***** válasza:
100%

A péló, vagy a tanulás. Az örök dilemma a tinilányok körében.

Megnyugtatlak: szüleid jól teszik, ha nem engednek el.

2015. ápr. 25. 01:54
 40/60 anonim ***** válasza:
97%

én is 19 vagyok, most érettségizek , mint a barátod.

a ballagására nem mész? mert akkor jövő héten tudnátok találkozni, gondolom akkor lesz a ballagás.

szerintem igazuk van, tanulj a hétvégén és a barátod is.

2015. ápr. 25. 07:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!