Szerintetek megérdemlem, hogy nem mehetek el?
Holnap a barátomhoz utaztam volna (messze lakunk egymástól, csak hétvégente tudunk találkozni), de a szüleim nem engednek el, mert bukásra állok fizikából és a jövőhéten lesz alkalmam javítani.
Hiába mondom nekik, hogy ki fogom javítani, azt mondják, hogy majd, ha látták akkor elmehetek.
Pedig a barátommal állatkertbe mentünk volna, ráadásul a jövő hétvégén nem is biztos, hogy tudunk találkozni, mert most érettségizik.
Annyira hiányzik és hiába sírok már napok óta anyukáméknak nem akarnak engedni :(
Anyukámnak az volt a mániája, hogyha bármiből 2,5 alá csúsztam, az komoly szankciókat vont maga után.
Később elmondta miért: ő egyszer azért bukott meg, mert pont kettesre állt, kihívták felelni az utolsó előtti héten, egyest kapott, és az átlaga alá ment.
Az ő szemszögükből igen. Nem ők szerelmesek barátodba, viszont ők nevelnek 17 éve, ők fektették beléd az idejüket, pénzüket, amit illene meghálálni. Bár nem értem, hogy miért csak most foglalkoznak a jegyeiddel, mikor már ilyen rosszul állsz... Nyilván kétségbeestek és próbálnak jó szülők lenni, nézd el nekik.
Én megértem azt is, amit te mondasz. Gondolkozz inkább úgy, hogy a tanulással esetleg olyan munkát is szerezhetsz, amivel a későbbiekben kényelmesen megalapozhatjátok a jövőtöket. Ha meg szakítanátok barátoddal (nem kívánom), akkor is ott vagy te. Nem mindig fognak eltartani, lehet lesz olyan, hogy csak egymagadra számíthatsz majd. Akkor meg örülni fogsz, ha van fedél a fejed felett és étel a szádban. Hamarosan felnőttként kell majd gondolkodnod és viselkedned, jobb, ha már most hozzászoksz.
Szép dolog a szerelem, csak sajnos a pénz a mozgató rugója mindennek...
Én is sajnálom.
(Én egyéb okok miatt kényszerültem ott hagyni a sulit, de érettségi nélkül nagyon nehéz talpon maradni. Barátommal jelenleg reggeltől-estig dolgozunk, hogy legyen szállásunk és napi betevőnk, de nem mindig megoldhatóak. Nagyon örülnék, ha a helyedben lennék és a szüleim segítenének nekem. Értékeld!)
OFF: Egyébként nem értem minek ez a sok lehurrogó komment. Inkább az oktatási rendszert kéne fújolni.
18/L
Az eszem megáll. Mik ezek a válaszok?
Én megértelek mert voltam hasonló helyzetben és azt is tudom, hogy milyen szemét példány néhány tanár. Nem tudom sajnos, hogy mit tehetnél... az írásodból ítélve szerintem nem igazán lehet meggyőzni a szüleidet. Nem tudom azt sem, hogy a többiek miért problémáznak ezen, hiszen értelmes lánynak tűnsz és nem hiszem, hogy ha bukásra állsz valamiből akkor elsiklasz felette. Tarts ki!
A többieknek üzenem, hogy igenis vannak olyan tanárok akik direkt szívatják a diákokat. Nekem a kémia tanárom volt olyan, hogy szinte egyetemi szinten kérte a kémiát és 18 fős osztályból év végén 10-en álltunk bukásra, a többi halvány kettes. Megtanultatott velem 6 oldalt, másnap azt mondta, hogy én minek jövök felelni mikor megadta a kettest. Tudnék még sokat mesélni erről, de ti elfelejtitek, hogy voltatok fiatalok. Nem kéne...
A #35ös válaszadót miért kellett lepontozni? Kedves nagyon, jól esik, hogy így együtt érez.
A többi választ is köszönöm..amúgy közben még beszéltem velük, édesapukám nagy valószínűséggel már engedne, ha anya nem lenne ennyire hajthatatlan.
Úgyhogy úgy néz ki, ez a hétvége most elmarad sajnos. Remélem a következőn be tudjuk pótolni.
A péló, vagy a tanulás. Az örök dilemma a tinilányok körében.
Megnyugtatlak: szüleid jól teszik, ha nem engednek el.
én is 19 vagyok, most érettségizek , mint a barátod.
a ballagására nem mész? mert akkor jövő héten tudnátok találkozni, gondolom akkor lesz a ballagás.
szerintem igazuk van, tanulj a hétvégén és a barátod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!