Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy addig nem mehetek...

Jogos, hogy addig nem mehetek sehova amíg nincs munkám?

Figyelt kérdés

Nem járok sehova, se bulizni se semmi, most az egyik barátnőm elhívott egy képkiállításra ahol az ő képe is szerepel, de a szüleim nem engednek el, mert nincs munkám, azt mondták addig nem mehetek sehova amíg nem találok valamit. Hiába vagyok nagykorú, ha el mernék menni biztos, hogy kivágnának itthonról. Szerintetek igazuk van? Legközelebb majd azt találják ki, hogy nem is ehetek, mert nincs munkám? Anyámnak van a legnagyobb szája, holott ő közmunkázik, mert csak 8 általánosa van. Engem még oda se vettek fel...

Érettségi és szakma után bejelentkeztem a munkaügyi központba, ott elvégeztem egy tanfolyamot, decemberben lett vége, de így sem találok munkát, egyszerűen mindenhonnan elküldenek vagy vissza se hívnak. Voltam gyárban is, hihetetlen, de oda se keresnek betanított munkást sem! Csak egy másik kirendeltségükhöz lehet menni, de oda tőlünk se busz, se vonat nem közlekedik.

2015. ápr. 3. 16:43
1 2 3 4
 1/34 jackson666 ***** válasza:
11%
Miért nem vettek fel közmunkára?
2015. ápr. 3. 16:55
 2/34 A kérdező kommentje:
Honnan tudjam miért nem? Nem hívnak be. Mindig van olyan aki odamegy könyörögni, hogy vegyék fel és azokat veszik fel.
2015. ápr. 3. 16:57
 3/34 anonim ***** válasza:
37%

Hát ez elég nehéz kérdés...gondolom azért viselkednek így, mert ők is kevés pénzből élnek (közmunka) és még te is ott vagy, aki bár nagykorú, mégis arra szorul, hogy továbbra is ők tartsák el...önmagában már ez elég ahhoz, hogy elkeseredett, feszült legyen otthon a hangulat...és ha még erre bedobod, hogy te ide meg oda mennél "szórakozni", hát borul a bili...

Amit neked tenned kellene...szerintem legalábbis:

1. nem becsmérled anyukád munkáját, végzettségét, mert lehet neki "csak" 8 általánosa van, mégis ő dolgozik, te meg nem, és ő veszi a kaját, nem te.

2. sokkal jobban rá kell feküdni az álláskeresésre. Nagyvárosokban valamivel több a munkalehetőség. Én is vidéki vagyok, de 5 éve Budapesten élek, mert abban a régióban, ahonnan származom, nem volt semmi munka...berágtam, és orrba-szájba küldtem az önéletrajzomat Budapesten mindenhová...1,5 hét alatt találtam munkát. Először egy barátnőmnél húztam meg magam, majd két hónappal később elköltöztem (addig spóroltam a kaucióra), éjjel-nappal lakást kerestem, és sikerült olcsón találni egy tök jó kis garzont...ezek elérése sok időt és energiát emésztett fel, de önálló akartam lenni, és addig csináltam, míg nem végre sikerült. Neked is ezt tanácsolom...a sült galamb nem fog a szádba kerülni...főleg nem vidéken!

2015. ápr. 3. 17:05
 4/34 anonim ***** válasza:
15%
Jogosnak nem jogos, hogy munkához kötik a szüleid a programjaidat. Viszont ők a szüleid,jelenleg az eltartóid, így kénytelen vagy vagy elfogadni, vagy megreszkírozni, hogy kiraknak.
2015. ápr. 3. 17:06
 5/34 anonim ***** válasza:
16%
"Nem hívnak be. " Sajnos, ha nem találsz mást, el kell menni a munkaügyibe és kérni, hogy vegyenek fel. Most indulnak a legtöbb helyen, menj el és mondd el, hogy nem tudsz megélni enélkül..
2015. ápr. 3. 17:08
 6/34 A kérdező kommentje:
Apám vállalkozó és qrva jól keres vele.
2015. ápr. 3. 17:21
 7/34 anonim ***** válasza:
29%
Ha apád olyan "qrva jól keres", akkor anyád miért közmunkázik? Kicsit sántít ez nekem...
2015. ápr. 3. 17:33
 8/34 A kérdező kommentje:
Mert mit csináljon? Nem fog itthon ülni egész nap.
2015. ápr. 3. 17:36
 9/34 anonim ***** válasza:
20%
lehet, hogy anyuka azért még közmunkán van, mert nem talál mást, és dolgozni akar. Te pedig felnőtt vagy, önálló akarsz lenni, tehát nem számít, apuka mennyit keres, te is akarsz keresni. (a kulturális közmunka most indul! menj el.)
2015. ápr. 3. 17:37
 10/34 anonim ***** válasza:
20%

Mi a helyes válasz a kérdésre? Mert mindenki le van pontozva.

Azt akarod hallani, hogy nincs igazuk? Szegény szerencsétlen áldozat vagy, hát hogy képzelik, hogy nem nyalintják körbe a popócskádat! Cicamica, amíg játszod a hercegnőt, meg válogatsz, addig nem is fognak fölvenni sehova. Tudod ez a munkakeresés már csak olyan, hogy ha nem találsz semmit helybe, akkor el kell menni máshova.

2015. ápr. 3. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!