Ti is egyetértetek szüleimmel, hogy 18 éves koromig nem mehetek sehova, mert kiskorú vagyok?
Teljesen normális vagy. Ők nem azok.
Hogy mit tudsz tenni, az jó kérdés, mert sajnos sokat nem. :(((
Tettleg bántottak? Megütöttek?
Nem akarok belekötni a szüleidbe, de ha elmúltál már 14 éves és nem vagy még 18, akkor nem vagy kiskorú, akkor már fiatalkorú vagy, ami nem ugyanaz, mint a kiskorú. Másként kezelnek mondjuk már hivatalos esetben is, a törvény szempontjából is, mint egy kiskorút.
És egyáltalán nem értek egyet a szüleiddel, túlságosan rövid pórázon tartanak, ami egyáltalán nem normális, utána meg nézhetnek, ha fellázadsz, vagy netán elmész otthonról, vagy elmúlsz 18 és elköltözöl és házuk tájára sem nézel.
Én azt gondolom, hogy bár nem vagy még nagykorú, de gyerek sem vagy már. Bizonyos jogaid már neked is vannak és oké, hogy nem vagy még nagykorú, az ő házukban élsz, ők tartanak el anyagilag, de az nem jelent egyet azzal, hogy úgy kezelnek, mint egy magatehetetlen gyereket. Igen is egy kicsit engedniük kéne. Mert mikor szórakozz, barátkozz, kapcsolódj ki, ha nem fiatalon?
Persze, neked is vannak kötelességeid, tanulj, segíts otthon a házimunkában, ne csinálj felelőtlenségeket, hülyeségeket, de attól mert néha el akarsz menni moziba, vagy egy-egy buliba, de kulturált módon viselkedsz, akkor ahhoz igen is jogod van! Még ha a szüleid nem is úgy gondolják!
Szóval a szüleid nemcsak értelmetlenül szigorúan vigyáznak rád, hanem bántalmaznak is. Tudod miért "védenek" ennyire? Mert különben valakinek esetleg elmesélnéd, hogy bántalmaznak.
Az iskolában nem tudsz valakihez fordulni? Védőnő, iskolapszichológus, egy tanár esetleg, akiben megbízol? Mert ez az egész szerintem nem annyi, hogy túl szigorúak veled és nem engednek el bulizni. Itt komolyabb gond is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!