Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is egyetértetek szüleimmel,...

Ti is egyetértetek szüleimmel, hogy 18 éves koromig nem mehetek sehova, mert kiskorú vagyok?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez az ezredik ilyen kérdés, de szeretném a segítségeteket kérni. Szüleim már délutánonként se akarnak elengedni szinte sehová, arról nem is álmodom hogy esetleg néha estére megbízható emberekkel elengedjenek nem lerészegedni, hanem csak szimplán beülni valahova. Szerintük 18 éves koromig azt csinálok amit mondanak, ők irányítanak, tehát nem mehetek sehova mert attól ribizli leszek. Próbáltam velük beszélni, kompromisszumokat kötni, de ezeken csak röhögtek és annyit mondtak hogy ne nyávogjak, 18 éves koromig ne próbálkozzak ilyenekkel. Az összes ismerősömnél, korombelinél úgy van hogy csak elmondják anyukájuknak hová mennek és mikor jönnek haza, de ha én már arra gondolok hogy esetleg szombat délután be szeretnék ülni moziba barátnőimmel, akkor lelkiismeretfurdalásom van és előre félek hogy mekkora vita lesz belőle és megint én leszek a bunkó, nagyképű. Mondanom sem kell hogy mindkét eddigi kapcsolatomat sikerült tönkretenniük, az utóbbinál nagyon megszenvedtem mert őt igazán szerettem. Valamint azt is megtiltották hogy 18 éves koromig lefeküdjek bárkivel is. Negyedikbe azt se engedte meg anya hogy megnövesszem a hajam, mert attól biztos szemüveges és "utcalány" leszek. Mindent kinéznek belőlem, azt hiszik ha elmennék estére barátnőimmel, akkor biztos részegen mindenki végigmenne rajtam. Ezért is utálom őket, mert ha ismernének akkor tudnák hogy nem vágyom ilyenekre. Egyre jobban megkeserítik az életemet. Ha előkerül valahogy a szó, akkor utalgatnak, célozgatnak, vagy kimondják hogy utcalány vagyok (csak a k betűs szót használják) és biztosak benne hogy az leszek. Próbálok kedves lenni velük, de csodálkoznak ha bunkó vagyok velük és beszólok nekik amiért állandóan olyan szavakkal illetnek. Azt elvárják hogy elmosogassak, főzzek, takarítsak, ha nem teszem meg akkor egyből jönnek a korommal hogy "már " 16 éves vagyok, de érdekesen mikor el akarnék menni valahova, akkor pedig "mégcsak" 16 vagyok. Szerintetek sem normális ha szombatonként találkozni akarok a barátnőimmel, néha estére is, és tényleg 'utcalány' leszek ilyenektől? A válaszokat előre is köszönöm.
2015. febr. 7. 18:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szüleidnek pszichológus kéne.

Értem én, hogy féltenek téged, mert elég szar világot élünk, és a legnagyobb biztonságban tényleg otthona négy fal között vagy, de arra nem gondoltak, hogy ha 18 éves korodban szabadulsz, akkor kitörsz mint egy kismadár, és kontrollálatlanul mész amerre látsz? Amúgy meg akkor jönnek majd azzal a dumával, hogy amíg nálam laksz..., amíg én fizetem az egyetemed...

Szóval tényleg elbeszélgethetnének egy pszichológussal, tanárral, vagy más normális szülőkkel, hogy ők hogy csinálják ezt, mert ennek így semmi értelme.

2015. febr. 7. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:
80%
A szüleid betegesen ostobák és korlátoltak. Jól sejtem, hogy egyke vagy, ugye? Sajnos sosem lesz jobb a helyzet, az ilyen szülők soha nem hajlandóak elfogadni, hogy felnő a gyerek, önálló életet akar élni. A tulajdonuknak tekintenek, és ezen te nem tudsz változtatni, ők pedig nem akarnak. Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy a szent pillanatban, amikor betöltöd a tizennyolcat, csapd rájuk az ajtót és vissza se nézz, hiszen ők mondták, hogy onnantól azt csinálsz, amit akarsz. Erre már most elkezdhetsz készülni, a bántalmazás miatt pedig a rendőrséghez kellene fordulnod. Ha nyoma is marad rajtad, kész a bizonyíték.
2015. febr. 7. 22:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehetsz el otthonról moziba, könyvtárba sem?

szüleid nem dolgoznak, vagy ha otthon vannak ki sem mozdulnak?

legyél suli után a barátaiddal

jarj könyvtárba, úszni, korcsolyázni, kerékpározz

ezek mind több órás elfoglaltságok, amibe be lehet iktatni egy kis pluszt is

2015. febr. 8. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!