Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy addig nem mehetek...

Jogos, hogy addig nem mehetek sehova amíg nincs munkám?

Figyelt kérdés

Nem járok sehova, se bulizni se semmi, most az egyik barátnőm elhívott egy képkiállításra ahol az ő képe is szerepel, de a szüleim nem engednek el, mert nincs munkám, azt mondták addig nem mehetek sehova amíg nem találok valamit. Hiába vagyok nagykorú, ha el mernék menni biztos, hogy kivágnának itthonról. Szerintetek igazuk van? Legközelebb majd azt találják ki, hogy nem is ehetek, mert nincs munkám? Anyámnak van a legnagyobb szája, holott ő közmunkázik, mert csak 8 általánosa van. Engem még oda se vettek fel...

Érettségi és szakma után bejelentkeztem a munkaügyi központba, ott elvégeztem egy tanfolyamot, decemberben lett vége, de így sem találok munkát, egyszerűen mindenhonnan elküldenek vagy vissza se hívnak. Voltam gyárban is, hihetetlen, de oda se keresnek betanított munkást sem! Csak egy másik kirendeltségükhöz lehet menni, de oda tőlünk se busz, se vonat nem közlekedik.

2015. ápr. 3. 16:43
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, hogy miért vergődsz egy olyan helyen, ahol állításod szerint mindent megpróbáltál, mégsem vettek fel sehová. Miért nem nézel távolabbi városokat? Én 210km-re élek a családomtól...baromira nehéz nélkülük, mert hiányoznak, hisz nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, de nem volt más választásom, eljöttem, mert máshol találtam munkát. Sosem értettem meg azokat az embereket, akik egy helyben topognak, ahelyett, hogy cselekednének.
2015. ápr. 3. 20:21
 32/34 anonim ***** válasza:
Milyen szakmád van? És mit jelent, hogy mindenhova jelentkeztél már? Merre felé élsz?
2015. ápr. 3. 20:40
 33/34 anonim ***** válasza:

Mondjuk én ismerek olyan lányt, aki a szakiparos apja keze alá dolgozik (túlórában, mert van munkája).

De megértem, ha ezt nem akarod.

Viszont azon el kellene gondolkoznod, hogy valaminek kell lennie, amit nem jól csinálsz: pl. nem a megfelelő helyeken keresed az álláshirdetéseket, nem elég széles körben keresel munkát (ez vonatkozhat arra is, hogy miféle munkákra jelentkezel, meg arra is, hogy milyen távolságra az otthonodtól), valamiért nem elég jó (vagy csak nem elég jól elkészített) az önéletrajzod stb. Valamin változtatnod kellene.

Jutalékos munkát próbáltál már? (Vagy ragaszkodsz a fix fizetéshez?) Mert ha otthon élsz, a lakhatásra nem kell költened, és jutalékos munkákra mindig toboroznak, mert folyamatosan vannak, akik "kikopnak", ha nem nekik való és találnak jobbat. Egy próbát ez is megérne, hátha neked bejönne, és tudnál vele keresni.

2015. ápr. 3. 22:16
 34/34 anonim ***** válasza:
68%

Az, hogy bulizni nem engednek, még jogos lehet, de a barátnőd kiállítása, az más. Csoda, hogy azt engedik, hogy legyen barátnőd.

A barátnőddel való kapcsolatod miatt természetes, hogy elmész egy ilyen helyre. Szerintem érvelhetnél azzal, hogyha emberek közé jársz, talán könnyebben találsz állást is.

Engem a szüleim hasonló szituációban inkább küldtek az emberek közé, hogy ne a szobámban üljek begubózva.

2015. ápr. 14. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!