Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámat sokként érte,...

Édesanyámat sokként érte, hogy babát várok. Azóta mártírt játszik. Mit csináljunk, hogy elfogadja a helyzetet és ne sajnáltassa magát folyamatosan?

Figyelt kérdés

A legfőbb baja az, hogy ők még most terveznek babát az aktuális párjával és nem jön nekik össze. Azt vágta fejemhez, hogy nincs bennem semmi tapintat és nem elég, hogy ilyen korán (45 éves lesz) nagymamává teszem, még a női mivoltában is megalázom. Azzal vádol, hogy ezzel az a célom, hogy szakítsanak a barátjával.

Én már komolyan nem értem, mi baja van. Mivel elég korán besikerültem, így sejthette, hogy fiatal nagymama lesz, ez nem újdonság. Arról meg tényleg nem tehetek, hogy nem jön nekik össze a pici (mondjuk nagy tragédiának nem is tartom), a legkisebb féltesóm még csak 3 éves lesz a nyáron.

Mióta bejelentettük a hírt, ő állandóan csak sajnáltatja magát ezzel a teljes családot kikészíti. Miért mindennek róla kell szólnia?

2015. ápr. 22. 07:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, hogy képes egy anya sajnálni az anyaságot a saját lányától. A legcsodálatosabb dolog az életben, amit remélem az én lányaim is átélhetnek.

Nem kellene neki már szülnie szerintem, hiszen szült már téged is, meg minimum a 3 éves kistesód. Talán öregnek érzi magát tőle, hogy nem szülhet.

Soha nem éreztette veled, hogy elrontotta az életét azzal, hogy téged olyan korán megszült? Mert ha ez folyamatos volt, akkor érthető, hogy miért fúj rád. Rajtad veri le az elrontott döntését-mármint számára esetleg elrontott.

2015. ápr. 22. 09:05
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom mennyire lehet szó szerint venni ezeket a dolgokat, de ha esetleg ezt lehet szó szerint venni, akkor meg lehet neki mondani, hogy ő korán szült meg téged, így ha te most szülsz, nem igazán mondhatja, hogy később kellett volna, mert nincs jogalapja.

De még egyszer szeretném hozzátenni, hogy itt nagy valószínűséggel súlyosan meg van terhelve ez a kérdés érzelmekkel, tehát lehet, hogy eleve a kérdésed sem szó szerint értendő, vagy az anyukád mondatai.

2015. ápr. 22. 09:22
 13/23 anonim ***** válasza:
84%
Először is gratulálok! Nem fogod tudni racionális érvekkel meggyőzni,mert ő maga sem gondolkodik ésszerűen. Sajnos vannak ilyen nők, ezen nem változtat az anyaság sem. Igyekezz kerülni a konfrontációt, olyan emberekkel körülvenni magad,akik pozitívan állnak a baba témához (nagyszüleid pl, remélem). Most a legfőbb feladatod,hogy ússz a boldogságban férjeddel együtt :) Olyan rövid ez az időszak és olyan csodálatos,ne hagyd,hogy bárki bármivel tönkre tegye!
2015. ápr. 22. 10:03
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
És ő nem szégyellte magát hogy olyan fiatalon tette nagymamává az anyját? Ha már 15 évesen megszült téged, szerintem 40 körül volt az ő anyja, na az nem gáz neki?
2015. ápr. 22. 10:13
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Én a helyedben elköltöznék messzebb, aztán duzzogjon magában. Ha el tudnátok adni a ti részeteket, sok idegességtől kímélnétek meg magatokat.

Teljesen normális életet élsz, anyukádon meg vagy a klimax közeledte uralkodott el, vagy nem normális.

Az én anyámról tudom, hogy beteg, de ő még egy kapcsolatot is sajnál tőlem és szidja orrba-szájba a férfiakat, és mondogatja, hogy jobb, ha nem lesz senkim (30 éves, dolgozó nő vagyok...).

2015. ápr. 22. 10:41
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Én úgy vettem észre, hogy a gyermek utáni vágy ugyanolyan beszűkült tudatállapotot eredményez, mint a szegénység.

Aki szegény, az hajlamos azt hinni, hogy akinek van pénze, annak semmi problémája nem lehet.

Ugyanez játszik a gyermekvállalásnál.

Én nagynénémtől kaptam meg, mikor a harmadik lombik sem sikerült, hogy bezzeg én 17 évesen elvetettem.

Vagy nézz körül itt gyakorin, ott is megy, hogy hiába tudja egy vetélésen átesett, vagy éppen termékenységi kezelésre járó, hogy nem ellene szól, ha a környezetében valaki terhes lesz, vagy épp abortuszra készül, mégis zavarja.

Nem volt helyes, amit édesanyád mondott. Sőt! Kifejezetten bántó.

De hidd el, ez nem ellened és a gyermeketek ellen szól, hanem a helyzet ellen.

Valószínűleg édesanyád is megbánja amit most mondott.

Nem azt mondom ezzel, hogy felejtsd el, hanem azt, hogy értsd meg (elfogadni nem kell).

2015. ápr. 22. 10:49
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Anyádnak sürgősen pszichológusra van szüksége.
2015. ápr. 22. 12:44
 18/23 anonim ***** válasza:
87%

Számold csak ki, ha ő 45 éves, te pedig 29, akkor ő 16 évesen szült téged.

Ugyan miért bántanád meg őt azzal, ha te felelősségteljes nő módjára 29 éves korodban babát vállalsz?

A legtökéletesebb időpont, legalább te az életed során megfelelő időpontra helyezted.

ugyanis a kori 16 éves, vagy késői 45 éves korban ez már lehetetlen.

Korán lesz nagymama? Ezt nem neked, hanem magának köszönheti, a 16 éves buta fejének.

A te 29 éves korodra történő gyerekvállalás tökéletes! Ne törődj vele! :)

2015. ápr. 22. 15:33
 19/23 anonim ***** válasza:
57%
korai 16*
2015. ápr. 22. 15:33
 20/23 anonim ***** válasza:
60%
Hát hallod, ha anyád beteg gyereket akar szülni, akkor rajta. Túl öreg már hozzá, fogadja el, nem véletlenül nem jön össze. Ha meg mégis, és tényleg valami baja lesz, akkor mi lesz? Akkor is sajnáltatja magát majd, hogy ilyen az ő szerencséje, és majd jól a nyakatokba varrja, mert ő már nem bír vele?Bocs, de anyád nagyon gáz...Hogy lehet ilyen rohadt önző valaki? És akkor te meg várj még vagy 10 évet, mert nekik még akkor sem sikerült, vagy mi???
2015. ápr. 22. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!