Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok erről? (temetés)

Ti mit gondoltok erről? (temetés)

Figyelt kérdés

A barátom édes apját pénteken temették... a barátom nagyon erős természetű (lelkileg), nem sírt a temetésen. Nagyon jó kapcsolatuk volt jól tudom.

Hallottam valami ilyesmit pár embertől, furcsálták a temetésen, hogy a barátom nem is szerette igazán az édes apját mert "nem sírt".

Ez szerintem nagy hülyesé..., csak nehezen mutatja ki az érzéseit.

Még egy kérdés: A barátom azt mondta, hogy egyedül szeretne lenni egy pár napig, én nagyon sajnálom és ott szeretnék melette lenni. Mikor szoljak neki?

Ő 18 én 16 éves, bocsánat a kicsit buta kérdésem miatt.

Előre is köszönöm!

2015. ápr. 20. 16:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- sír ő magában, hülyék az emberek

- mondd neki, hogy hívjon ő amikor úgy érzi már szüksége van rád, de ha nemfog, akkor pár nap múlva te hívod

2015. ápr. 20. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem neki ! 😞

Kérdező , tartsd tiszteletben a kérését , osztom az első válaszoló véleményét !

2015. ápr. 20. 17:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1.Rohadt nagy taplóság ilyet mondani, k..r.va anyját az ilyen embernek.

2. Ha ez a kérése akkor fogadd el.

2015. ápr. 20. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem, és az, hogy nem sírt a temetésen, akkor nem szereti az apját az hülyeség.
2015. ápr. 20. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken van ilyen berögzöttség, főleg az idősebb embereknél, hogy temetésen muszáj sírni meg jelenetet csinálni, ráborulni a koporsóra, beugrani a sírgödörbe meg ilyenek. Ne törődj vele.

Ha egyedül akar lenni, engedd neki. Ez ilyenkor természetes, fel kell dolgozni a gyászt.

2015. ápr. 20. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:

sokan szeretnek más dolgába belepofázni akár ebben a témában akár más témában.

itt is érvényes aranyszabály: ha sír a temetésen akkor majd belekötnek másba.

sokan sokféleképpen viselik a gyászt, neki se könnyű, elhiszem, neked se.

az jó viszont ha elmondja hogy akarja viselni s nincs feszültség abból, hogy nem tudod mit tegyél

2015. ápr. 20. 18:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem vidéken élnek ilyen tévhitek, hanem a buta emberek körében. Általában az sírja el az összes könnyét a temetésre, aki a legjobban szerette az illetőt.. utána már csak magába zuhan, és úgy kíséri az utolsó útjára a halottat.

Ha egyedül szeretne lenni, fogadd el. Mindenki másképp gyászol. Azért teljesen egyedül ne legyen, de mivel 18 éves, gondolom otthon él, otthon lesz a többi családtagja. Ez az ő közös gyász-időszakuk. Ha valami miatt mégis egyedül lenne, próbáld megbeszélni vele, hogy délutánonként átugrasz csak azért, hogy ott legyél, olvasol, főzöl, akármi. Gyászidőszakban megnyugtató tud lenni sokaknak, ha azért valami élet van körülöttük, mégsem kell a saját bajukon kívül senkivel foglalkozni.

2015. ápr. 20. 18:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

megfogadom a tanácsaitokat

2015. ápr. 20. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt még mindig így gondolják sokan és nem csak falun.

(Képzelem, hogy rólam mit beszélhettek a hátam mögött ezek után, mert egyik szülőm temetésén sem sírtam (nő létemre). Azzal gondolom meg senki nem foglalkozik, hogy az egyikőjüket 2, másikukat 3 évig ápoltam előtte.)

2015. ápr. 21. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!