Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg a gyerek a legfontosabb?

Tényleg a gyerek a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Nemrég belebotlottam itt egy kérdésbe,és az arra érkező válaszok elgondolkodtattak,ezért írom ki a kérdést.Vajon tényleg a gyerek fontosabb a házastársunknál?Én nyilván nem tudok olyan helyzetet elképzelni,hogy választanom kelljen,és valószínűleg mások sem,de ha mégis...A válaszadók gondolkodás nélkül a gyereket választanák.

Én viszont a férjemet.Ez lehet sokakat elborzaszt,nem provokálni akarok a kérdésemmel,egyszerűen így érzek.

Nyilván nem fontosabb egyik sem a másiktól,és ez nem is fog bekövetkezni remélem soha,de ha mélyen belegondoltok,biztosan a gyereket választanátok?Hiszen gyerek még lehet,de az életed párját,akit szeretsz,csak egyszer találod meg.

2015. ápr. 13. 21:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még nincs se gyerekem, se férjem, de ha valami miatt csak egy választásom lenne, akkor a gyereket választanám. Ugyanis mindenkinek csak 1 anyja van.

A gyereket neked kell felnevelni, míg a férj egy felnőtt, önálló ember.

Bár nehezen képzelem el azt a helyzetet, amikor ennyire kisarkítva kéne választani, de igen, a még meg nem született gyermekemet választanám, pedig nem vagyok ősanya 30 felett. Ha az lennék, már rég szültem volna.

"Hiszen gyerek még lehet,de az életed párját,akit szeretsz,csak egyszer találod meg."

Többször is megtalálhatod, anyát meg nem!!!!!!

2015. ápr. 13. 22:02
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, mikor apám meghalt, anyukám azt mondta, hogy én csak a gyereke vagyok, de ő a férje volt....

Lehet,ha fordítva történik a haláleset, fordítva is mondta volna?? Sose derül ki........

2015. ápr. 13. 22:04
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

És még az előző vagyok.

Nekem Anyukám mindig kiáll mellettem, mindent megtett értem. És ezt a gyereknek lehet tovább adni igazából.

2015. ápr. 13. 22:04
 14/33 anonim ***** válasza:
66%

Ez a "Hiszen gyerek még lehet..." kezdetű gondolat tényleg kicsit erős...

De ennek ellenére egyetértek veled abban, hogy számomra is a párom lenne a fontosabb. Ez annyit jelent:

- ha egy dzsinn / aranyhal, bármi teljesítené a kettő közül egy kívánságom, egyértelműen egy olyan párt kérnék, akivel szeretjük egymást, nem egy gyereket

- ha a páromnak nem lehetne gyereke, ettől még eszem ágában sem lenne elhagyni, csak azért, hogy valaki mástól gyerekem legyen

- nem szülnék gyereket egy túl friss vagy éppenséggel nem jól működő kapcsolatba, csak mert ketyeg az óra

- nem maradnék együtt a párommal egy rossz kapcsolatban, csak azért, hogy a gyereknek ne váljanak el a szülei és ne csonka családban nőjön fel

Mondom ezt úgy, hogy amióta az eszem tudom, mindig is nagy családot szerettem volna, minimum 2 gyerekkel, csak nem találtam megfelelő párt mindehhez, sajnos, és ahogy kinéz a dolog, már nem is fogok - mármint a párról még nem mondtam le, de a korom miatt (ami annyira azért nem sok, simán szülnek 5-6 évvel idősebbek is) már nem hiszem, hogy nálam akár egy gyerek is "beleférne"

2015. ápr. 13. 22:05
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Gabica, nagyon sajnálom :(

Mikor nekem Apukám halt meg 15 koromban, azzal vigasztalódott, hogy mi megmaradtunk neki a 2 nővéremmel, és Apukánk bennünk él tovább.

2015. ápr. 13. 22:06
 16/33 anonim ***** válasza:
Köszi! Szerintem fel sem fogtam akkor, amit mondott. Vagy nem akartam inkább...
2015. ápr. 13. 22:08
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
11-es valamit félre értettél, nem a férjed és az anyád közt "kell" dönteni.
2015. ápr. 13. 22:10
 18/33 anonim ***** válasza:
67%
#17: Nem értettem félre semmit. De a gyereknek én lennék az anyja, és it jut eszembe az, hogy én ANyuhoz hogyan viszonyoluk és ő én hozzám.
2015. ápr. 13. 22:13
 19/33 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam,hogy ennyi válasz lesz,és tényleg nem provokáció a cél.Megpróbálom kicsit jobban kifejteni,mert nem vagyok szar ember,ahogy eddig néhányan írták.Tény,valóban nincs még gyerekem,de már tervben van,és én sem tudnék olyan helyzetet elképzelni,hogy választani kelljen.Az egyik válaszoló nagyjából sejtette,mire gondolok a dzsinnes hasonlattal.Ha például vége lenne a világnak,és az utolsó napomon csak egy emberrel lehetnék,az a férjem lenne.Ilyen abszurd helyzetekre gondolok.Én értem,hogy párod lehet sok,gyereked meg csak egy,ez így van,de ha tényleg minden oké,és abszolùt boldogok vagytok a férjeddel,és van valami fentebb említett hasonló helyzet,ő nem érezheti ùgy,hogy cserben hagyom?Vagy ezt tényleg azért érzem így,mert még nincs gyerekem?
2015. ápr. 13. 22:24
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Szerintem ha lesz gyereked, lehet másképpen gondolod.

Mint írtam, még nekem sincs, de ha csak 1 nap lenne hátra, akkor azt a gyerekemmel tölteném, mert a férjem felnőtt és erős, egy kisgyerek meg gyenge, és nem lenne akkor szívem egyedül hagyni.

2015. ápr. 13. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!